Je bent hier
Home > Columns > Blog Charlotte | Een reus…

Blog Charlotte | Een reus…

aukjeHet was ruim twee weken geleden dat we op kraamvisite bij vrienden waren. Nou dan besef je ineens hoe groot je kleine meisje eigenlijk is. Jeetje wat een reus hebben wij dan in vergelijking met dat heerlijke kleine hummeltje in mijn armen. Weegt niks, zo’n klein hummeltje met mini handjes en mini vingertjes,  een mini hoofdje met een mini neusje. Gelukkig heeft ons reusje ook nog een schattig mini neusje, maar verder is ze echt al groot in vergelijking met de mini van onze vrienden!

Dan voert je gedachte je terug naar de tijd dat ze nog een mini was. Eenmaal thuis pak je de foto’s erbij, smelt weer weg en vraagt je af hoe de tijd toch zo snel kon gaan. Waar is onze mini? (Ja ja ik weet het, weer zo’n cliché, maar hé, ik kan er ook niks aan doen dat werkelijk ALLE cliché’s gewoon waar zijn…)

Met haar 18 maanden leeftijd is onze mini in het huis van onze vrienden dus geen mini maar een reus. Maar thuis is ze gewoon nog onze eigen kleine mini! En stiekem moet ik toegeven dat ik ons reusje veel leuker vindt nu dan toen ze nog echt een mini was. Een bijkomend voordeel, tegenwoordig heb ik zowaar tijd voor mezelf, tijd met mijn meisje én tijd samen met mijn man op 1 dag! Ik kan me herinneren dat dat maar zelden voorkwam in het eerste jaar!

Aukje is nu lekker eigenwijs met een duidelijk eigen  willetje, rent het hele huis door, klimt overal op, moet altijd en overal van de glijbaan af, zwaait naar iedereen, weet hoe de hond, de poes en de vis doen (zo schattig <3 ), roept “toet toet” als ik zeg dat we weg gaan, geeft regelmatig dikke knuffels en kusjes (mond open en… HAP, kusje) roept de hele dag door papa en mama, maakt grapjes, doet ondeugend, gooit prulletjes in de prullenbak, wil steeds vaker zelf met de lepel of de vork eten (en ja, ik ben zo’n moeder die haar kind zo min mogelijk met de handjes laat eten).

Ik probeer zoveel mogelijk mooie foto’s van ons reusje te maken, maar zodra ze de camera ziet draait ze zich vaak om… Beetje jammer dus. Maar gelukkig hebben we soms zomaar wat goede momenten en blijft ze goed plakken als ze het niet in de gaten heeft!

Onze lieve mini reus…aukje 2

Charlotte Habraken
Ik ben Charlotte Habraken en ik ben 29 jaar. Sinds 2,5 jaar ben ik getrouwd met Maikel en sinds 1,5 jaar zijn wij de trotse ouders van onze eigenwijze maar o zo lieve dochter Aukje. Twee dagen van de week sta ik voor de klas op een basisschool en daarnaast werk ik ook regelmatig mee in het bedrijf van mijn man. Sinds kort ben in lichtelijk verslaafd aan Instagram (#aukjeswereld) omdat ik het heerlijk vind om naar de foto's van anderen te kijken, en om zelf foto's te delen.

6 thoughts on “Blog Charlotte | Een reus…

  1. Hi Lotje ;),
    Leuk om te lezen en heel herkenbaar wat je schrijft over Aukje. Benieuwd naar ’t volgende blog.
    Liefs Wendy

  2. Ahh heel herkenbaar! Die echt mini fase is leuk, maar zodra het echt ‘eigen’ persoontjes worden met eigen willetjes en karakter word het pas echt leuk!

  3. Een pasgeboren baby is natuurlijk heel leuk maar wanneer ze interactiever worden geniet je nog meer van ze. Mooie foto’s van je meid!

  4. Dank jullie wel! Wat leuk dat het zo herkenbaar is. En inderdaad zijn pasgeboren baby’s ook erg leuk en lief, alweer zo’n cliché dat waar is; elke leeftijd heeft zijn eigen charme!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top