Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Yves Saint Laurent lipstick Rouge Pur Couture – Melon D’or #59

Yves Saint Laurent lipstick Rouge Pur Couture – Melon D’or #59

SAMSUNG CSC

Soms moet je jezelf gewoon eens goed verwennen met een mooie lipstick. Een dure, chique lipstick welteverstaan. En dat heb ik pas geleden nog gedaan, met de Yves Saint Laurent nummer 59, Melon D’or, van de Rouge Pur Couture collectie. Dit is zo’n lipstickkleur die werkelijk geen enkel ander merk heeft. Ik heb me suf gezocht naar een dupe maar helaas kon ik die niet vinden; geen kleur die ook maar een beetje in de buurt komt. Een kleur die lastig is te omschrijven. Het is geen roze, geen zalm, geen peachkleur. Maar eigenlijk een mix van allen. Er zit een gouden shimmer door en ik weet het, niet iedereen houdt daarvan, maar deze lipstick kan het hebben en dat maakt deze kleur nou juist zo speciaal. Foto’s maken was dan ook lastig, want met elke lichtinval oogt de kleur weer totaal anders. In zonlicht oogt de kleur bijvoorbeeld veel warmer dan in winters ochtendlicht. Deze kleur staat perfect bij een zware oogmake-up maar net zo goed bij een naturel make-up; het frist je hele gezicht op. Dit is zo’n kleur die haast overal bij kan. Het doet me denken aan de populaire Sleek Blush Rose Gold; een roze-achtige blush met een gouden gloed, die overal bij past en vrijwel iedereen kan hebben.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Alleen al van de verpakking word ik lyrisch. Wat een luxe huls, alsof je puur goud in je handen hebt. De textuur van deze lipstick vind ik heel goed. Vaak zijn lichte kleuren moeilijk te zien op de lippen, ze zijn bijvoorbeeld te ‘sheer’ en geven niet zo veel kleur af. Dat is met deze kleur heel anders; de substantie glijdt heel soepel over mijn mond en mijn lippen nemen de kleur goed op. Bij de onderstaande swatch kun je wat beter het kleurenspectrum van deze lipstick zien. Toch oogt het zo veel minder mooi dan in werkelijkheid. Hier oogt de tint vrij hardroze, zelfs een beetje neonachtig. Maar niets is minder waar. Daarom raad ik aan deze kleur ook even in de winkel te swatchen.

20141108_103942

20141108_103740
In flitslicht

Hier kun je al wat beter zien hoe de kleur is. Ik gebruik deze lipstick doorgaans op twee manieren. Met een lippotlood eronder, of gewoon op zichzelf. Ik heb niet altijd zin om lippotlood aan te brengen, dan doe ik meestal alleen voor speciale gelegenheden. Met een potlood maak ik mijn lippen wat voller, kleur er mijn hele lippen mee in en dan breng ik YSL Melon D’or aan. Ik krijg dan altijd complimenten en de vraag welke lipstick ik draag. Het lippotlood dat ik erbij gebruik is van Maybelline en heet Choco Pop, nummer 750. Ook hiervan kan ik niet zeggen wat voor een kleur het is. Op het eerste gezicht is deze brons/bruin. Maar eenmaal op de lippen aangebracht heeft deze kleur een koele, taupe-achtige ondertoon. Gevolg is dat de YSL Melon D’or meer roze wordt.

20141109_111454

20141109_111508

Op de onderstaande twee foto’s draag ik YSL Melon D’or met Maybelline Chocopop.

20141109_111304

SAMSUNG CSC

Op deze foto’s draag ik alleen YSL Melon D’or. Zie je hoe anders? Toch…ook hier lijkt ie veel meer roze dan in werkelijkheid. Real life is ie warmer, meer peachy.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
20141108_103558

Ondanks de aanwezige gouden finish, of misschien wel juist dankzij, vind ik de kleur niet alleen ontzettend mooi, maar ook veelzijdig en goed draagbaar. Een tint die echt overal bij kan. Heb je zin in mosgroen op je ogen? Deze kleur kan daar heel goed bij. Heb je zin in blauw of gewoon brons? Kan ook. Ik raad wel aan om met dit soort lipsticks niet overal glans aan te brengen. Dus niet én shimmer op je ogen én op je wangen én op je mond. Maar zelfs dan kan het nog wel, want de lipstick oogt niet ‘vettig’ glanzend, maar heeft vooral een zijdeglanzende finish. Zeker als de shimmers op je ogen en/of wangen subtiel zijn hoef je niet bang te zijn dat je erbij loopt als een glimmende kerstbal.

20141108_103530

De lipstick is wel duuuuuur. Maar oh, wat is ie mooi en fijn en luxe en goed. En wat voelt ie prettig aan op de lippen. Niet te vet, niet te droog, zodat je ‘m bijna níet voelt zitten. Ik zie het dan ook als een extraatje en ik gebruik deze lipstick dus alleen voor speciale gelegenheden. Dan doe je er eeuwen mee! Ik zou zeggen: swatch deze in de winkel en je zult zien dat ie anders is dan op deze foto’s is te zien. Of misschien vind je wel een kleur uit de Rouge Pur Couture-collectie die je mooier vindt – want aan de substantie en de pigmentatie zal het in geen geval liggen!

Yves Saint Laurent lipsticks zijn te koop bij de betere parfumerieën zoals Douglas en Ici Paris en kosten bij Ici Paris momenteel € 26,80 per stuk.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

One thought on “Yves Saint Laurent lipstick Rouge Pur Couture – Melon D’or #59

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top