Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Interview | Dr. Jetske Ultee + winactie

Interview | Dr. Jetske Ultee + winactie

Jetske UlteeDr. Jetske Ultee ontwikkelde de producten van Uncover Skincare. Ze is onderzoeksarts en heeft de supervisie over de afdeling huidtherapie van de Velthuis Kliniek. Daarnaast is ze moeder van 4 kleine kinderen.

Je bent een eigen productlijn – Uncover Skincare – begonnen. Hoe is dat ontstaan?
Uncover Skincare bestaat pas twee jaar, maar het idee voor een eigen huidverzorgingslijn ontstond al meer dan 10 jaar geleden tijdens mijn werk als hoofd van de afdeling huidtherapie van de Velthuis Kliniek. Ik zag dagelijks zoveel mensen met huidklachten die ontstonden of verergerd waren door de huidverzorgingsproducten die ze gebruikten. En daarbij kreeg ik altijd weer dezelfde vragen: werkt een antirimpelcrème echt? Zijn duurdere crèmes nou beter dan die van bijvoorbeeld de Kruidvat? Moet ik een oog crème gebruiken?
Ik besloot me op de cosmetisch wetenschappelijke literatuur te storten om te achterhalen wat nu eigenlijk echt bewezen was en wat niet. Ik heb internationale congressen bezocht, veel bekende dermatologen gesproken en heel veel boeken uitgeplozen. Wat bleek: veel ingrediënten die in crèmes verwerkt worden, werken niet of zijn zelfs schadelijk voor de huid. Maar ook kwam naar voren dat er heel veel wél mogelijk is. Met de juiste stoffen kun je een huid gezonder, frisser, egaler maken, puistjes voorkomen en fijne lijntjes bestrijden.
De moisturizer heb ik eigenlijk ook ontwikkeld voor mezelf. Ik heb een gevoelige huid en had moeite om goede producten te vinden. Uiteindelijk heeft het nog wel een aantal jaren geduurd totdat ik echt tevreden was over het resultaat. Ook al wist ik precies welke ingrediënten ik in mijn producten wilde hebben, het eerste potje dat van het laboratorium terug kwam, was even schrikken. Het was bruin en stonk. Ook al zou het werken, geen vrouw zou dat op haar gezicht smeren…. We hebben dan ook eindeloos geëxperimenteerd voordat ik echt tevreden was!

Hoe kwam je op de naam van je productlijn Uncover Skincare?
Pfoe, dat was een heel proces. Ik werd regelmatig ’s nachts wakker met een “geweldige” naam, die dan de volgende dag toch niet zo geweldig bleek te zijn…. Toen iemand uit mijn omgeving kwam met de naam Uncover wist ik direct dat dat hem moest zijn. Het geeft goed weer wat ik vind dat cosmetica moeten doen; onthullen van een mooie en gezonde huid! Daarbij moest ik bij de naam Uncover ook aan “undercover” denken, en ook dat associeer ik met mijn producten. We maken geen reclame, schreeuwen niet rond dat je deze producten echt moet kopen, maar vertrouwen er op dat de mensen zien dat het werkt en het vervolgens weer verder vertellen. Als een “best known secret”!

Het lijkt wel alsof ouder worden anno 2013 lelijk gevonden wordt. Men wil er niet aan, wil de ouderdom uitwissen. Wat vind jij daarvan? Wat is jouw motto?
Een huid die er gezond uitziet is het allermooist. Een aantal rimpels maakt in dit geval dan ook niet uit. Een gezonde huid bereik je uiteraard door de juiste huidverzorging te gebruiken, maar ook door andere zaken als bijvoorbeeld voeding, goed bewegen en niet teveel stress.

