Je bent hier
Home > Columns > The Wean Machine

The Wean Machine

Tijdens een van mijn zoektochten naar handige producten voor moeder en kind om op mommyonline te recenseren kwam ik de Wean Machine tegen. Een super handig product voor het, overal, pureren van groente en fruit. Dat de Wean Machine een hip product is waar Mommyonline absoluut aandacht aan moet besteden was snel duidelijk.
Erg enthousiast was ik dan ook toen het pakket geleverd werd. Het pakket werd direct geopend en ging hiermee in het eerste beoordelingsronde: de eerste indruk.

De Weam Machine is een compact fruit- en groentepers met een opvallend gele kleur voor baby’s eerste vaste voeding. Het apparaat is licht van gewicht en heeft een vertrouwelijk maar stijlvol en modern uiterlijk. De Wean Machine bestaat uit drie onderdelen: twee keer een bakje met handgreep aan elkaar verbonden, waarvan er één een open onderkant heeft (hieraan wordt het roostertje vastgemaakt) en een anti-spat deksel met handgreep. Verder zit er een baby-vriendelijk lepeltje bij, en twee roostertjes, een fijn en een grof roostertje.
Het lepeltje zul je ook nooit kwijt raken want deze wordt aan de Wean Machine vastgeklemd.
De Wean Machine is zo’n apparaat waarbij je niet veel uitleg voor nodig hebt om het in gebruik te nemen, het wijst zichzelf. En mocht het toch niet zo zijn dan biedt de zeer duidelijke foto illustratie een uitweg. Maar het kan uiteraard nooit kwaad om de gebruiksaanwijzing door te lezen.

Enthousiast als dat ik was ben ik de Wean Machine gaan uitproberen door een fruithapje voor mijn dochtertje te maken. Het zelf klaarmaken van fruit- en groentehapjes voor mijn kleine meid doe ik nog geregeld dus fruit genoeg in huis. Voordeel van het zelf klaarmaken vind ik het feit dat je het zo gek als dat jij zelf wil kunt maken, alle combinaties die je bedenkt kun je ten uitvoering brengen en dan maar hopen dat het smaakt. Gelukkig ben ik tot op heden altijd wel tevreden met mijn combi’s. Zelfs mijn oudere dochter van bijna drie eet geregeld met haar babyzusje mee. Voor het maken van fruit- en groentehapjes maak ik al jaren gebruik van een staafmixer. Met een staafmixer ben je uiteraard afhankelijk van elektriciteit. Ik was dan ook erg benieuwd naar de resultaten van de Wean Machine aangezien het van niets afhankelijk is. De Wean Machine is, naast zacht fruit of gekookte groente, alles wat je nodig hebt om heel snel en gemakkelijk voeding voor je baby voor te bereiden.

De Wean Machine is heel simpel in gebruik: de anti-spat deksel eraf, het bakje open klappen, zacht fruit of gekookte groente in stukken snijden en in het bakje met een vaste onderkant doen en dichtklappen. En klaar is Kees. Let er wel op dat je het pakje niet overvult.
De Wean Machine is geschikt voor het voorbereiden van voeding voor baby’s vanaf de leeftijd van vier maanden. Voor het voorbereiden van voeding voor baby’s wordt gebruik gemaakt van het fijne roostertje. Hierdoor zal de voeding niet al te grote stukken fruit of groente bevatten, dat is wel zo prettig wanneer je kindje pas begint met het eten van vaste voeding.
En voor de oudere baby’s kun je gebruik maken van de grove roostertje, hierdoor zal de voeding grotere stukken bevatten.
Met de bijgevoegde lepel kun je jouw kindje gelijk te eten geven.

Met de komst van de Wean Machine is het gebruik van een staafmixer voor het voorbereiden van baby’s eerste vaste voeding overbodig. De Wean Machine is een simpel apparaatje met een fijn resultaat dat makkelijk te bedienen is.
Na gebruik is de Wean Machine gemakkelijk schoon te maken dus ook erg hygiënisch.

