Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Beauty | Mijn favoriete nagelproducten + tips

Beauty | Mijn favoriete nagelproducten + tips

Ooit had ik afgekloven nagels. Ik beet nagels vanaf mijn 6e tot en met mijn 18e, had daarna een jaar lang mooie, lange nagels maar beet ze weer vanaf mijn 19e tot ik 24 werd. En ik die lelijke stompjes meer dan zat was. Sindsdien heb ik weer lange nagels, heb ik een aardige collectie nagellakken verzameld en vertroetel ik ze geregeld. Voor mij nooit meer kloofjes!

Er is alleen één ding dat ik niet kan laten en dat is het pulken aan mijn nagelriemen. Vooral als ze erg droog zijn door het veelvuldig gebruik van nagellakremover; dan is er meestal geen land met ze te bezeilen en zien mijn nagels en nagelriemen eruit alsof ze zijn bewerkt met staalsponsjes en zoutzuur. Gevolg: zwakke, kurkdroge nagels die bij wijze van spreken al afbreken als ik er tegenaan blaas, en waar het bovenste laagje van afbladdert. Dan laat ik ze bewust een paar dagen met rust en verwen ik ze met verzorgingsproducten.

Er is een aantal producten dat ik ontdekt heb, producten die mijn nagels echt een hydratatieboost geven. Nagelverharders vermijd ik juist als mijn nagels in deze staat zijn, want verharders maken het nog erger omdat ze uitdrogend werken. Ik heb een paar van mijn lievelingsproducten op een rij gezet!

Trind Cuticle Balsam en Trind Nail Balsam (deze set kostte € 14,99, want één gratis)

Ik gebruik geregeld nagelolie (Kruidvat, Essie Apricot en O.P.I), maar het nadeel daarvan vind ik dat het zo vet is. Niet handig als je daarna je nagels wilt lakken, want nagellak blijft immers niet goed zitten op een vettig nagelbed. En alles wat je daarna aanraakt wordt vies. Deze heerlijk ruikende en gelachtige balsems zijn vetvrij; je kunt na gebruik direct aan de slag met nagellak. Gewoon op je nagels aanbrengen (de blauwe), een paar minuten laten intrekken en de rest gewoon in je nagels en nagelriemen masseren. Datzelfde doe je met de roze balsem, specifiek voor je nagelriemen. Je voelt en ziet je nagels opknappen! Gebruik dit twee weken elk dag en je zult het verschil merken. Trind Nail Balsem wordt niet voor niets aangeraden na het gebruik van acryl- en gelnagels. Een goedkoper alternatief is de Hema Repair and grow balsem – werkt en voedt nagenoeg hetzelfde.

Hema milde nagellakremover € 1,50

Helaas, bij het gebruik van de meeste nagellakremovers, ook die acetonvrije formules, slaan mijn nagels en nagelriemen meteen wit uit. Deze remover is speciaal geschikt voor broze nagels. Je moet iets meer wrijven, maar bij deze nagellakremover heb ik geen last van wit uitslaande vingertoppen.

Essence Moisturizing Cuticle cream € 1,99

Deze nagelcrème ruikt verrukkelijk fruitig (een beetje perzikachtig), zit boordevol verzorgende ingrediënten en trekt razendsnel in, zodat je geen vettige vingers hebt maar wel boterzachte nagelriemen. Goed én goedkoop!

Tips op een rijtje:

 • Draag handschoenen wanneer je gaat afwassen of schoonmaken. Als er iets je nagels ruïneert dan is dat je handen onderdompelen in warm water met agressieve schoonmaakmiddelen.
 • Laat je nagels af en toe even een paar dagen nagellakvrij en vertroetel ze extra met nagelolie of bovenstaande aanraders.
 • Als je nagels droog zijn, stop dan even met nagelverharders. Ze drogen je nagels alleen maar meer uit!
 • Niets nieuws, maar ik zet ‘m er toch bij: vijl je nagels in één richting en het liefst met een glazen vijl. Niet zigzaggen, want dan splijten ze en breken ze sneller af.
 • Is er zonder aanleiding een nagel afgebroken? Kortwiek ze dan meteen allemaal, want meestal volgt er dan nog één. En weer één. Wanneer ze één voor één afbreken zijn ze doorgaans allemaal wat zwakker, want ook ouder. Zo blijf je aan de gang, en bovendien: handen met ongelijke nagels vind ik persoonlijk geen gezicht. Liever iets korte maar gelijke nagels, dan een paar lange en korte door elkaar. Met een paar weken heb je dan weer lange en nieuwe nagels.
 • Let op je voeding! Kwetsbare nagels kunnen duiden op vitaminegebrek. Nagelvitamines zoals B2, B3, B5 en B8 zitten in kleine hoeveelheden in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals brood, zuivel, vlees, groente en fruit. Calcium maakt je nagels ook sterker en zit bijvoorbeeld in melk en zuivelproducten.
 • Een geribbeld nagelblad kun je weer voorzichtig egaal buffen en glad maken met een polijstvijl. Maar buf ze niet te vaak, want zo worden je nagels dunner. Eén keer per maand is voldoende. Het glansgedeelte kun je echter zo vaak gebruiken als je wilt.
 • Mooie nagels beginnen bij verzorgde nagelriemen. Verwen ze geregeld met oliën en/of nagelcrèmes en duw ze zachtjes terug met een bokkenpootje.
 • Hoe harder je nagels zijn, hoe langer je nagellak blijft zitten. Een flexibel nagelbed laat je nagellak immers sneller ‘barsten’. Een kuurtje met een nagelverharder (Herôme of Trind) kan een oplossing zijn voor zwakke nagels, maar houd er dus rekening mee dat ze enigszins uitdrogend werken.
 • Met een goede en sneldrogende topcoat heb je niet alleen veel langer plezier van je gelakte nagels, maar kun je ook weer snel aan de slag. Aanraders zijn: Insta Dri van Sally Hansen, Better than gelnails top sealer van Essence, Good to Go van Essie, INM out the door, Orly in a snap en Seche Vite. De Insta Dri is mijn absolute nummer 1!
 • Gebruik altijd een basecoat voor je je nagels van een kleurtje voorziet. Dit voorkomt verkleuring van het nagelbed. Er zijn veel soorten basecoats. Hydraterende, maar ook verhardende en basecoats die je nagelbed egaliseren. Kijk wat jouw nagels nodig hebben. Vaak is het een kwestie van uitproberen. En volg diverse blogs met allerhande tips! 😉
Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

4 thoughts on “Beauty | Mijn favoriete nagelproducten + tips

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top