Je bent heel duidelijk over het belang om je huid te beschermen met een zonnefactor. Veel vrouwen voelen zich juist lekker in hun vel als ze een lekker gezond kleurtje hebben opgedaan van de zon. Het geeft hen meer zelfvertrouwen en ze voelen zich zelfverzekerder. Is het insmeren met een sunfactor dan voldoende om in de zon te zitten of op het strand ‘bruin te bakken’? Of moeten we massaal de zon gaan ontwijken, zeker nu in deze periode het zonnetje steeds meer gaat schijnen? Wat adviseer je de lezers om op zomerse dagen te doen? Mogen we nog wel genieten van wat zonnestralen op ons gezicht?Uiteraard mag je nog genieten van de zon. Het is ook niet mijn bedoeling om mensen bang te maken, maar het is wel belangrijk om je bewust te zijn van de gevolgen van (onbeschermd) zonnen. Er zijn op dit moment bijvoorbeeld meer mensen die dood gaan aan huidkanker dan dat er verkeersongevallen zijn. Ook neemt de incidentie van huidkanker echt dramatisch toe. En dat terwijl 90% te voorkomen is!
Bescherm je huid dus dagelijks met een zonnebrandcrème en smeer regelmatig een nieuwe laag. Na twee uur neemt de bescherming van een product namelijk exponentieel af. Daarnaast is een zonnebril of hoedje natuurlijk ook een vorm van bescherming, en nog hip ook!

Zouden we rimpelloos zijn als we uit de zon zouden blijven?
90% van de huidveroudering (rimpels, verslapping van de huid, pigmentvlekken) ontstaat door de zon. Mocht onze huid nooit een zonnestraal zien, dan zou onze huid er vrijwel ‘rimpelloos’ uitzien. Uiteraard zijn er nog andere factoren (zoals bijvoorbeeld stress of voeding) die invloed hebben op onze huid(veroudering).

Helpt goede huidverzorging ook tegen zonschade?
Bij huidverzorging hoort uiteraard ook een zonnebrandcrème. Mocht je een dergelijk product trouw gebruiken, dan is de kans op schade door de zon al een stuk kleiner. Door de zon ontstaan vrije radicalen in de huid. Deze kunnen opgevangen worden door antioxidanten (bijvoorbeeld vitamine C). Een moisturizer met de juiste concentratie vitamine C zou deze schade dus kunnen beperken. Verder blijkt het dat bijvoorbeeld niacinamide en cafeïne de huid kunnen beschermen tegen schade van de zon. Huidverzorging met de juiste ingrediënten is dus zeker nuttig.

Wat is het verschil tussen een kinderhuid en een volwassen huid?
Een babyhuid is maar liefst vijf keer zo dun als de huid van een volwassene. Het beschermende vetlaagje is nog niet voldoende ontwikkeld, waardoor de huid snel haar vocht verliest en gevoeliger is voor irritatie en ontstekingen. De huidbarrière beschadigt dus extreem snel. Irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol zijn voor een volwassene al niet aan te raden en dus al helemaal niet voor een kind. Helaas zitten de (baby)producten vaak vol met bijvoorbeeld parfum! De gevolgen zijn er ook naar: meer dan 67% van de kinderen tot een jaar, en ruim tweederde (77%) van de kinderen tot en met vijf jaar krijgt huidproblemen.

Smeer je jouw kinderen ook om de 2 uur in? Wat vinden je kinderen daarvan? (‘mam, ik ben nu aan het spelen’ etc.) Hoe gaat dit als je kinderen op school zitten en jij er niet bent om te zeggen dat ze zich in moeten smeren?
Omdat ik mijn kinderen al van jongs af aan insmeer zijn ze dit gewend. Het is dus bijna net zoals kijken voordat je oversteekt, of tandenpoetsen. Uiteraard is het op school wat lastiger om dit in de gaten te houden.

Er is nog geen kinderlijn van Uncover Skincare, komt die er in de toekomst?
Het is zeker mijn bedoeling om in de toekomst een kinderlijn te ontwikkelen! Al kunnen de producten van Uncover Skincare ook goed voor kinderen gebruikt worden.

