Je bent hier
Home > Baby & Kind > Tips Voor Dagjes Uit | Virtueel kidsavontuur op Amsterdamse grachten

Tips Voor Dagjes Uit | Virtueel kidsavontuur op Amsterdamse grachten

Terwijl sommige delen van Nederland alweer in het schoolritme moeten komen, mogen wij hier in het Noorden nog van onze laatste zomervakantie week gaan genieten. Om jullie ook deze laatste week van een leuke activiteit te voorzien heb ik een nieuwe tip. Trek gezellig met de kids er op uit en geniet ditmaal samen van de Amsterdamse grachten.

Heb jij weleens een rondvaart door de Amsterdamse grachten gemaakt? En samen met de kids? Nee? Zet dan een dagje rondvaart op de planning. Terwijl jij namelijk van de Amsterdamse grachten geniet worden je kinderen uitgedaagd om alle verloren Bluebees te vangen. Wat vangen?, denk jij nu waarschijnlijk. De Bluebees zijn de virtuele huisdiertjes van rederij Blue Boat Company. Heb ik al verteld dat Blue Boat Company sinds vorige jaar een rondvaart voor haar jongste bezoekers heeft? De Amsterdam Pets Cruise wordt deze genoemd. De eerste augmented reality game voor op het water, of beter bekend als de interactieve app voor kinderen waarbij zij, varend over de grachten, op zoek naar verloren Bluebees gaan. Dit doen ze via de camera van hun smartphone. Het doel van de Amsterdam Pets Cruise is kinderen spelenderwijs Amsterdam vanaf het water te leren kennen.

Interactieve app op de grachten

De Amsterdam Pets Cruise app is te spelen op iedere afvaart van Blue Boat Company en gratis beschikbaar in de App Store. De app downloaden kan thuis of via de gratis wifi-verbinding op de kade van Blue Boat Company. Het spel gaat van start zodra je de QR-code aan boord scant. De QR-code aan boord vind je op een mini prullenbak op iedere tafel. Het papieren kaft kun je het beste uithalen en deze plat op tafel leggen om de QR-code te scanen.

De altijd vrolijke Bluebees vangen

Tijdens de rondvaart geeft de app aan wanneer je in het leefgebied van de Bluebees vaart. Dat is het moment om over te schakelen naar de speciale Bluebee-camera om de diertjes te ontdekken. Eentje gespot? Speel de minigame en haal ze over om aan boord te stappen. Zodra de Bluebees zijn gevangen, vertellen zij graag iets over hun favoriete plekje in Amsterdam!

De Rondvaart: onze ervaring

Allereerst wil ik melden dat, met name in de zomer, boten snel vol kunnen zitten en jullie mogelijk moeten wachten. Wij hadden ruim een uurtje gewacht voordat er ruimte voor ons was, wij waren wel met 7 personen. Echt erg vonden wij het niet want dit gaf ons wel de gelegenheid om gezellig rondom het Leidseplein te wandelen. Maar houd wel rekening mee dat jullie mogelijk niet direct aan boord kunnen.

Ik moet bekennen dat het voor ons de eerste keer is dat we een rondvaart door de Amsterdamse grachten gemaakt hebben. Het is erg leuk om routes waar je normaliter op de fiets, auto of lopend afleg vanuit het water te beleven. Vanuit het water ziet alles er tenslotte anders uit. De route die de boot afvaart is heel interessant. En Blue Boat Company schijnt ook nog eens de langste toeristische rondvaart van Amsterdam te maken. Maar liefst 75 minuten! Extra leuk dus.

Naast dat je Amsterdam vanuit het water bewondert kun je tijdens de rondvaart via de Personal Audio Systeem naar het audio verhaal in één van de beschikbare 21 talen luisteren en leer je van alles over de stad. Zo krijg je over het ontstaan van de grachten, de grachtenpanden en het leven in de stad in de Gouden eeuw te horen. Maar ook over het Amsterdam van vandaag met het muziekgebouw aan het IJ aan de hippe, moderne Piet Heinkade. Interessant en super leerzaam!

Ondanks dat wij voor het uitproberen van de Bluebees kwamen zijn we hier niet echt aan toe gekomen. De 75 minuten ging super snel voorbij. Wij vonden het audio verhaal veel te interessant: zelfs de meiden luisterden geboeid naar het verhaal en wezen heel gedreven naar het gebouw waar over verteld werd. Ik heb uiteindelijk zelf maar de app uitgeprobeerd maar helaas geen Bluebees gevangen.

De City Canal Cruse is inderdaad de ideale manier om Amsterdam te (her-)ontdekken! super leuk voor jong en oud! En wat ons betreft zeker een aanrader! Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is simpelweg iets wat je eens meegemaakt moet hebben. Zelf wil ik nog eens de Evening cruise meemaken, gezellig in het donker door de grachten varen.

Praktische informatie

Tickets zijn te koop via de website en aan de kassa van Blue Boat Company. Online kaarten bestellen is goedkoper en vanaf 13 jaar rekenen ze de volwassenen prijs. Er zijn ook familietickets verkrijgbaar, goed voor twee volwassen en twee kinderen (5 – 12 jaar).

In de zomer (t/m oktober) varen de boten dagelijks elk half uur van 10.00 uur tot 18.00 uur en in de winter (november t/m februari) dagelijks elk uur van 10.00 uur tot 18.00 uur. De boten vertrekken vanaf twee locaties aan de Stadhouderskade in Amsterdam:

  • Stadhouderskade 501 (tegenover het Hard Rock Café)
  • Stadhouderskade 550 (tegenover de Heineken Experience)

Meer informatie vind je via blueboat.nl.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top