Je bent hier
Home > Headlines > Herfstvermaak | Hoe je je tafel chic opmaakt

Herfstvermaak | Hoe je je tafel chic opmaakt

tafel opmaakTijdens de herfstmaanden besteden we allemaal meer tijd binnen dan buiten. Voor velen is de herfst dan ook een periode  om het binnen extra gezellig en knus aan te kleden. Ook staat de herfst bekend als eetmaand: in restaurants is het niet alleen drukker; thuis dineren mensen ook uitgebreider en langer. Daarom bij dezen wat tips om je eettafel fashionable aan te kleden:

1. Tafellinnen of tafelkleden
De basis van een stijlvolle eettafel is natuurlijk een mooi tafelkleed of tafellaken. Eventueel met nog een mooie tafelloper eroverheen en wat linnen servetten om het af te maken. Qua kleurcombinaties is veel mogelijk, maar wat echt bij jouw tafel past hangt natuurlijk af van de sfeer die je wil neerzetten en, ook niet onbelangrijk: de rest van je interieur. Inspiratie over chic gedekte tafels vind je op www.cottona.nl.

2. Kaarsen
Niet te missen aan een gezellig en uitgebreide dinertafel: kaarsen. En dan het liefst heel veel. En wil je een chique, exclusieve sfeer neerzetten? Zorg dan voor vijfarmige kandelaren. Het liefst chroom en lekker kitsch.

3. Bestek, borden en glazen
Wie écht wil uitpakken tijdens het diner, die doet er verstandig aan om goed na te denken over het plaatsen van de glazen, bestek en borden. Immers, volgens de etiquetten doe je dat zoals op onderstaande afbeelding. Uiteraard maakt ook het type borden dat je gebruikt veel uit: vierkante borden zijn vanzelf al stijlvoller dan ronde.tafel opmaak 2

Wat vind jij absoluut onmisbaar bij een uitgebreid diner met vrienden en/of familie?

Dit artikel is in samenwerking met Cottona in stand gekomen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Herfstvermaak | Hoe je je tafel chic opmaakt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top