Welke producten adviseer je de lezers?
Het is belangrijk dat een product geen irriterende ingrediënten bevat zoals parfum of alcohol. Daarnaast zijn goede ingrediënten, zoals vitamine C, bijna een must. Dan is het wel belangrijk dat de juiste concentratie aanwezig is in een product anders zal het niet veel doen voor je huid. Verder is de verpakking ook heel belangrijk: een (glazen) potje kan je eigenlijk direct weggooien. Zuurstof en licht maakt de werkzame stoffen in no time waardeloos.

En welke producten adviseer je ons te gebruiken voor de kinderen?
Mijn advies is dan bijna hetzelfde. Een zonnebrandcrème is alleen pas nodig vanaf een maand of zes. Daarvoor is mijn advies simpel: geen zon. Houd je kindje binnen of in de schaduw. Kinderen hoeven ook niet elke dag in bad en een keer per week haren wassen is voldoende. In het eerste jaar kun je de haren ook prima uitspoelen met water. Gebruik dus, vooral bij kinderen, niet teveel producten.

Wat vind je het mooiste aan je vak? Kun je beschrijven hoe je werkdag eruit ziet?
Mijn vak is mijn passie, ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Het is heerlijk om mensen die echt radeloos zijn en bijna door hun huid de deur niet meer uit gaan, weer zelfvertrouwen te kunnen geven. Ik geniet ook enorm van het met “Mijn neus in de boeken” zitten; nieuwe studies bekijken, ingrediënten ontdekken, blogs schrijven. Ik beschouw het eigenlijk helemaal niet als werk! Mijn dag ziet er eigenlijk altijd ook weer anders uit. Ik heb een kantoor in Rotterdam en een in Oosterbeek, maar ik ben ook vaak op pad. Ik bezoek regelmatig congressen in het buitenland, ben vaak in de Vethuiskliniek te vinden en dan zijn er nog de interviews en de meetings met andere artsen en de mensen die zich bezig houden met de ontwikkeling van nieuwe producten.

Hoe combineer je je werk met je gezin?
Iedere vrouw die werkt en kinderen heeft zal kunnen instemmen met het feit dat werk en een gezin niet altijd eenvoudig te combineren zijn. Op donderdag heb ik samen met mijn man vrij en dan zijn we er ook echt voor de kids en voor elkaar. Ik werk daarbuiten ook veel als de kinderen op bed liggen. Al met al ben ik heel wat uren per week met mijn werk bezig. Gelukkig heb ik een hele lieve oppas thuis die al heel wat jaren bij ons is. Zij maakt echt deel uit van ons gezin en daar ben ik heel dankbaar voor! Eind juni gaan we met onze kinderen een wereldreis maken en daar verheug ik me enorm op, en mijn laptop die blijft dan thuis!

Niet iedereen kan zich wellicht de Uncover Skincare producten veroorloven qua financiën, welke producten raad je dan aan?
Uiteraard zoals ik eerder aangaf producten zonder irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol, maar met de juiste ingrediënten zoals bijvoorbeeld vitamine C. Ik heb op mijn blog (www.jetskeultee.nl) een hele lijst met producten geplaatst die je zou kunnen gebruiken.
Het is ook geen must om producten van een lijn te gebruiken ‘omdat ze elkaars werking versterken’. Het gaat namelijk niet om het merk, maar om de ingrediënten die een product bevat.

Nu kun je de Uncover Skincare producten online bestellen. Verwacht je dat Uncover Skincare producten in de toekomst in de winkels verkrijgbaar zijn?
Ik verkoop mijn producten via onze webshop en in de vestigingen van de Velthuis Kliniek. De producten zijn bewust niet in een ‘normale’ winkel te verkrijgen, omdat ik zeker wil weten dat een klant het juiste advies krijgt. Niet alleen over de producten maar ook over bepaalde ingrediënten en huidproblemen. Op de website www.uncover-skincare.nl heb ik ook een huidanalyse staan die iedereen vrijblijvend kan invullen en waaruit dan een huidadvies komt. Mensen kunnen ook altijd bellen en mailen als er nog vragen zijn…

Winnen

In samenwerking met Jetske mag Mommyonline een Uncover Skincare verwenpakket weggeven. Wil je kans hierop maken? Doe de huidanalyse om te kijken welke producten voor jou het meest geschikt zijn op www.uncover-skincare.nl/huidanalyse. En schrijf in je reactie op mommyonline.nl waarom juist jij het verdient! Sluitingsdatum is maandag 3 juni 2013.

