Je bent hier
Home > Carrière > Ondernemen | Zo maak je je camping klaar voor het vakantieseizoen

Ondernemen | Zo maak je je camping klaar voor het vakantieseizoen

Zo maak je je camping klaar voor het vakantieseizoen

Meer dan ooit zullen de Nederlanders ervoor kiezen om in eigen land op vakantie te gaan; we kunnen immers al bijna een jaar veel minder reizen. Daarom is het belangrijk dat, wanneer je in het bezit bent van een Nederlands vakantiepark, je goede voorbereidingen treft. Je wil natuurlijk wel dat de vakantiegangers voor jouw camping gaan! Lees in dit artikel hoe jij je camping klaarmaakt voor het vakantieseizoen.

Onderhoud van het park
Voordat het seizoen begint is het belangrijk om het park er netjes uit te laten zien. Uiteraard komen mensen naar een camping om van de natuur te genieten, maar van een goed onderhouden park wordt iedereen blij. Snoei de heggen, veeg de paden en kijk of de planten en struiken niet te groot zijn geworden. Staan er op jouw camping ook stacaravans en huisjes? Dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je hier onderhoud aan verricht. Maar kijk in dit geval ook naar de kleine dingen; is de buitenkant van de stacaravans nog mooi schoon of is er een groene aanslag op ontstaan gedurende de herfst- en wintermaanden? Hetzelfde geldt voor de tegels die aanwezig zijn in je park; het staat net even wat frisser wanneer alles net schoon is gemaakt. Check daarom ook de sanitaire voorzieningen.

Zijn er genoeg voorzieningen?
De terrassen zijn weer open en daar kun je als camping goed op inspelen; mensen hebben een jaar bijna niet uit eten kunnen gaan of ergens een drankje kunnen drinken. Dan is het wel zo fijn als je op het park deze mogelijkheid voor ze hebt. Met een beetje geluk mogen ook de zwembaden op korte termijn weer open. Maak deze goed schoon en zorg ervoor dat de gasten beschikking hebben over genoeg ligstoelen en parasols. Is er een campingwinkel aanwezig op het park? Zorg dan dat deze goed bevoorraad is; omdat mensen minder op weg zijn en meer op het park aanwezig zullen zijn moet je je ook in de campingwinkel op meer mensen voorbereiden.

Bied activiteiten aan
Door de pandemie zullen sommige activiteiten die je normaal op je camping aanbiedt niet meer mogelijk zijn. Het kan dan een idee zijn om samen te werken met het lokale VVV-kantoor of met de ANWB; leg hun folders bij de receptie en wijs mensen erop om ze zo toch te voorzien van recreatie. Op deze manier kunnen je gasten toch coronaproof activiteiten doen. Wil je toch zelf activiteiten aanbieden? Houd dan natuurlijk wel rekening met de maatregelen.

Promoot de camping
Nu Nederlanders massaal in eigen land op vakantie gaan moet je als camping wel opvallen om ervoor te zorgen dat ze bij jou hun vakantie willen doorbrengen. Het kan daarom een goed idee zijn om aan wat extra promotie van je vakantiepark te doen. Je kunt dan sowieso mensen bereiken via social media; maak mooie foto’s en promoot op die manier je vakantiepark. Je zou ook promotiemateriaal kunnen aanschaffen om op die manier meer naamsbekendheid te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan mokken bedrukken of bidons bedrukken met de naam of het logo van je camping erop. Deze zou je dan bij campingzaken of outdoor winkels kunnen laten uitdelen.

Met bovenstaande tips ga je goed voorbereid het vakantieseizoen in!

 

Liefs,
Redactie Mommyonline

Volg jij mij al op Instagram?

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top