Je bent hier
Home > Baby & Kind > 4 x leuke museum om in de herfstvakantie te bezoeken

4 x leuke museum om in de herfstvakantie te bezoeken

Het is weer herfstvakantie.  Tijd om leuke dingen te doen met je gezin. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn gingen wij op zoek naar 4 leuke kindermuseum om in de herfstvakantie te bezoeken. MuseumDino Experience in het Limburgs Museum:
De dino’s komen tot leven! Tot en met 26 oktober kun je in het Limburgs Museum in Venlo de dino’s bezoeken. Ga dus nog snel in de herfstvakantie mee op expeditie! Een tentoonstelling voor alle leeftijden. Je vindt er achttien levensgrote geanimeerde dino’s in hun natuurlijke omgeving, van de stegosaurus tot de triceratops, en komt er alles te weten over hun evolutie en leefgewoontes. Hoe zagen dino’s eruit? Hoe groot waren ze? En hoe leefden ze? Er is ook een tekenatelier en een opgraafruimte waar je zelf botten kunt opgraven. De Dino Experience is een educatieve en speelse expositie die je terugbrengt naar ‘monsterlijke tijden’.

Het Limburgs Museum in Venlo is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur – 17.00 uur
Op maandag 13 oktober 2014 en maandag 20 oktober 2014 is het museum i.v.m. de herfstvakantie ook geopend
De entreeprijs voor kinderen van 4 t/m 17 jaar is 7 euro inclusief 1 consumptie
Voor volwassenen bedraagt de entree 11 euro en dat is ook inclusief 1 consumptie
Voor meer informatie, bezoek de website

Ontmoet Nijntje in het Dick Bruna huis
Nijntje is in 60 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale bekendheid als personage in kinderboeken en als design-icoon. Haar enige echte thuis is in het Dick Bruna huis, een museum dat volledig is gewijd aan het oeuvre van de Utrechtse kunstenaar. Ontmoet een levensgrote Nijntje, bewonder de volledige boekencollectie van Dick Bruna en maak zelf een Nijntje. Het Dick Bruna huis is een creatief museum waar kinderen gestimuleerd worden om te spelen met kleuren en vormen.

Pal tegenover het Centraal Museum ligt het Dick Bruna huis. Dick Bruna heeft meer dan zevenduizend werken van zijn hand, waarvan steeds een wisselend gedeelte wordt getoond. Bekijk naast de populaire kinderboeken ook boekomslagen die Bruna ontworpen heeft en zeer gewilde reclameposters en affiche-ontwerpen voor het Rode Kruis en Amnesty International. Allemaal uitgeleend aan het Centraal Museum.
En natuurlijk horen ook alle bekende verhaalfiguren als betje big, boris beer en het hondje snuffie in het museum. Kinderen mogen naar hartenlust spelen met speelgoed in de stijl van Dick Bruna, naar de verhalen luisteren of zelf een masker knutselen van Nijntje. In het Dick Bruna huis maken kinderen op speelse wijze kennis met de basis van beeldende kunst.

Adres: Nicolaaskerkhof 10, 3512 XC, Utrecht
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 11,00 p.p.
65+: € 11,00
Studenten: € 5,00
Kinderen: Gratis
Peuters: Gratis
Jeugd van 13 tot en met 17 jaar betaalt 5,00 euro. Entreebewijzen zijn te koop bij de kassa van het Centraal Museum, aan de overkant van de straat. Ook Museumkaarthouders halen hier hun toegangskaartje. Toegangskaarten voor het Dick Bruna huis gelden ook voor het Centraal Museum.
Klik hier voor meer info.

NEMO
NEMO is een wereld vol wetenschap en technologie en is het grootste science center van Nederland. Dit zeer interessante museum heeft vijf verdiepingen met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops; je raakt er niet uitgekeken. Dus het advies is om op tijd naar binnen te gaan. Je ontdekt er hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Zeer boeiend vond ik de 3D-film, waarin iets wordt verteld over rode en witte bloedlichaampjes. En de rij potten met ongeboren tot geboren baby’s op sterk water is ook iets wat je niet snel meer zult vergeten. Voor meer informatie, bezoek de website

Op avontuur in de filmmuseum EYE
Ga aan de slag bij het kinderprogramma van EYE en loop een spannende videotour of volg een speciale workshop. Maak je eigen animatiefilm, stopmotion film of toverlantaarn en krijg les over het ontstaan van de film en de gevaren van acteren. Wanneer is een film spannend en welke trucjes worden daarbij gebruikt? Bij de interactieve Eyewalk komen films tot leven voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Volg de filmpersonages met de tablet in je hand. De videotour neemt je mee door het hele EYE-gebouw en duurt ongeveer vijftien minuten.

In de herfstvakantie (11 t/m 19 oktober) zijn er allerlei kinderfilms in EYE te zien. Wie wil rondlopen kan dagelijks t/m 26 oktober de EYEwalk volgen: een videotour waarin je leert over special-effects, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een Workshop Licht Graffiti (6+). De gratis toegankelijke Basement is een filmische speeltuin voor jong en oud. Op woensdag en zondag kun je je kinderfeestje in EYE vieren. Voor meer informatie, bezoek de website

Hebben jullie al plannen voor de herfstvakantie?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “4 x leuke museum om in de herfstvakantie te bezoeken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top