Je bent hier
Home > Columns > Blog Charlotte | Gratis fotoshoot

Blog Charlotte | Gratis fotoshoot

aukje fotoshootAl een aantal keer heb ik bij de supermarkt een groot bord zien staan met daarop de mededeling: “gratis kinderfotoshoot”. Wauw! Dat klinkt goed natuurlijk. Dan lees ik verder en zie ik dat de fotograaf op donderdag en vrijdag aanwezig is. Beetje jammer voor mij omdat dat precies mijn twee werkdagen op school zijn…

Totdat ik enkele weken geleden in een naastgelegen dorp was. Eigenlijk was ik onderweg naar de Action (ik hou van die winkel!) toen ik ineens het bord voor de gratis kinderfotoshoot zag staan bij de supermarkt daar. En lucky me, de fotograaf was die dag aanwezig. Toen ik langsliep was er niemand te bekennen dus ik besloot om rustig mijn rondje door de Action te lopen en te kijken of er op de terugweg wel iemand zou staan. Gelukkig had Aukje die dag een prima outfit aan voor op de foto en zaten haar haartjes ook nog redelijk in model, dus ik hoopte dat ze er zou staan.

Toen ik klaar was bij de Action kwam de fotograaf net aangelopen. Ik vroeg aan de fotograaf hoe het in zijn werk zou gaan. Zij legde me uit dat de fotoshoot geheel gratis en vrijblijvend was en dat er sowieso één gratis foto inbegrepen was. De fotograaf zou verschillende foto’s maken, en dan zou ik na twee weken de foto’s op kunnen halen. Ik besloot om een poging te wagen (Aukje heeft namelijk lang niet altijd zin om op de foto te gaan, dus mocht het niet lukken dan zouden we gewoon stoppen).  Ik zette Aukje neer in de mobiele fotostudio en de fotograaf haalde haar magische wapen uit haar zak… een badeend! Haha, nogal toepasselijk gezien “Our love story”, en Aukje vindt ze ook leuk dus ik had goede hoop. Ze kietelde Aukje wat met de eend en maakte vervolgens vliegensvlug een paar foto’s. Wauw, wat kon deze fotograaf dat goed zeg!
Met verschillende attributen werd Aukje op de foto gezet. Vraag me niet hoe, maar de fotograaf deed het echt geweldig! (en ja, ik heb thuis haar trucs al na proberen te doen maar helaas… Het is toch anders dan bij haar haha)
Na een korte maar krachtige shoot zat het erop. Ik heb Aukje echt zien schaterlachen dus ik had goede hoop! Ik moest even mijn gegevens doorgeven en ik kreeg een afspraakkaartje waarmee ik 2 weken later mijn gratis foto op kon halen en eventueel de andere foto’s bij kon kopen .

Ik ging naar huis en had inmiddels bedacht dat als de foto’s leuk zouden zijn ik ze als verrassing cadeau zou geven aan mijn man Maikel voor zijn verjaardag, dus ik moest mijn mond nog even dicht houden.

Twee weken later ging ik terug naar de supermarkt om naar de foto’s te kijken. Ik had me voorgenomen om de foto’s alleen te kopen als ze echt heel leuk zouden zijn, en anders alleen de gratis foto mee naar huis te nemen. Toen ik aankwam werden de foto’s uitgestald… En wat zaten er leuke foto’s bij! (Dat doen ze echt super slim, gratis shoot met gratis foto, maar als je eenmaal al die gave foto’s ziet dan wil je er natuurlijk een hoop bij kopen. En die gratis foto, dat is natuurlijk niet de mooiste foto van de shoot…)

Er waren drie grote foto’s, vier foto’s van 13×18, pasfoto’s, de gratis portretfoto en een drieluik waarbij je ook een bijpassende lijst kon kopen. Omdat de foto’s nogal prijzig waren, of net niet bijgesneden zoals ik het zou willen, heb ik niks meegenomen van wat er lag (zonde!) maar heb ik een paar foto’s bijbesteld op formaat 13×18. Deze bestelling zou binnen drie weken in de brievenbus liggen.

Binnen twee weken was mijn bestelling binnen. En wat waren de foto’s leuk! Ik ben een mooie lijst gaan kopen waar drie foto’s naast elkaar in passen en moest vervolgens nog anderhalve week wachten om het cadeau te geven… Pff, niks voor mij om zo lang mijn mond dicht te houden over iets waar ik zo enthousiast over ben! Maar het is me gelukt! En wat was Maikel verrast! Hij vond het een super gaaf cadeau en we gaan de lijst binnenkort een mooi plekje in huis geven.

Charlotte Habraken
Ik ben Charlotte Habraken en ik ben 29 jaar. Sinds 2,5 jaar ben ik getrouwd met Maikel en sinds 1,5 jaar zijn wij de trotse ouders van onze eigenwijze maar o zo lieve dochter Aukje. Twee dagen van de week sta ik voor de klas op een basisschool en daarnaast werk ik ook regelmatig mee in het bedrijf van mijn man. Sinds kort ben in lichtelijk verslaafd aan Instagram (#aukjeswereld) omdat ik het heerlijk vind om naar de foto's van anderen te kijken, en om zelf foto's te delen.

4 thoughts on “Blog Charlotte | Gratis fotoshoot

 1. Haha ja zo’n gratis fotograaf ken ik.
  Heb nu ook nog een leuke vierluik boven de haard hangen.
  De rest vond ik echt niet mooi maar deze dus wel.
  De gratis foto was een hele rare, dus die kreeg ik nog thuis gestuurd in andere vorm want ze vond t zelf ook wel raar.
  Moet wel zeggen dat ik dit niet meer snel zal doen. Want die prijzen wordt je echt niet vrolijk van. Plus ik ben zelf fotograaf en ik wil graag digitaal ook de foto’s hebben en dat kan natuurlijk niet 😉

  Ik vind jullie drieluik overigens echt enorm mooi!!

 2. Hebben wij ook gedaan bij onze eerste, en toen we een keer boodschappen deden met twee kinderen. De foto’s zijn alleen zo prijzig omdat je natuurlijk niet betaald voor de fotoshoot en ze alles afdrukken. De rest gaat ongebruikt terug. Hebben we nu ook bij de schoolfotograaf.

 3. Ik heb tot 2 keer zo’n shoot laten doen en het is gewoon zo dat de gratis foto altijd de minst leuke is waardoor je toch wel snel geneigd bent de leuke foto’s te kopen. De foto’s zijn inderdaad erg prijzig, voor mij nooit meer zo gratis shoot. Deze foto’s van Aukje zijn heel leuk geworden!

 4. Ja haha voor mij was het ook eens en nooit meer. Vind de foto’s leuk, maar jammer dat ik ze niet digitaal heb…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top