Je bent hier
Home > Columns > Column – De heilige superfoods

Column – De heilige superfoods

superfoodsBen jij al overstag? Geef je elke week braaf je halve (of zelfs hele) salaris uit in de natuurwinkel om de allerlekkerste, meest natuurlijke en pure ingrediënten aan te schaffen voor je compleet biologisch verantwoorde diner? Ik niet. Alhoewel mijn interesse groot is en ik eigenlijk stiekem wel van natuurlijke en biologische producten houd, komt het er niet van om de voorraadkasten te voorzien van puur natuur. Dat is vooral te wijten aan het prijskaartje dat eraan hangt. Daar word ik ongelukkig van. En dus laat ik het aan me voorbij gaan. Als mijn economische crisis weer voorbij is dan waag ik me er vast wel weer aan. Of niet, dat kan ook.

Maar nu is er naast de zeer populaire biologische variant van eten een nieuwe modetrend ontstaan. Ze worden superfoods genoemd. En er is de laatste weken nogal veel over te doen. Want zijn die foods wel zo super? En heeft ons lichaam wel echt een tekort aan gedroogde gojibessen? Worden we wel echt 150 jaar oud als we leven op een dieet van blauwe bessen, sardines en spinazie? Groeit ons libido tot grote hoogtes als wel elke dag een glaasje tarwesap nemen?

Tot op heden zijn veel van de claims die superfood-producenten de wereld in helpen niet per se op waarheid gebasseerd. Aan de andere kant kan het natuurlijk geen kwaad om eens te kijken naar wat je allemaal naar binnen werkt. Grote kans dat het per saldo een beter idee zou zijn om een klein handje ongezouten pistachenootjes te nuttigen, dan 20 toastjes brie. En ik snap ook dat ik beter water kan drinken dan wijn. Maar ja. Het leven moet ook een beetje leuk zijn en niet zo serieus. Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever een paar jaar korter leef terwijl ik geniet van alle geneugten die het leven te bieden heeft, dan dat ik helemaal alleen, doch strak in mijn vel vanwege het nuttigen van miljoenen antioxidanten, 157 kaarsjes uit moet blazen.

3 thoughts on “Column – De heilige superfoods

  1. Ik probeer wel zo gezond mogelijk te eten maar ik ben er niet door geobserveerd zoals sommige mensen. Superfoods eet ik niet maar gewoon gezond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top