Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Back to School met Hema Beauty

Back to School met Hema Beauty

Onlangs introduceerde HEMA Beauty de nieuwe Back to School collectie. De collectie bestaat uit semipermanente make-up markers die qua uiterlijk bijna niet van echte markers te onderscheiden zijn. In deze collectie vind je meerdere tinten lips markers, brows markers en een eyes marker. Ik probeerde de producten uit, want ja, ik ben natuurlijk wel benieuwd of de producten inderdaad semipermanent zijn. Lees je gezellig mee?

Wanneer men in make-up land het over semipermanente make-up heeft, ga ik er eigenlijk automatisch van uit dat desbetreffende producten op z’n minst een hele (werk) dag goed blijft zitten. Ook van deze Hema makers had ik hoge verwachtingen.

Hema Mark my Lips RubyDe Hema mark my lips marker is fijn in gebruik. Met de punt van het product kun je heel precies te werk gaan en je lippen omlijnen. Je lippen vullen kun je zowel met het punt als platte kant doen. Dit is 04 Ruby, een rode tint die ik met name bij het najaar vind passen. Dit kleurtje valt op mijn lippen stukken donkerder uit. Ruby voelt op de lippen niet onprettig aan en droogt deze gelukkig ook niet uit. Maar je lippen voeden doet dit product helaas niet.

Deze Hema mark my lips marker blijft gedurende de dag prima zitten en zal geleidelijk (niet altijd even mooi) vervagen. De lipmaker geeft bijna niet af, dat is dus heel fijn. Hoe lang dit product goed op de lippen blijft zitten is afhankelijk van wat je gedurende de dag eet. Dit product zal helaas niet een heel werkdag goed op de lippen blijven zitten maar een halve dag, inclusief eten en drinken, moet geen probleem zijn. Houd er dus rekening mee dat je minstens 1 keer je lippen bij moet werken wil je deze perfect houden. Eet je gedurende de dag weinig dan zal aan het einde van de dag de lipstick er nog op zitten, enkel niet zo mooi als aan het begin van de dag.

De Hema mark my lips markers zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Coral Pink, Orchid, Rood en Ruby. En kosten per stuk €4,-

Hema Mark my Eyes De mark my eyes marker heeft een flexibele, dunne ‘stift’ die zorgt voor een perfecte lijn boven de ogen. Dat perfecte lijn vraagt wel om enige oefening en moet je uiteraard wel kunnen aanbrengen. Ik moest heel voorzichtig te werk gaan omdat ik niet gewend ben om zulke dunne stiften te gebruiken. Maar oefening baart kunst. Eenmaal aangebracht blijft dit product goed zitten maar semipermanent is het wat mij betreft niet. Langhoudend is dit product wel maar aan het einde van de dag was mijn perfecte lijn zo goed als onzichtbaar. Laat mij dit nader toelichten: het lijntje op mijn waterlijn was totaal verdwenen maar het lijntje boven de ogen waren nog wel zichtbaar.

De mark my eyes marker is verkrijgbaar in een diep zwarte kleur en kost per stuk €3,-

Hema Mark my Brows Over de mark my brows marker ben ik het meest enthousiast. Dit product heeft mij positief verrast en hiermee heb ik zeker weten een nieuw favoriet. De mark my brows marker is makkelijk en fijn in gebruik. Het product doet wat het beloofd: het creëren vollere wenkbrauwen en het blijft de gehele dag perfect zitten. Het loopt niet uit! Zelfs de volgende ochtend zitten je wenkbrauwen er nog goed uit. Twee woorden van negativiteit is dat ik na het aanbrengen van dit product een donkergroene gloed overhoud. Dit verdwijnt gelukkig na mijn wenkbrauwen geborsteld te hebben volledig. Maar ook het aanbrengen van het product gaat niet heel vlot, de mark my brows droogt namelijk tijdens het aanbrengen nogal snel uit waardoor er nog amper product uitkomt. Voor de rest ben ik zeker over dit product te spreken. Eenmaal aangebracht blijft het heel de dag perfect zitten. Mark my Eyes + Mark my Brows op. Van laatst genoemde is dit de donkerbruine kleurtje.

De mark my brows marker is in drie kleuren verkrijgbaar: lichtbruin, bruin en donkerbruin. En kosten per stuk €3,-

Deze Hema markers zijn zeker longlasting oftewel langhoudend maar semipermanent wil ik ze nou ook niet noemen. Voor mij komt de mark my brows het meest in de buurt van wat je van een zogeheten semipermanente product mag verwachten. Dit product houdt lang aan en blijft moeiteloos de hele dag mooi zitten. Zowel de Mark my Lips als de Mark my Eyes vragen gedurende de dag om bijgewerkt te worden.

Wat ik wel heel er jammer van deze Hema markers vind, is dat de producten tijdens het aanbrengen redelijk snel uitdrogen en vervolgens amper kleur afgeven. Hierdoor ben ik voor het vullen van bijvoorbeeld mijn wenkbrauwen langer bezig dan normaal het geval is.

De Hema semipermanente markers zijn zowel online als in de stenen winkels verkrijgbaar.

 

Volg jij mij al via?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Back to School met Hema Beauty

  1. Wat een bijzondere vorm voor make-up! Ik zou haast denken dat het markeerstiften zijn, De Mark My Brows variant klinkt het fijnst, die andere twee zou ik niet zo snel proberen denk ik.

  2. Bedankt voor deze bruikbare tips. Handig om eerst recensies te lezen voordat je iets koopt. Ik ga de marker voor de lippen proberen en wellicht ook voor de wenkbrauwen. Ik ben benieuwd en zal, als ik het niet vergeet, even laten weten wat ik ervan vindt.

    Fijne dag

  3. @Mathilda, wat fijn dat je wat aan mijn artikel gehad hebt. Ik ben benieuwd wat jij van de producten vind, laat het zeker even weten 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top