Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Graciella’s Challenge! 6 maanden geen kleding kopen

Money Monday: Graciella’s Challenge! 6 maanden geen kleding kopen

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. 

Graciella’s Challenge! 6 maanden geen kleding kopen

Eind februari las ik de post van Apolonia van @lekkerinjegeld. In de post vertelde ze dat ze een jaar geen kleding gaat kopen. In reactie daagde zij mij uit om hetzelfde te doen. Mijn eerste gedachte was: dat is niets voor mij! Ik hou van kleding kopen en ik hou van sale. Een dodelijke combinatie voor je portemonnee. Ik koop zelden kleding voor de originele prijs, maar wanneer er sale is vul ik mijn winkelmandje. Mijn kast puilt uit van de kleding en dat ligt niet aan mijn kast. Ik heb een zevendeurs Paxkast van de Ikea, van zeker 6 meter breed.

Het leek alsof de universum met mij aan het spelen was. Na het lezen van haar post, checkte ik mijn mail en zag een mailtje van de MSmode. Om mensen naar de winkel te lokken, kreeg je in de winkel het tweede sale product gratis. Gratis kleding….Ik was bezig om een afspraak te maken toen een vriendin van mij een meme appte: Niet omdat het in de sale is, moet je het kopen! Toeval? Ik weet het niet, maar ik begon er wel over na te denken.

Na lang nadenken besloot ik maar zelf een challenge te starten. Allereerst voor mijzelf, maar iedereen die wil mag meedoen. Ik wil de aankomende zes maanden geen kleding kopen. Zes maanden is voor mij overzichtelijk en haalbaar. Wanneer ik een doel stel, moet dit in mijn ogen haalbaar zijn anders begin ik er niet aan. Het niet kopen van kleding is niet alleen een financiële besparing. Ik wil er meer mee bereiken. Allereerst wil dankbaar zijn voor wat ik heb. Bovendien wil creatief zijn met mijn huidige garderobe. Tot slot wil ik mijn kast ook opruimen. Wat draag ik nu echt? Wat pas ik nog na drie zwangerschappen in vier jaar tijd? Welke kledingstukken maken mij echt gelukkig? Soms is minder meer! Ik hoop dat te ervaren.

Op mijn instagram @gra_cie_lla heb ik mijn volgers uitgedaagd om mee te doen. Doen jullie ook mee? De regels zijn heel simpel: 6 maanden geen kleding kopen. Een uitzondering geldt voor panty’s en onderbroeken. We weten namelijk allemaal dat onze moeders niet willen dat we met gaten in onze onderbroeken door de ambulance worden meegenomen!

Tot een volgende keer!
Graciella,

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Money Monday: Graciella’s Challenge! 6 maanden geen kleding kopen

  1. Leuke challenge! Voor mij geen uitdaging omdat ik niet geregeld kleding voor mezelf koop. Als het nou om beauty producten, zoals parfum ging, zou ik er veel meer moeite mee hebben. Succes met deze uitdaging!

  2. Leuke uitdaging en grappig omschreven. Ik koop zelden kleding voor mezelf, te weinig eigenlijk (eerst een aantal Corona kilo’s kwijtraken en dan bescheiden shoppen) denk dat ik meer kleding voor de kinderen koop dan voor mezelf, maar ik kan me voorstellen dat veel vrouwen zich hier wel in herkennen. Ben benieuwd of er veel lezers met je mee gaan doen en veel succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top