Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Boeken Review | Snurkboek

Boeken Review | Snurkboek

SnurkboekKinderen zijn dol op verhaaltjes en om voorgelezen te worden. Mijn dochtertje van vier jaar is er dol op. Dagelijks lezen we wel twee verhaaltjes, dat hoort bij ons ritueel. Zoontje van acht maanden kan nog niet stilzitten en vindt hij het veel leuker om boeken te verscheuren dus doet hij niet standaard mee. Toen mij gevraagd werd om een kinderboekje te reviewen was ik dan ook erg nieuwsgierig naar het boek.

snurkboek kaftSnurkboek is een verhaal geschreven en getekend door Michiel Schimmel. Hij heeft het boek opgedragen aan zijn dochters Veerle en Floortje. Ik vind het mooi te vermelden dat er voorin het boek staat: Lieve Linda, zonder jou was dit boek er nooit geweest. Linda is de moeder van zijn kinderen en de persoon achter de site beautytreat.nl

In het bos woont een monstertje genaamd Snurk. Snurk zoekt overal in het bos naar verborgen verhalen, die hij verzamelt en opschrijft in zijn snurkboek.
Als de winter begint en alle dieren zich opmaken voor de winterslaap, brengt Snurk ze een bezoek om ze een verhaaltje voor te lezen zodat zij in een diepe slaap vallen.

Bij zo’n lange dut heeft een snurkverhaal altijd nut, maar wat als Snurk zelf niet in slaap kan komen?

snurk-boekIk heb me op de bank genesteld met mijn vier jaar oude dochter en met het boek erbij werd het al snel erg gezellig. Het boek heeft heel mooie tekeningen en grote bladzijden. Hierdoor is er tijdens het luisteren ook genoeg te zien voor je kindje. Waar ik erg aan moest wennen is dat het verhaal in rijm geschreven is. Hierdoor moet je toch op een andere manier lezen en vallen sommige zinnen niet meteen mooi als je het verhaal zelf nog niet kent. Dus des te vaker we hem lazen, des te meer het verhaal echt goed tot zijn recht kwam.

Het boek heeft met zijn 13 tellende pagina’s een goede lengte, voor jonge kindjes kun je hem in tweeën lezen en voor de wat oudere kindjes kun je hem natuurlijk gewoon in zijn geheel lezen.

snurk boek Heel speciaal en bijzonder vind ik het dat wij een gesigneerd exemplaar mochten ontvangen. En dat zelfs op naam van mijn dochter. Met een heel mooie tekening er nog extra bij.

Snurboek is een mooi geschreven en getekend boek met een leuk en lachwekkend verhaaltje. Mocht je nu nog op zoek zijn naar een leuk kerstcadeautje voor je kinderen, neefjes, nichtjes en noem maar op, dan is Snurkboek een heel leuk kerstcadeautje voor onder de mooi versierde kerstboom.

Snurkboek is eenvoudig te bestellen via de Rhinus Webshop en kost € 14,95. Verzendkosten bedragen € 3,-

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Boeken Review | Snurkboek

  1. Wat leuk dat de auteur de naam van je kindje in het boek geschreven heeft.
    Het boek zit er leuk uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top