Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Wonder Woman

Movie Sunday | Wonder Woman

Van goede superheldenfilms kan ik nog steeds enorm genieten. Zeker als ik het met de kids kijk. Het is dan ook niet zo gek dat Marvelfilms bij ons (mij) groot favoriet zijn. Na vele superheldenfilms gezien te hebben kan ik Wonder Woman nu ook aan het lijstje toevoegen. Benieuwd wat ik van deze film vind? Lees dan verder…

Laat ik gelijk beginnen door te melden dat deze film lang is. Toen ik ernaar ging kijken had ik geen flauw idee dat deze film bijna tweeënhalve uur duurt. Dat was dus een aangename verrassing.

Wonder Woman

Wonder Woman begint bij de Amazones op het eiland waar we Diana (Gal Gadot), prinses van de Amazones, als kleine meisje te zien krijgen. We leren dat de Amazones door Zeus geschapen zijn om de mensheid te beschermen, om te voorkomen dat zij zichzelf niet vernietigt. Ook krijgen we mee dat Ares, de zoon van Zeus, als gevolg van jaloezie op de schepsels van zijn vader, haat, wantrouw, jaloezie en andere negatieve emoties bij de mens creëerde om de mensheid tegen zichzelf te keren. Zodoende dat men met elkaar in gevecht ging. Om een einde aan de negatieve invloed van Ares te maken gebruikte Zeus zijn laatste energie om Ares te verslaan. Maar omdat Ares niet dood is, bestaat de kans dat hij ooit weer van zich zou laten horen. En daar zijn de Amazones dan weer voor geschapen, om bij terugkeer Ares te stoppen. Hiervoor trainen de Amazones op het eiland dag in dag uit keihard.

Als enige kleine meisje op het eiland werd Diana door haar moeder verboden mee te trainen. Maar heel lang heeft het niet geduurd voordat zij het toegaf en Diana mee liet trainen. De jaren gingen voorbij en Diana groeide uit tot een volwassen vrouw en werd steeds beter, zo goed dat ze de sterkste Amazonekrijger zou kunnen verslaan. Aan haar training kwam abrupt een einde toen er op een dag een mysterieuze man vlak voor de kust op het eiland crashte, dat tot dusver voor de mensheid verborgen was. Diana heeft dan ook nooit eerder een man gezien. De man, genaamd Steve Trevor, gespeeld door Chris Pine, die een Britse piloot bleek te zijn werd op de hielen gezeten door Duitse soldaten. Na een dodelijk gevecht tussen de Duitse soldaten en de Amazones komen zij erachter dat de buitenwereld midden in een oorlog zit, de Eerste Wereldoorlog. Diana, die ervan overtuigd is dat Ares achter de oorlog zit, doet er alles aan om haar moeder ervan te overtuigen in strijd te gaan. Toen dit niet lukte besloot zij, in haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, om samen met Trevor terug naar het Londen van 1918 te gaan, om voor eens en voor altijd met Ares af te rekenen. Tijdens de gevechten zal Diana zowel haar ware identiteit en lot als kracht ontdekken.

Wonder Woman: Wat ik van de film vind

Wonder Woman is een film waar men veel aandacht aan karakteropbouw heeft besteed. En waar je als kijker heel goed in het verhaal meegenomen wordt. Het is om te beginnen prachtig hoe men de groei en ontwikkeling van Diana in beeld heeft gebracht. Zo leer je aan het begin van de film Diana als een naïeve prinses kennen, maar zich aan het einde van de film tot een krachtige en vechtlustige oorlogsprinses weet te transformeren. Het verhaal zit heel mooi in elkaar en is perfect te volgen. En daarnaast is het geloofwaardig en heeft een oprechte toon. Wat Wonder Woman naar mijn mening zo goed maakt is de bijna perfecte balans tussen actie en karakteropbouw. Je leert de personages naarmate de film vordert steeds beter kennen en begrijpen. Je kunt je vrijwel in ieder van hen goed inleven en dat is een van de dingen wat deze film zo geweldig maakt. Naast bovengenoemde punten bevat de film gave acties, mooie effecten, genoeg humor, drama en natuurlijk romantiek. Een total packet dus!

De cast van Wonder Woman is in mijn beleving goed gekozen en hebben een goede prestatie geleverd. Wat mij betreft zijn zij er stuk voor stuk in geslaagd goed acteerwerk neer te zetten. Gal Gadot heeft haar rol als Wonder Woman goed en krachtig neergezet, ik hou echt van haar gezichtsuitdrukkingen in deze film. En tussen haar en haar mannelijke tegenspeler, Chris Pine, klikt het ook zo goed. De chemie en aantrekkingskracht tussen hen knalt van het scherm, en daar geniet je als kijker weer van! Het acteerwerk van Chris Pine is boven verwachting en hier heb ik ook enorm van genoten. Chris Pine speelt de rol van de Britse piloot Steve Trevor die undercover bij het Duitse leger gestationeerd was en per toeval bij de Amazones terechtkwam, vervolgens Wonder Woman wegwijs in het Londen van 1918 moet maken en zij aan zij met haar ten strijden trekt. Ik kan eigenlijk niet veel meer zeggen dan dat beide echt goed gepresteerd hebben. Ook de Amazonevrouwen hebben zich krachtig overgebracht en de rest van de crew heeft gedaan wat ze moesten doen.


Wonder Woman is een indrukwekkende film waar ik enorm van genoten heb. Een echte aanrader!

Heb jij Wonder Woman al gezien?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top