Je bent hier
Home > Columns > Wereld Borstvoeding Week

Wereld Borstvoeding Week

borstvoedenHet is deze week Wereld Borstvoeding Week (WBW). Ik heb er niks mee. Net zoals Nationale Pannenkoekendag (de eerstvolgende is op 27 maart 2015). Ook daar heb ik niks mee. Ik heb twee keer geen borstvoeding gegeven. Ik heb het niet eens geprobeerd. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind moeders die wel borstvoeding geven, of hebben gegeven, prima moeders hoor. Moeders die kiezen voor flesvoeding ook. Het kan me namelijk niks schelen wie wat, wel of niet doet. Andersom werkt het helaas toch een beetje anders.

Borstvoedingsmoeders kunnen er met hun verstand niet bij waarom er moeders zijn die een andere keuze maken. En dat vind ik nou zo vervelend aan WBW. Ik vind het nogal overdreven allemaal. Krijgen we nu ook Wereld Flesvoeding Week? Je hoort moeders die flesvoeding geven ook niet roepen dat iedereen maar aan de fles moet gaan. Aan beiden zitten voor- en nadelen en die afweging moet ieder voor zichzelf maken. En het zou fijn zijn als dan iedereen die keuze respecteert zonder met de vinger te wijzen naar de ander.

En dan het punt dat borstvoeding in het openbaar moet kunnen. Ook dat moet iedereen zelf weten. Doe lekker wat je moet doen zou ik zeggen. Net zoals ik in het openbaar mijn kinderen de fles gaf, zo moet het naar mijn mening met borstvoeding ook kunnen. Het kind heeft namelijk honger. Waarom wordt er zo’n heisa over gemaakt? Wel of geen borstvoeding? Wel of geen flesvoeding? Wel of niet in het openbaar? Who cares! Ik begrijp zulke dingen niet. En om er nou een hele week voor uit te roepen begrijp ik al helemaal niet. Misschien dat ze de flessenmoeders duidelijk willen maken dat borstvoeding gezonder is voor je kindje? Ik denk dat elke moeder dat wel weet. De moeders die alsnog de keuze maken voor flesvoeding zullen daar dan wel hun reden voor hebben. Waarom wordt er dan nog krampachtig de borstvoedingspreek gehouden? Laat iedereen gewoon in zijn waarde.

Voor wat betreft de pannenkoeken; ik hou niet van pannenkoeken, en ik vind het prima dat er mensen zijn die wel van pannenkoeken houden. Ik eet zelfs in het openbaar, tijdens Nationale Pannenkoekendag, in een pannenkoekenhuis, een schnitzel met friet. Gewoon omdat het kan en ik me daar het prettigst bij voel.

Fijne week nog!

Sandy J (1976) is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 2006 en Jake van 2010. En samen wonen zij in een dorp in Limburg. Sinds juni 2014 is het eerste boek van Sandy ‘En ineens weet je het…je bent moeder’ verkrijgbaar.

6 thoughts on “Wereld Borstvoeding Week

  1. Haha! Ik heb twee keer borstvoeding gegeven, en ik kan er met mijn verstand prima bij dat andere moeders een andere keuze maken. En een hele week om het onder de aandacht te brengen…. misschien zouden ze dat eens in China moeten doen,…dan blijft er hier weer wat flesvoeding over 😀

  2. Een hele mooie week, ik heb jammer genoeg maar tot 8 maanden vol gehouden, voornamelijk door onzekerheden, en mensen die het raar vinden, maar bij de volgende ga ik het helemaal anders aanpakken

  3. Ieder vrouw moet het lekker zelf weten of ze nou voor borst- of flesvoeding gaat. Zelf heb ik bij al mijn 5 kids borstvoeding geven en ook vind ik het jammer dat het niet langer heeft geduurd, gemiddeld heeft ieder kind een jaartje borstvoeding gekregen. Met flesvoeding breng je een kind ook groot, helemaal niets mis mee. In het openbaar voeden moet kunnen, als een kind honger heeft moet het gevoed worden. Overigens zijn er genoeg materialen te vinden om het voeden zeg maar af te schermen.

  4. Iedereen moet dit gewoon voor zichzelf beslissen, punt. Ik vind niet dat er maar 1 goeie keuze is. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat het beste is.

  5. Zoveel gezeur sandy janneman als je zo tegen bent waaarom dan er zoveel over praten. Vroeger was flesvoeding veel minder goed dan nu. Dus beslis zelf wat je het beste vindt.

  6. Als je goed leest Haia, dan lees je ook dat ik nergens op tegen ben. Niet tegen borstvoeding, niet tegen flesvoeding en niet tegen voeden in het openbaar. En als je dan goed verder leest dan lees je dat ik daarom wbw ook zo overdreven vind. En dan kun je ook lezen dat ik vind dat iedereen dat gewoon voor zichzelf moet uitmaken en een ander die keuze moet respecteren. Geen gezeur en ik ben nergens op tegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top