Je bent hier
Home > Columns > Column | Hoe doen andere moeders dat?

Column | Hoe doen andere moeders dat?

hoe doenMet een scheiding in het vooruitzicht dienen zich de nodige struikelblokken aan. De belangrijkste op dit moment is dat ik mezelf heb gestort op het thuismoederschap en dus mijn bron van inkomsten heb opgegeven voor mijn gezin. Een nobele daad maar wel één die nu in mijn nadeel lijkt te werken. Ik zal straks toch op de één of andere manier mezelf moeten bedruipen. Maar als toekomstige alleenstaande moeder van twee jonge kinderen die hoewel een zegen, mij toch redelijk belemmeren in mijn bewegingsvrijheid zal het niet mee vallen om passend werk te vinden. Daar komt nog bij dat ik inmiddels tegen de 40 loop en geen noemenswaardige opleiding heb genoten.

Mijn zoektocht in deze is begonnen. Thuiswerk is een van de optie die ik in overweging heb genomen maar het is maar zeer de vraag of de prachtige beloftes, die in de verschillende advertenties worden gedaan, ook realistisch zijn.

Daarnaast ben ik ook al jaren distributeur van Forever Living Products. Producten op basis van Aloë Vera in de vorm van voedingssupplementen, make-up, zalfjes en smeersel. Producten waar ik qua werking heilig in geloof. Het nadeel is alleen dat ik niet zo ben van het leuren met spullen en het mezelf opdringen aan mensen in een poging om ze over te halen om de producten te gaan gebruiken en dus kopen.

Hoe dan ook wil ik het zo goed mogelijk doen voor vooral mijn kinderen. Ik ben er al niet in geslaagd om ze de luxe van een gezond huwelijk te bieden. Het streven is nu naar een soepele scheiding zonder al te veel gedoe en een thuissituatie die het ideale zo dicht mogelijk benadert  zodat de scheiding op hen zo min mogelijk negatieve effecten heeft.

En nu vraag ik mij af hoe andere moeders dat doen in een soortgelijke situatie. Ik zal toch niet de enige zijn die in dit schuitje zit en wellicht zijn er lezers die het ei van Columbus gevonden hebben en dat met mij willen delen. Hoe doen jullie dat? Hoe houden jullie het hoofd boven water als alleenstaande moeder en hoe verdienen jullie de kost zonder dat de kinderen daaronder te lijden hebben? Bestaat er thuiswerk waar je serieus geld aan kunt verdienen of hebben jullie een ander alternatief gevonden? Ik hoop dat jullie mij willen adviseren want ik doe dit voor het eerst en ben dus een leek in vele opzichten.

karinaIk ben Karina Andeweg en moeder van twee kinderen; Ruud (3 maart 2003) en Maaike (28 februari 2007). Het is mijn streven om het leven niet al te serieus te nemen en er niet te zwaar aan te tillen. In mijn columns hoop ik regelmatig een lach en soms een traan van herkenning op jullie gezicht te kunnen brengen en gun ik jullie een kijkje in mijn leven.

Karina Andeweg
Ik ben Karina Andeweg en moeder van twee kinderen; Ruud (3 maart 2003) en Maaike (28 februari 2007). Het is mijn streven om het leven niet al te serieus te nemen en er niet te zwaar aan te tillen. In mijn columns hoop ik regelmatig een lach en soms een traan van herkenning op jullie gezicht te kunnen brengen en gun ik jullie een kijkje in mijn leven..

2 thoughts on “Column | Hoe doen andere moeders dat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top