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

10 thoughts on “Interview | Dr. Jetske Ultee + winactie

 1. Ik doe heel graag mee met deze leuke actie!! Voor mijn zus, zij is net bevallen van haar eerste kindje na 2 eerdere miskramen en ze kan wel een oppepper gebruiken voor haar huid (veel pigmentvlekjes). Ze heeft trouwens een droge huid. Ik denk dat ze het een hele leuke verrassing zou vinden, mocht ik het voor haar winnen.

 2. Ik heb een zeer droge huid. De eerste kleine lijntjes en rimpels hebben starte verschijnen op mijn gezicht, Nech en handen. Bei een mama van een 8 maanden oude jongen, ik heb niet de tijd om naar een spa of een salon. Ik wil graag de Uncover Skincare verwenpakket winnen zodat ik kan tenminste cleanse, tone moisturise en exfoliate mijn huid en gebruik suncare crème.
  De producten van Uncover Skincare zijn ontwikkeld door een moeder met veel zorg en ik zou graag profiteren.

 3. Wat een mooie actie! Ik heb een gevoelige, normale huid en praktisch nog geen rimpels. Ben heel benieuwd naar deze producten en of ik er inderdaad geen allergische reactie van krijg en het die enkele rode vlekjes/puistjes laat verdwijnen.

 4. Ik heb een droge, gevoelige huid met wat pigmentvorming door UV. Heb veel mee-eters en paar puistjes. Geen enkele huidverzorging werkt voor die verrekte mee-eters, en zou er toch graag eindelijk eens van af komen!

 5. ik heb net de huidanalyse. gedaan en er kwam uit normaal tot droog,en dat klopt wel
  ik zou het graag eens uitproberen,dus ik waag een gokje

 6. Bij de huidanalyse kwam er uit dat ik een normale tot vette huid heb met beginnende rimpeltjes en een beetje pigment. Hiervoor zou ik mijn huid een goede boost willen geven want een oppepper kan het zeker gebruiken door het te verwennen met dit goede verwenpakket.

 7. Na mijn zwangerschap (nu 9 maanden geleden) is mijn huid veranderd. Ik heb meer puistjes en onzuiverheden. En ik ben zoekende naar de juiste verzorging voor mijn huid. Nu gebruik ik Oil of Olaz en Etos huismerk. Ik ben benieuwd of de Uncover Skincare iets positiefs voor mijn huid kan doen.
  Uit de huidanalyse kwam dat ik een normale tot droge huid heb. Ik ben benieuwd.

 8. Ik maak heel graag kans.
  Na 3 zwangerschappen, 3 keer ontzwangeren (waarvan nog bezig met de laatste keer) en 3x borstvoeding van een 1/2 jaar, kan mijn huid echt wat aandacht gebruiken.
  Met 3 kindjes onder de 4 jaar zijn de nachten ook nog enorm gebroken.
  En ik zou toch graag willen stralen. Ik ben immers erg blij met ieder kindje.

  Dit kwam uit de huidanalyse: Je huid is normaal tot vet. Je hebt een lichte vorm van acne. Omdat je wel eens reageert op cosmetica, heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. De eerste kleine lijntjes en rimpeltjes zijn verschenen. En je huid vertoont geen pigmentvlekken. Heel fijn, want met een egale huid zie je er jonger uit.

 9. Bedankt voor alle reacties!
  De winnares is Elize geworden. Gefeliciteerd en het verwenpakket komt naar je toe!

 10. Wat zijn veilige billendoekjes voor mijn baby is dat van natty er zit sodium benzoate in dat moet je tog vermijden ze heeft eczeem wat kan ik gebruiken heb al extra vierge kokosolie gebruikt is dat goed

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top