Je bent hier
Home > Columns > Brief aan mijn zoon

Brief aan mijn zoon

Er zijn in een mensenleven een aantal gebeurtenissen die je leven totaal kunnen veranderen of overhoop gooien. En de geboorte van een kind is daar zeker één van. Precies 14 jaar geleden veranderde jij mijn zeventienjarige leven door mij mama te maken. Ondanks mijn jonge leeftijd, het feit dat ik in een opvanghuis woonde en de meningen van anderen, was ik in mijn leven nog nooit zo gelukkig geweest. Jouw komst had mijn leven positief veranderd en hier ben ik God nog steeds erg dankbaar voor.

Vandaag, 26 september 2014, is het 14 jaar geleden dat jij het levenslicht zag. Met 36 weken geboren maar na een nachtje in het ziekenhuis mocht je officieel al naar huis. Zo klein als je was had je mijn hart en ziel geraakt en mijn leven met liefde overgoten. Het is niet met woorden te beschrijven hoeveel liefde ik voor jou voelde toen ik jou voor het eerst in mijn armen hield. Zelfs gevoelens waarvan ik het bestaan van niet wist kwamen vrij. Op dat moment was mijn grootste doel in het leven jouw liefhebben en beschermen.

In de jaren die volgden groeide je op tot een lieve en behulpzame zoon waar iedere moeder van droomt. Voor mij geen droom maar werkelijkheid. Ik heb je zien opgroeien en ik ben supertrots op jou. Voor de persoon die je bent geworden maar ook de persoon die ik dankzij jou ben geworden. Je hebt niet alleen van mij geleerd maar ik heb ook onwijs veel van jou geleerd. Ik heb bewondering voor hoe jij in het leven staat en hoe je altijd het beste uit anderen naar boven weet te halen. Je bent een gezegend mens en met jou in mijn leven ben ik een beter persoon.

Vandaag de dag ben je uitgeroeid tot een jongvolwassene die positief in het leven staat. Druk bezig met het ontdekken van het grote-mensen-leven. Diverse stadia heb je doorlopen en altijd even moedig en met een grote toewijding. Je grootste uitdaging nu is het behalen van jouw gymnasiumdiploma. En ondanks moeilijkheden die eventueel op je pad zullen komen weet ik dat je ze zal overwinnen. Vecht voor wat je wilt en geef nooit op.

Ik heb altijd gedacht dat je speciaal bent en vandaag de dag weet ik dat ik er niet naast zat. Ik ben altijd al trots op je geweest en dit zal ongetwijfeld altijd zo blijven. Je bent wie je bent en daar ben je tevreden mee. Dit maakt jou een nog specialere jongen. Als ik naar je kijk zie ik zo veel maar vooral mogelijkheden. Je hebt zo veel potentie en één van mijn grootste wensen is dat je altijd – maar dan ook altijd- je hart zult volgen. Want deze zal je nooit in de steek laten. Laat dus niemand je wegen voor jou bepalen; je bent goed in staat deze zelf te bepalen.

Iieve schat, voor jouw 14de verjaardag wens ik jou nog meer wijsheid dan je nu al bezit.
Wens ik je nog meer vreugde dan het afgelopen jaar.
Wens ik jou nog meer onvoorwaardelijke liefde
En bovenal wens ik jou een goede gezondheid.

Gefeliciteerd lieverd!
Dikke knuffel
-Mama-

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Brief aan mijn zoon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top