Je bent hier
Home > Baby & Kind > Plan een ‘Megabubble-dag’ in de zomervakantie

Plan een ‘Megabubble-dag’ in de zomervakantie

Plan een ‘Megabubble-dag’ in de zomervakantie: een leuke buitenactiviteit

Samen met mijn dochters ga ik Mega bubble van SES Creative uitproberen. Mijn dochters zijn bere-enthousiast en kunnen niet wachten. Op zomaar een ‘lummelwoensdagmiddag’ gaan we eens lekker ‘megabubbelen’. We hebben torenhoge verwachtingen als we kijken naar de foto op de doos. Het jongetje creëert een megagrote bubble. Zou dat ons ook gaan lukken?

In de doos zit een plastic bakje, 2 stokjes met een touwtje met een ijzeren ringetje en een flesje Mega bubble bellenblaas. Eerst vul ik het bakje met bellenblaas en haal de touwtjes van de stokjes uit de klit. Nu kunnen we beginnen. Het enige probleem is dat de meiden allebei als eerste willen. Met ouderwets loten, is de Oudste van 7 jaar de gelukkige winnares. Ze doopt de stokjes met touw in de bellenblaas, haalt de stokjes er weer uit en trekt de touwtjes voorzichtig uit elkaar. En zie daar, de eerste megagrote (en lange) bel is gecreëerd. Jippie, het lukt ons ook J!

Na een paar reusachtige bellen die de lucht in vlogen, direct tegen de muur aan knapten of zich splitsten in kleinere bellen, gaat de Jongste van bijna 5 jaar hetzelfde ritueel doen. Stokjes in zeepsop, touwtjes uit elkaar en voilà: megabellen! Op het moment dat ze de touwtjes uit elkaar doet, zorgt de wind voor de bellen. Als ze er rustig mee loopt, wordt het een lange megabel. Die bellen hebben iets magisch, helemaal als ze zo groot zijn.

Nu had ik gelezen dat een kleine bel in de grote bel ontstaat als je zachtjes in de grote bel blaast. Te mooi om waar te zijn of niet? Oudste dochter dompelt de stokjes weer onder in de bellenblaas, doet de touwtjes open voor een megabubble en ik blaas zachtjes. Ja! Er verschijnt een klein belletje in de megabubble-bel. Het bijbehorende flesje met bellenblaas, hebben we binnen een half uur op. Omdat de meiden het zo leuk vinden, vul ik het bakje met andere bellenblaas. Gelukkig komen hiermee ook grote megabubbles tevoorschijn. Als je de bellenblaas van SES Creative wilt, zijn er navullingen te koop (2,99).

Mijn dochters vonden het erg leuk om te doen. Met de zomervakantie in zicht is het ook leuk om op de camping, in de tuin of op het balkon te ‘megabubbelen’. Ook geschikt om te geven als cadeautje voor een kinderfeestje.

Leeftijd: 5+ (al hoewel ik denk dat je een kind van 4 jaar er ook een plezier mee kan doen, al is het alleen al om naar de  megagrote bellen te kijken (of juist door te prikken ;)) en je kan het gemakkelijk samen met je kind doen (pret voor twee J). Prijs ca.5,99

Saskia BornSaskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag  werkt ze als ZZP-er als clown Jip

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Plan een ‘Megabubble-dag’ in de zomervakantie

  1. Dat zijn inderdaad hele mooie en grote bellen, zouden mijn meiden helemaal geweldig vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top