Je bent hier
Home > Columns > 40 dagen zonder…

40 dagen zonder…

vraagtekenEen dag of 36 geleden was ik er ineens klaar mee. Via Twitter was ik op het idee gekomen en nu leek het wel alsof het universum me er continu mee confronteerde. Gek is dat, als je net een nieuwe auto hebt gekocht, zie je dat type voertuig plotseling overal om je heen. Dat had ik nu dus ook.

Ik heb wel even getwijfeld hoor! Hoe lastig is het om zonder te moeten? Kan ik het wel? Belast ik mijn omgeving niet teveel met de gevolgen? Maar ik bedacht me dat ik ook zonder kon toen ik nog klein was.

Google leverde me op dat er zelfs een online cursus voor bestaat: 40 dagen zonder! Het kost wat, maar het zag er schitterend uit en de informatie was volledig en duidelijk. Ik kon zelfs een gratis proefles downloaden. Ik raakte steeds enthousiaster!

De volgende stap was om mijn vriend ervan te overtuigen dat het goed voor ons zou zijn. Met mijn liefste blik nam ik tegenover hem plaats, ik nam een verleidelijke pose aan en legde hem uit dat ik graag 40 dagen wilde stoppen. Hij moest even slikken, maar stond wel open voor mijn experiment. Hij ging erin mee!

Ik besloot te starten met de cursus en ontving iedere paar dagen motiverende teksten en informatie. In de eerste periode had ik wel wat moeilijke momenten en moest ik de neiging om onderweg gewoon wat te grijpen met veel moeite onderdrukken! Een doosje rozijntjes bood vaak wel uitkomst. Dan heb je toch iets in je handen hè?

Het lastigste vond ik de avonden samen op de bank. Mijn lief, met een blik als een puppy die bedelt om een snoepje, zijn lekkers weigeren. Of zeggen dat ik niet mee doe. Makkelijk was anders.

Inmiddels zijn we 36 dagen verder. Mijn tijdelijke experiment is een gewoonte geworden. Er zijn heel goede vervangers beschikbaar, dus het is niet dat helemaal droog sta. Ik hoef me niet meer zo’n zorgen te maken over mijn ronde heupen en zachte buikje. Ik heb meer energie en krijg meer slaap. Ja, ik kan het jullie allemaal aanraden. 40 dagen zonder (geraffineerde) suiker.

Ik ben Annemieke samenwonend en moeder van twee kinderen.
In mijn blogs zal ik schrijven over blauwe jurken, grijze pakken, high heels, groene vingers, lekkerbekken en natuurlijk het M-O-E-D-E-R-S-C-H-A-P (of een simpelere versie daarvan ;-) . Ik wens je veel leesplezier!

3 thoughts on “40 dagen zonder…

  1. Leuk geschreven! In het begin word je op een verkeerd spoor gezet… 🙂 maar knap dat je het vol hebt weten te houden. Zal ik eigenlijk ook eens moeten proberen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top