Je bent hier
Home > Columns > Toiletreglement voor mannen*

Toiletreglement voor mannen*

  • Gij zult richten of zitten

79451sMen is verbaasd over ons niet al te beste richtingsgevoel op de weg. Ik geef toe: het richtingsgevoel van vrouwen is nogal een lijdensweg. Hoewel multitasken meer aan ons is besteed: zonder navigatie kunnen wij niet, want kaartlezen én autorijden staat gelijk aan mensenleed. Maar. Wij zijn verbaasd over het richtingsgevoel van mannen als het gaat om het kleinste kamertje van het huis. Wildplassen is buiten de bebouwde kom vaak niet strafbaar, maar wat betreft de regels voor het gebruik van het toilet, is het buiten de bebouwde kom piesen beslist ontoelaatbaar. Het is de bedoeling dat daar juist vooral bínnen de bebouwde kom wordt geürineerd! De gele spikkels tegen de muur kunnen nu eenmaal niet worden genegeerd.

  •  Gij zult een lege wc-rol vervangen00350512

Mannen draaien hun hoofd niet om als het gaat om het verwisselen van autobanden, dat vinden we heel fijn. Maar het doodeenvoudig verwisselen van een pleerolletje moet dan toch een peulenschil zijn? Kom op! Geen smoesjes. En dan wel netjes om de toiletrolhouder hè, de kraan- of radiatorknop is daar niet voor bedoeld. En kieper je de lege rol in de daarvoor bestemde prullenbak, dan zul je echt niet worden uitgejoeld.

  •  Gij zult de deuren sluiten

Lichaamsgeuren achterlaten en/of verspreiden als merkteken en het afbakenen van een territorium zijn normaal voor honden en katten. Voor mensen is zulks territoriumgedrag niet te bevatten. Of spoel je boodschap gewoonweg iets sneller door; laat ‘m niet pontificaal onaangeroerd, terwijl je bewegingloos met je facebookvriend ouwehoert. Gebruik te allen tijde een luchtverfrisser; dat zou een traditie moeten zijn voor iedere pisser.

  •  Heren, doe die bril omhoog, vrouwen zitten ook graag droog Plassen

Prachtig, die tegeltjeswijsheid. Maar heren, mag die bril daarna ook weer omláág, alstublieft? Wanneer we met een volle blaas op een kale, koude rand moeten zitten (en het idee hebben dat we plots tien meter achterover duikelen) voelen we ons bepaald niet geliefd.

  •  Gij zult de borstel gebruiken

Remsporen zijn uitsluitend aantrekkelijk op de racebaan. Niet in de wc-pot als gevolg van de racekak, en wij vervolgens weer met een fles bleek aan de haal moeten gaan.

  •  Gij zult de handen wassen

Je bent een vuilak indien je geen gebruikmaakt van de wasbak. Is er geen zeep aanwezig voor onreine voorpootjes? Dan handen af van de borrelnootjes!

  •  Gij zult bovenstaande regels respecteren

En je zult zonder ons gezeik kunnen toiletteren. Maar wanneer je schijt hebt aan dit protocol, dan is er geheid stront aan de knikker, en vinden we je gewoon een flapdrol!

*Rustig maar, dit gaat niet (alleen maar) over jou!

 

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

8 thoughts on “Toiletreglement voor mannen*

  1. & een lekkere geur in de wc zou opzich ook wel fijn. Bij sommige mannen stinkt het echt heel erg..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top