Je bent hier
Home > Baby & Kind > Inspiratie voor kleine kinderkamers

Inspiratie voor kleine kinderkamers

Helaas is een riante hollywoodster-woning met grote kamers niet voor iedere ouder weggelegd. Velen van ons moeten het met de standaard woningen doen en wanneer je dan meerdere kinderen hebt word je geconfronteerd met een veelvoorkomend probleem; hoe kun je die ene kleine slaapkamer het beste inrichten om zo alles eruit te halen wat erin zit?

Een kamertje met alleen een bed is natuurlijk niet veel aan, zeker niet voor het kind zelf. Een kleine slaapkamer hoeft anno nu helemaal geen probleem meer te zijn. Tegenwoordig zijn er genoeg creatieve oplossingen om van een kleine kamer een multifunctionele ruimte te maken. Hoogslapers of halfhoogslapers behoren tot de mogelijkheden en vaak zorgen deze er zelfs voor dat de kleinste kinderkamer de leukste in huis wordt! We laten je vandaag er drie zien.hoogslaper Een speelse oplossing voor een kleine kamer is een hoogslaper met een heuse glijbaan. De extra ruimte onder en naast het bed kun je gebruiken om een klein speelparadijs in te richten. Met zo’n glijbaanbed glijdt je kind elke dag lachend naar beneden. Dankzij de schuifaf wordt opstaan trouwens ook een stuk minder lastig. Een hoogslaper kun je natuurlijk ook naar wensen aankleden met een speeltent. Voor een stoere jongen is een brandweertent natuurlijk supergaaf. Eenmaal erop kan het plezier beginnen!hoogslaper 2 Een hoogslaper met bureau is een mooi voorbeeld van hoe multifunctioneel een kinderbed kan zijn. Op een beperkte ruimte heb je een werkplek met daarnaast een kast en opbergruimtes onder de treden en naast het bed. De kast onderin kun je bijvoorbeeld gebruiken als een extra kleine kleerkast en in de ruimte bovenin passen heel wat boeken.hoogslaper 3Voor wie optimaal gebruik wil maken van de kleine ruimte bestaan er multifunctionele hoogslapers, die ongekende mogelijkheden bieden. Zoals je op bovenstaande foto ziet, is deze hoogslaper een slaapplek en werkplek in één. Onder het bureau zit echter nog een extra slaapplek verstopt, voor als er een vriend/vriendinnetje komt logeren. En jawel hoor, ook de lade onderin kun je volledig uitschuiven en gebruiken als derde bed. Als een derde slaapplek niet nodig is, dan heb je in elk geval geen opbergkist meer nodig met de ruimte die je daar creëert.

Zoals je kunt zien zijn er diverse passende oplossingen te vinden. Hopelijk hebben we je hiermee weten te inspireren en, wie weet, dat je hiermee een oplossing gevonden hebt voor het plaatsgebrek in huis.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

7 thoughts on “Inspiratie voor kleine kinderkamers

  1. Wat super gaaf dit is echt zo’n perfecte oplossing als je inderdaad ruimte gebrek heb, vooral die onderste vind ik mooi 🙂 x

  2. Kan iemand mij vertellen van welke fabrikant de onderste hoogslaper is ?
    Deze wil ik dolgraag voor mijn dochter kopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top