Je bent hier
Home > Headlines > Zorg voor goede (nacht)rust

Zorg voor goede (nacht)rust

bedHeerlijk uitrusten
Ouder zijn is vaak een heerlijke bezigheid. Iemand zien opgroeien, iemand verzorgen en iemand om je heen hebben die jou nodig heeft, het zijn dingen die wij leuk vinden en ons een goed gevoel geven. Maar naast dat het natuurlijk fantastisch is, zal iedere ouder erkennen dat er niets vermoeiender is dan ouder zijn. Zeker in het begin is je (nacht)rust volledig afhankelijk van je kind. Daarom zijn de momenten dat je even rust hebt extra belangrijk. Zorg dan ook juist op die momenten dat je een comfortabele omgeving opzoekt met goede slaapproducten, waar je volledig tot rust kunt komen, zodat je extra kunt genieten van de momenten die er echt toe doen.

Een rustige omgeving
Een goede omgeving voor jouw rust is zo makkelijk nog niet. Op elk moment voel je je toch weer verantwoordelijk en daarom slaap/rust je vaak met één oog open. Mocht jouw kind inderdaad even liggen slapen, zoek dan een comfortabele plek op voor jullie beiden, waar je niet gestoord wordt door andere geluiden. Zo word je alleen wakker als jouw kind wakker wordt en wordt je niet onnodig gestoord door een passerende vrachtwagen of ietwat luidruchtige jongeren. Mocht je echt een momentje voor jezelf hebben, zorg er dan voor dat je volledig ongestoord kunt doen wat je wilt, doe even een dutje op een afgesloten kamer of neem wat tijd voor jezelf.

Goede slaapproducten
Naast het uitzoeken van de juiste omgeving, is het uitzoeken van de juiste slaapproducten ook extra belangrijk in de periode met jonge kinderen. In deze tijd is het lichaam extra gevoelig, omdat er vaak het uiterste van het lichaam gevergd wordt. Naast het uitrusten van jouw geest, is het ook belangrijk om jouw lichaam(sdelen) voldoende rust te geven. Van belang hierbij is de ondersteuning die het lichaam krijgt tijdens de rust. Pas dus op met matrassen en kussens waarin de kuilen al zichtbaar zijn. Met deze slaapproducten wordt jouw geest misschien helderder na een rustperiode, maar wordt er te veel van jouw lichaam gevergd en zul je nooit volledig uitrusten. Zorg dus voor kussen en matrassen met voldoende ondersteuning, zoals traagschuim. Dit schuim reageert op lichaamswarmte, waardoor jouw lichaam op de juiste plekken de ondersteuning krijgt die het nodig heeft. Zo zijn er traagschuim kussens en traagschuim matrassen, zodat elk lichaamsdeel perfecte ondersteuning krijgt.

Ter afsluiting blijft het natuurlijk geweldig om te kunnen genieten van hoe jouw kleine kinderen opgroeien. Zorg er dus voor dat je, op de momenten dat het kan, goede rustperiodes neemt in de juiste omgeving en met de juiste producten. Zo kunt je uitgerust genieten van de momenten met jouw kinderen.

Dit is een sponsorde post

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Zorg voor goede (nacht)rust

  1. In het begin is de nachtrust inderdaad belangrijk heb wel vaker gehoord van dat soort kussens en matrassen, vind het altijd wel interessant liefs

  2. Wat goed om het belang van een goede nachtrust als jonge moeder te benadrukken. Veel vrouwen realiseren zich niet dat je slaapbehoeftes totaal veranderen met de komst van een baby. Je oude slaapgewoontes veranderen abuis, en daarbij dus ook je slaap gewoontes en benodigdheden. Om nou op stel en sprong een nieuw bed, en toebehoren te kopen is misschien wat te veel gevraagd (je hebt ten slotte wel wat anders aan je hoofd met zo’n kleintje ;p). Denk daarom goed na over hoe je jouw slaapomgeving zo goed mogelijk kan aanpassen op jouw wensen zodat je je helemaal gemakkelijk voelt in jouw slaapkamer en bed. Een traagschuimmatras is een zeer goeie tip. Ik kom genoemde webshop nu al vaker tegen terwijl ik op zoek ben naar tips. Heeft deze handelaar eigenlijk ook een echte winkel waar ik naar toe kan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top