Je bent hier
Home > Lifestyle > Gespot > Tip: Hamamdoeken/Fouta/Kikoys

Tip: Hamamdoeken/Fouta/Kikoys

badenstrandDe nieuwste strandmode: Hamamdoeken, Fouta’s en Kikoys

De zomer is voorbij en langzaam maar zeker gaan we richting de koude maanden in. Het is nog kort geleden dat het zonnetje volop scheen maar ik mis de warme zonnestralen nu al ontzetten. Mis je net als mij ook het zonnige weer en overweeg je om de regenbuien van Nederland voor een heerlijk warme land te verruilen, dan heb ik handige producten welk goed van pas zullen komen.

Herken je het gevoel wanneer je op vakantie gaat en de kofferweger aangeeft dat je veel moet gaan bijbetalen aan extra gewicht voor in het vliegtuig? Het is nu kiezen of delen: bijbetalen of minder strandlakens meenemen! Met de nieuwste type strandlakens sta je niet meer voor deze lastige keuze. Lees hieronder alles over de drie varianten van de nieuwste lichtgewicht strandlakens: Fouta, Kikoy en Hamamdoeken.

De bovenstaande in het oogspringende strandhanddoeken zijn reeds twee jaar verkrijgbaar bij hippe bad en strandmode winkels. Ze zijn mateloos populair onder saunabezoekers, strandgasten en badgasten. Behalve als strandlaken dienen ze ook als kledingstuk zoals op de foto is te zien. In populaire badplaatsen zie je veel vrouwen die deze strandlakens al om doen.

baden strandDe Fouta: lichtgewicht Hamamdoek in groot formaat

Fouta’s zijn de langere versies van de Hamamdoeken. Ideaal voor als je een groot strandlaken wilt omdat je langer bent dan gemiddeld of met twee personen erop wilt liggen en van comfort houdt. Oorspronkelijk komt de Fouta uit Tunesie. Deze handdoeken zijn veel lichter dan gebruikelijke strandlakens. Ze absorberen goed, drogen snel op en zijn gemakkelijk mee te nemen op vakantie vanwege het lichte gewicht. Daarnaast zijn ze trendy omdat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Hamamdoeken: oorspronkelijk ontworpen voor saunagebruik

Met de uitvinding van de Hamamdoeken is de opkomst van lichtgewicht strandlakens begonnen. Oorspronkelijk is de Hamamdoek ontworpen omdat er vraag was vanuit saunabezoekers naar een licht strandlaken dat tevens was te gebruiken om te dragen als kledingstuk bij het verlaten van de sauna. Tegenwoordig zie je de Hamamdoeken op het strand en bij zwembaden. Doordat ze zo licht zijn kun je er met gemak meerdere meenemen op vakantie zonder dat je met extra gewicht te maken krijgt.

Kikoy: gekartelde lichtgewicht strandlakens van hoogwaardige kwaliteit

Wat direct opvalt bij de Kikoy is de gekartelde randen aan de uiteinden. Kikoys drogen snel op en absorberen goed.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top