Je bent hier
Home > Columns > Column | Dag Sinterklaasje

Column | Dag Sinterklaasje

Dag Sinterklaasje,

Ik schrok me een hoedje dat ik onlangs via de media moest vernemen dat uw relatie met Zwarte Piet nogal problematisch is. Eerlijk gezegd, kwam het als donderslag bij heldere hemel. We hebben elk jaar zoveel plezier en lol met u en uw Pieterbazen van half november tot en met 5 december. Ik snap wel dat het nu extra lastig voor u is omdat zo’n beetje de hele wereld en zelfs de VN zich met uw relatie bemoeit, dat lijkt me zeker niet gemakkelijk. Een beetje privacy zou wel fijn zijn in deze relatiecrisis. Maar ja, dat hangt nu eenmaal samen met roem.

Weet je Sint, tijden veranderen en anno 2014 is imago heel erg belangrijk. Ook online moet je tegenwoordig heel wat melk in de pap te brokkelen hebben, een hip account en gewoon elke dag een “tweetje” eruit gooien over bijvoorbeeld hoe druk u bent om de kinderhartjes weer te gaan verrassen en dat stoute kindertjes nog 6 maanden de tijd hebben om hun leven te beteren en dat ze daar ruimschoots voor beloond worden (nu is in de zak mee naar Spanje bepaald geen straf meer, wie wil er niet met u mee om lekker te chillen). Enne… online bereik je kinderen pijlsnel, daar kan geen ouderwetse brief meer tegen op.

Als ik u nog een tip mag geven, verandering van spijs doet eten, zoals u als oude, wijze en ervaren man wel zult weten. Waarom laat u de Pieten niet een keer shoppen? Ik wil u natuurlijk niet beledigen, helemaal niet, maarre een beetje oubollig zijn die Pietenpakken wel. Als ik zo vrij mag zijn, misschien beetje meer glitter, glamour en veel kleur. Oh ja, als we dan toch bezig zijn met een nieuwe look, is het misschien ook leuk om eens een ander make-upje te proberen, iets minder zware foundation bijvoorbeeld. Dat is misschien al meer dan genoeg. Het zou te ver gaan als u uw fronsrimpel op liet vullen of rimpels achter uw oren liet knopen, nee joh, dat is nergens voor nodig. U en Piet moeten wel herkenbaar blijven. Nog een klein tipje met een gouden randje voor uw relatieperikelen: spring allebei over uw eigen schaduw heen (en voor u is het een stuk  gemakkelijker omdat u Amerigo heeft). Het klaart de lucht, doet het zonnetje weer schijnen. Ik weet, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar hee, alles voor een super relatie en voor de kinderen, toch?

Enne…nog even iets, u zit natuurlijk niet te wachten op nog meer veranderingen of vernieuwingen. Maarre….in strikt vertrouwen wil ik u vertellen dat ik laatst tegen een uitvinding aangelopen ben wat ik u zeker niet wil onthouden. Ik heb een rode clownsneus op de kop getikt die precies past bij uw outfit, alleen daarom is het al een eyecatcher, maar dit even terzijde. Wat nog interessanter is, is dat de clownsneus voorzien is van een chip die kinderen extra aan het lachen maakt! Het is een Chinese vinding en werkt erg goed, de kinderen krijgen meteen een geursensatie in de neus van rijpe, rode appeltjes. In het kader van het minder gebruik van geraffineerde suikers, heeft mijn nieuwe clownsneus ook een grote pedagogische waarde en maakt dat de relatie tussen u beiden tegelijkertijd ook wat spannender…Trouwens, past ook perfect bij uw nieuwe imago. Ik wil er dolgraag een paar honderd voor uw Pieterbazen bestellen. U roept, ik bestel.

Ik hoop echt van ganser harte dat uw problematische relatie met Zwarte Piet niet zal eindigen in een scheiding, daar moet je toch niet aan denken! Weet je wat het is, de kinderen worden altijd de dupe met alle desastreuze gevolgen van dien: wie krijgt het paard, de boot, huis in Spanje, sleutel en alle cadeaus? Nee van scheiden komt lijden, zou het niet doen als ik u was. U past uitstekend bij elkaar dat is wel gebleken na zoveel trouwe jaren!

Sint en Pieten, zet ‘m op. Laat ons eens mee snoepen van uw geluk, wat zou dat geweldig zijn. Gewoon u en uw knechten opwachten, die ons reeds enthousiast toe roepen vanaf de stoomboot, zoals mijn oma ook al deed in die goede oude tijd.

O lieve Sint-Nicolaas, kom in 2014 ook nog eens bij mij, en rijd dan niet stilletjes m’n huisje voorbij!

Vrolijke groeten uit Holland,
Clown Jip :0)

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Column | Dag Sinterklaasje

  1. Haha, leuk geschreven! Voor mijn part wordt Piet roze, het gaat me om de reden erachter. Nederland wordt door het VN-clubje wereldwijd als een racistisch land te kakken gezet, terwijl ze zelf uit landen komen als Pakistan en Saoedi Arabië, waar racisme/ongelijkheid/kinderarbeid/vrouwenbesnijdenis/steniging etc behoorlijk aanwezig is. Vrouwen mogen niet eens autorijden. Wie dat wel doet, riskeert honderd zweepslagen. En dat moet ons dan iets vertellen over mensenrechten…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top