Je bent hier
Home > Headlines > 8 x Wat niemand jou over de bevalling vertelt

8 x Wat niemand jou over de bevalling vertelt

zwangereWetende wat je kunt verwachten zorgt voor een minder stressvolle ervaring. Met dit in gedachte lees je tientallen boeken, neem je deel aan zwangerschapscursussen en luister, lees of kijk je naar de bevallingsverhalen van andere mommy’s. Dat een bevalling pijnlijk is weet iedereen maar wat gebeurt er verder in de verloskamer waar wij niet graag over praten? Of in de dagen na de bevalling? Wees voorbereid maar verwacht het onverwachte tijdens de bevalling. Dit kan jou ook overkomen!

Kou & klapperende tanden: Tijdens de bevalling kun je last van koude rillingen en klappertanden hebben. Vaak heeft dit niets te maken dat je het koud hebt maar meer door alles wat er in je lichaam gebeurt. Wellicht een manier van het lichaam om met de pijn en alle vrijkomende adrenaline om te gaan.

Misselijkheid & Braken: Naast de kou en klappertanden is braken een veel voorkomend verschijnsel tijdens de bevalling. Misselijkheid en braken tijdens de bevalling is volkomen normaal. Gooi het eruit, binnenhouden is tenslotte geen optie!

Winderigheid: Tijdens de bevalling staat het gehele gebied onder een enorme druk en dat kan resulteren in winderigheid. Scheetjes laten tijdens de bevalling is niet ongewoon en daar hoef jij je niet opgelaten door te voelen.

Ontlasting: Heb je ooit een mommy trots horen vertellen dat ze op het bevallingsbed gepoept heeft? Erg onaangenaam maar kijk er niet van op als je tijdens het persen ook wat ontlasting eruit perst. Hoe ongemakkelijk en gênant dit ook is, je kunt er niets aan doen en gelukkig is er zeer weinig wat artsen nog niet hebben gezien. Een simpele verklaring hiervoor is dat wanneer het hoofdje van je baby door het geboortekanaal gaat, de inhoud van het rectum naar buiten wordt geduwd.

Uitbarsting: Er gebeurt ook zo veel in de paar uren dat je aan het bevallen bent. Het is gebruikelijk dat vrijwel iedere vrouw het van de pijn uitschreeuwt. Maar waar sommigen het bij schreeuwen en huilen houden zijn er vrouwen die flink tekeergaan met vloeken. Vaak naar hun partner gericht maar soms ook naar de medische medewerkers.

Vergeetachtigheid: Het is absoluut aan te raden om je op de bevalling voor te bereiden door bijvoorbeeld het volgen van zwangerschapscursussen. Maar wees niet verbaasd wanneer je tijdens de bevalling dat wat je geleerd is vergeet. In de hitte van het moment kan het gemakkelijk gebeuren dat je zulke dingen vergeet.

Urineren na de bevalling: Een bevalling is een uitputtende ervaring en zowel jij als jouw lichaam hebben tijd nodig om te herstellen. De eerste stap naar lichamelijk herstel is de eerste plasbeurt en wat kan dit verdoemd veel pijn doen. Aan de pijn kun je niet veel doen maar een bak met lauw water over je vagina gieten terwijl je plast, kan verlichting bieden.

Ontlasten na de bevalling: Poepen tijdens de bevalling is niet het probleem, maar schijten nadat je een wondertje in de wereld geholpen hebt wel. Wat tijdens de bevalling, zonder dat je er erg in hebt, eruit flopt zal na de bevalling een hels karwei zijn. Alsof je nog niet genoeg pijn geleden hebt moet je na de bevalling vroeg of laat de harde taak volbrengen. Poepen na de bevalling is een eng en bruut gebeuren en velen ervaren dit dan ook als traumatisch. Het kan zijn dat je tijdens de bevalling ingescheurd of geknipt bent, wat voor nog meer ellende zorgt, want het zou zo kunnen gebeuren dat je jezelf weer open scheurt.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “8 x Wat niemand jou over de bevalling vertelt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top