Je bent hier
Home > Zwanger > Blogs Zwanger > Blog | Het verborgen houden van een zwangerschap

Blog | Het verborgen houden van een zwangerschap

zwangerschapstestIk houd niet van liegen. Daarnaast kan ik slecht geheimen bewaren. Ik voel me schuldig. Mijn zwangerschap wil ik het liefste van de daken schreeuwen, maar het is verstandig om je de eerste 12 weken in te houden ..

Vanaf het moment dat ik ontdekt heb dat ik zwanger ben, heb ik een mega grijns op mijn gezicht en ben ik zo bewust met alles bezig dat ik het idee heb dat iedereen het aan me kan zien. Ik tel de dagen tot de onzekerheid voorbij is en ik het aan iedereen mag vertellen.

De dag nadat ik mijn zwangerschap ontdekt had, ging ik ineens van vier koffie per dag naar een (in de ochtend, thuis.. ) en dat viel de mannen op mijn werk wel op. Maar het zijn mannen hè, en bovendien IT-mannen dus met een smoes ‘ik ben op koffiedieet’ kwam ik er wel vanaf.

Met een wat curieuzer gezelschap op Pinkpop was het lastiger; normaal zou ik staan dansen, lichtelijk aangeschoten worden van de wijntjes en lichtelijk in een roes raken van een jointje. Om mezelf op te kikkeren zou ik veel koffie drinken. Maar nu niet. In plaats van jack en cola, wijn, bier en cocktails dronk ik spa rood.. de heeeel dag door, want iets anders was er niet. In plaats van dansen stond ik een beetje te swingen en in plaats van roken was ik de nuchtere die het de volgende dag nog allemaal kon navertellen. Saai voelde ik me, en dan de smoes: antibiotica vanwege blaasontsteking (alcohol, moeheid en vaak plassen covered), verder probeerde ik minder koffie te drinken en had ik even geen trek in een joint. ik geloof niet dat iedereen erin trapte…

Om het toch maar ergens kwijt te kunnen ben ik op een forum gegaan. Daar hebben we het over de dagen na POD, eerste kwaaltjes, dieet en smoesjes! Want die smoesjes heb ik nodig, voor een borrel met vrienden, borrel op het werk, avondje stappen, verjaardagen, sushi dinertje, kaasfondue, kattenbakfestijn en meer. Het liefste sluit ik me drie maanden op want ik houd niet van liegen en vind mijn smoesjes enorm saai. Ik hoop dat iemand het doorheeft, nu of achteraf en niet gelooft dat ik een verlept trutje begin te worden, maar weet dat er iets is wat ik nog niet mag zeggen..

Geschreven door een anoniem, binnenkort meer details over onze nieuwe blogger.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Blog | Het verborgen houden van een zwangerschap

  1. Ik kan ook altijd slecht liegen. Bij alledrie heb ik het al vrij vlot verteld. Nu achteraf blij dat ik nooit een miskraam heb mee gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top