Je bent hier
Home > Columns > Column | De box, hoelang houd je die in huis?

Column | De box, hoelang houd je die in huis?

de boxHet is vaak een grote sta-in-de-weg, de box. Iedereen, in ieder geval die ik ken, schaft er één aan. Het hoort er nu eenmaal bij, of ‘ie nou in de weg staat of niet. Vrijwel vanaf de geboorte leg je je kindje er zo nu en dan in. Regelmatig zelfs, als ik voor onszelf spreek. Dochterliefs eerste boxervaring dateert van toen ze 10 dagen oud was. Een mijlpaal.

Slapen en spelen

Heel in het begin vond Olivia de box prima. Ze lag, keek naar haar mobiel en later rammelde ze wat met rammelaars. Ze zag ons of hoorde ons en viel vaak in slaap. Sterker nog: haar dagelijkse dutjes deed ze de eerste 2 maanden altijd in de box. Ik had een keizersnede gehad, dus liep nog zo min mogelijk de trap op en neer. De box was de ideale uitkomst.

Later, toen dochterlief iets groter werd, vond ze de box niet zo leuk meer. Manlief en ik hebben haar ‘boxtraining’ gegeven. Dat klinkt raar (en misschien is het dat ook), maar het werkte wel. Tijdens het eten koken bijvoorbeeld ‘moest’ ze in de box, ook al leverde dat even een brulsessie op. Na een dikke week oefenen was de box weer een fijne plek.

Een plek om te spelen, een plek met weinig prikkels als de vermoeidheid parten speelt en een plek waar ik dochterlief met een goed gevoel in kan achterlaten als ik de bovenverdieping stofzuig of de badkamer schoonmaak. Ook bij het husselen van aardappels in de oven, die veel aantrekkingskracht hebben, is de box een veilige optie.

Een kale muur

Inmiddels is dochterlief alweer ruim 17 maanden oud. En de box? Die gebruiken we nog. Bijna dagelijks. Ja, hij is groot. En ja, het was even wennen toen hij er net stond, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken in ons interieur. Letterlijk, want wat moet er dan tegen die ‘loze’ muur staan? Hem kaal houden is ook zo kaal.

Er komt een kinderkeukentje als Olivia straks twee wordt. Dat keukentje kan mooi tegen die ‘loze’ muur, maar ja: waar moet de box dan staan als nummer 2 zich aandient? Het keukentje komt dus ergens anders, we vinden wel een plekje. En die box? Die blijft staan, wie weet wel tot nummer 2 zich aandient, want de box bevalt ons alle drie nog steeds prima.

Gwen (29) is getrouwd met Joost en mama van Olivia (1). Ze combineert het meest geweldige dat er bestaat, het moederschap, met een parttime baan in de marketing. Gwen blogt op Mijn leven als mama over haar gezin, het dagelijks leven van een moeder en andere dingen die haar bezig houden.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

6 thoughts on “Column | De box, hoelang houd je die in huis?

  1. Leuk om je blogs nu hier te lezen! Hier staat de box ook nog, maar hoog in verband met de tweede. Liggen ze sinds de geboorte in zonder problemen gelukkig. Vinden het zelfs heerlijk, is hun stukje met hun eigen ‘regels’. Vond het heerlijk toen dreumes wat ouder was om haar in de box te zetten met de duplo, na het avondeten. Hief je niet op te ruimen en zo naar bed 🙂

  2. Ik heb bij geen van mijn 5 kinderen een box gebruikt. Nu achteraf weet ik niet eens hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Wij wonen gelijkvloers dus dat zal het wel zijn. Ik denk dat als je in een woning met verdieping woont een box dan zeker erg handig en praktisch is.

  3. Ik heb de box bij allebei mijn kids lang gebruikt en vond het erg praktisch.
    Ik gebruikte de box vanaf de geboorte al vrij veel dus bij ons geen drama gehad dat ze er niet meer
    in wilden, dat kwam pas toen ze al groter waren.

  4. De box is ideaal. Zoonlief kon zich er wel beter in vermaken dan dochterlief. Die voelde er zich in opgesloten en wilde veel liever alles ontdekken. Toen ze op een gegeven moment speelgoed ging stapelen en er op ging staan, vond ik het niet meer zo veilig en hebben we hem wel gedaan. Ze zal denk ik 15 maanden zijn geweest.

  5. Ons meisje lag er de eerste dag thuis al in.. Ze slaapt waar je haar neerlegt hihi.. Hopelijk doet ze dat straks ook als ze het ziekenhuis uit komt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top