Je bent hier
Home > Columns > Blog Charlotte | Poppenmoedertje

Blog Charlotte | Poppenmoedertje

aukje poppenmoederBij de geboorte van Aukje, ongeveer 19 maanden geleden, kregen we ontzettend veel kraamcadeaus. Sommige cadeaus konden we meteen gebruiken en andere cadeaus werden weggelegd voor als ze wat ouder was. Zo kregen we onder andere twee poppen. Beiden met een zacht lijfje.  Deze poppen werden ook weggelegd, want daar kon Aukje als mini natuurlijk nog niks mee.

Toen Aukje 1 jaar werd kreeg ze een schattige roze houten poppenwagen. En wat is nou een poppenwagen zonder pop… Dus ik haalde de poppen van zolder en legde ze in de wagen.
Al meteen vond Aukje de poppen leuk. Ze pakte ze op, gaf ze een knuffel en sjouwde er de kamer mee rond. Maar sinds kort heeft ze zich ontpopt tot een heuse poppenmoeder!
We herkennen onszelf gewoon in het gedrag van Aukje. Erg schattig om te zien hoe ze met haar pop omgaat.

Als ze haar pop ziet dan zegt ze “baby” en versnelt ze haar pas om nog sneller bij de pop te zijn.
Ze geeft haar pop flesjes te drinken en ondertussen maakt ze dan lieve drinkgeluidjes.

Laatst was ik aan het koken toen Aukje weer met haar pop aan het spelen was. Op een gegeven moment hurkte ze bij de keukentafel, pakte een broodkruimel van de grond (tja, die was blijkbaar blijven liggen na de lunch) en stopte die in de mond van de pop! Het was zo’n aandoenlijk gezicht om ze zo op haar hurkjes haar baby te zien verzorgen! Echt te lief voor woorden!

Toen heb ik haar een echte luier (maat 1) gegeven en ze wist meteen wat ze ermee moest doen. Ze vouwde de luier open, legde de pop erop (eerst met het hoofd, toen met de armen en uiteindelijk belandde het toch redelijk op de goede plek haha) en vouwde de luier dicht. Daarna pakte ze de pop weer op om haar vervolgens stevig vast te klemmen en een zee van kusjes te geven.  Dat is trouwens ook iets wat ze regelmatig doet. Ze draagt haar pop zorgvuldig door het huis, niet aan één arm wat je wel eens ziet, nee, de pop wordt tussen haar nek en arm in geklemd, op precies de goede hoogte om haar om de paar stapjes een kusje op het hoofd te kunnen geven! Zo schattig!

Omdat ze zo aan het poppenmoederen was leek het me leuk om een mooie (stoffen) pop met haar voor Aukje te kopen. Ik ben wat gaan rondzoeken op internet en kwam hele mooie poppen tegen van het merk HABA. Maar omdat deze poppen niet erg goedkoop zijn, kocht ik een stukken goedkopere pop van het merk Bigjigs Toys (eerst maar eens kijken wat ze ervan zou vinden).
Na een paar dagen wachten kwam de pop eindelijk binnen. Ik helemaal blij! En Aukje…? Die keek er niet naar om! Zat ik dan met mijn goede bedoelingen. Nog steeds kijkt ze niet naar de nieuwe pop om en zijn de twee kale popjes favoriet. Ik ben in ieder geval wel blij dat ik dus niet de duurdere pop heb gekocht!

Nu moet ik me ontzettend inhouden om niet allerlei accesoires voor de pop te gaan kopen want wat zijn er leuke dingen te koop! Poppen-buggy’s, -badjes, -bedjes, -maxi-cosi’s, kinderstoelen etc. Noem het maar op en er is een poppenartikel van!
Voor nu zal ik me inhouden, maar ik weet wel al wat er zeker op haar verlanglijstje voor haar tweede verjaardag komt te staan!

Charlotte Habraken
Ik ben Charlotte Habraken en ik ben 29 jaar. Sinds 2,5 jaar ben ik getrouwd met Maikel en sinds 1,5 jaar zijn wij de trotse ouders van onze eigenwijze maar o zo lieve dochter Aukje. Twee dagen van de week sta ik voor de klas op een basisschool en daarnaast werk ik ook regelmatig mee in het bedrijf van mijn man. Sinds kort ben in lichtelijk verslaafd aan Instagram (#aukjeswereld) omdat ik het heerlijk vind om naar de foto's van anderen te kijken, en om zelf foto's te delen.

2 thoughts on “Blog Charlotte | Poppenmoedertje

  1. Hier ook een meisje die erg blij is met baby.. Als ze hem ziet dan sjouwt ze hem overal mee naartoe.
    We hebben met haar 1e verjaardag een buggy gekregen voor de pop dus die halen we binnenkort maar van zolder 😉

  2. Ja moet je echt doen! Ik heb er vandaag toch ook maar een gekocht en ze heeft er al de hele ochtend me rond gelopen haha 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top