Je bent hier
Home > Baby & Kind > Boekenweek 2018: Leuke kinderboeken voor jongens en meisjes

Boekenweek 2018: Leuke kinderboeken voor jongens en meisjes

Boekenweek 2018 is sinds zaterdag van start gegaan en duurt tot en met zondag 18 maart. In huize Mommyonline wordt er relatief veel gelezen, dat wilt zeggen: door de kinderen. Zelf kom ik er helaas steeds maar niet aan toe om tijd voor een goed boek vrij te maken. Iets met drukte… Maar gelukkig kunnen mijn kids van een goed boek genieten en tijd vrijmaken om te lezen doen ze dan ook vaak helemaal zelf. En net als hun mama zijn ze dol op het verzamelen van boeken. Groot verschil is dat zij wel uit hun verzameling lezen en ik niet.

Mijn jongste vier hebben allemaal een eigen boekenserie waaruit ze graag lezen. Zo heeft zoonlief numero twee Het leven van een lozer en oudste dochterlief Dagboek van een muts. Allebei zijn ze in het bezit van het complete boekenserie met iedere titel meer dan tien delen. Jongste dochterlief heeft op haar beurt meerdere boekenseries waaruit zij kan kiezen. Niek de Groot is denk ik wel favoriet en van deze heeft zij het complete serie.

In tegenstelling tot zijn broer en zusjes is zoonlief numero drie niet zo van het lezen. Het was dan ook een uitdaging om een boek te vinden die hij leuk genoeg vindt om vrijwillig aan het lezen te gaan. Maar het is gelukt! Ook hij is aan het lezen geslagen en is hij inmiddels de trotse eigenaar van een complete boekenserie Dummie de Mummie.

Zoals het er nu naar uitziet hoef ik voor mijn kids voorlopig geen boeken meer te kopen. Maar ben jij nog wel op zoek naar leuke kinderboeken voor zowel jongens als meiden, dan heb ik voor jou de volgende boekentips:

Dagboek van een muts
De Dagboek van een muts is de succesvolle boekenserie geschreven door de Amerikaanse jeugdboekenschrijfster Rachel Renée Russell. Er zijn inmiddels 13 boeken uit deze serie verschenen en stuk voor stuk allemaal lekker vermakkelijk. Lees hier mijn uitgebreide artikel van Dagboek van een muts

De Waanzinnige Boomhut
De waanzinnige boomhut-reeks is geschreven door de populairste kinderboekenauteurs in Australië: Andy Griffiths.
Dit titel bestaat uit zeven delen vol humor en veel tekeningen, perfect voor jonge lezers.

Geronimo Stilton Fantasia
De muis Geronimo Stilton is zowel de hoofdpersoon als de schrijver van de boeken. De Fantasia-reeks richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en bestaat uit 13 delen.

Het leven van een loser
Het leven van een loser is een serie jeugdboeken geschreven door Jeff Kinney voor jongens vanaf de leeftijd van 10 jaar. De boeken Het leven van een loser bestaat uit 11 delen en 3 losse delen. Lees hier mijn uitgebreide artikel van Het leven van een loser.

Niek de Groot
Lincoln Peirce is de schrijven van Niek de Groot boekenserie waar er inmiddels acht delen van zijn verschenen. Niek de Groot is een zelfbenoemde genie die weet dat hij is voorbestemd voor iets groots, iets gigantisch.

Dummie de Mummie
De Dummie de Mummie boekenreeks is geschreven door Tosca Menten die bekend staat als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. De reeks bestaat uit negen delen en het fijne aan de boeken is dat ze dyslexie vriendelijk zijn.

 

Wat zijn de favoriete boeken van je kind(eren)?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top