Omdat de Wean Machine niet afhankelijk is van stroom (ook niet van batterij) kun je het apparaat overal mee naartoe nemen. En door het formaat kun je de Wean Machine gemakkelijk kwijt in iedere verzorgingstas.

Erg leuk is dat de makers van de Wean Machine zo attent zijn geweest recepten in de gebruiksaanwijzing toe te voegen. Dus je kunt, indien je fruit en of groente in huis hebt, gelijk een lekker hapje voor je kleine lieverd maken.

Voor mama’s én papa’s die de groente- en fruithapjes van hun baby’s graag zelf klaarmaken is de Wean Machine een ‘must have’. Zelf op het strand of tijdens het shoppen kun je een vers fruithapje voor je baby klaarmaken. En de Wean Machine is zo simpel in gebruik dat oma’s en opa’s of zelfs overgrootouders het kunnen bedienen.

Bezoek de site van de Wean Machine voor meer informatie, www.theweanmachine.com . Voor verkoop in Nederland kun je contact opnemen door te bellen naar tel: +31 (0) 20.447.31.35. De advies verkoopprijs van de Wean Machine is € 23,90

Winnen!
Mommyonline mag namens Marsis International B.V twee Wean Machine’s weggeven. Kans maken? Laat ons hieronder weten wat jij van de Wean Machine vindt, waarom je het zou willen winnen.
Deze actie loopt van maandag 17 januari tot en met maandag 7 februari 2011

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

28 thoughts on “The Wean Machine

 1. Ik denk dat het echt een ideaal apparaat is, geen electriciteid nodig en snel klaar. Echt ideeal voor zo een drukke moeder als ik, heerlijk en makkelijk klaar. En nog heerlijk gezond voor je kindje ook, beter kan toch niet. Echt super, zo een apparaat zou ik echt zo graag willen

 2. wat een super uitvinding!
  ik sta elke dag liga en fruit plat en fijn te maken met lepels en vorken…
  dit zou een ideale oplossing zijn!
  en helemaal handig dat je hem mee kan nemen als je een dagje weg gaat.

 3. Ik las over het produkt en werdt gelijk entousiast!
  Mijn dochter is heel erg gek op vers fruit maar door tijd gebrek zitten we vaak gebonden aan de potjes fruit!
  Met dit produkt hoeft dat dus niet meer! Klein/ geen stroom nodig/ ligt van gewicht dus makkelijk om mee te nemen!
  Ja, dit geweldige produkt zou echt iets zijn voor mij en mijn dochter!

 4. het is een handige makkelijke apparaat voor moeders met een druk tijdschema….. een fruit-groentehapje is zo gemaakt. het scheeld heel veel tijd en keukenmachines en andere rondslomp… je baby hoeft niet lang op zijn hapje te wachten en….je kan het overal mee naar toe nemen!! echt geniaal!!!
  wij gaan vaak weg en heb een druk schema met 2 kinderen en voor mij is het ideaal!! ff hapje maken of ding mee nemen op visite of zo n je kan daar je hapje maken waar je ook bent ideaal en en houd ook meer tijd over…..

 5. Dit lijkt me een super uitkomst om zelf fruithapjes te maken en warme hapjes voor de baby/peuter.
  En zo krijgt het heerlijk vers binnen beter dan uit pot.
  Zou zo super handige appartaat zeker wel in huis willen hebben om zelf heerlijke maaltijdjes te maken.

 6. ik las over/zag dit apparaatje en dacht gelijk, dat is echt wat voor mij!!!
  ik ben altijd druk in de weer met me 2 meisies, en dit is super snel en super handig!
  en het is lekker dat je vers kan geven, in plaats een potje als je onderweg bent.
  want die potjes zijn ook niet altijd handig, want de potjes zijn van glas.
  Vers is toch het beste, het lekkerste, en het smaakt ook echt naar fruit!!!

 7. Het lijkt me een ideaal apparaatje. Daarnaast lijkt me dat de voeding niet zo lijmerig wordt dan met de staafmixer. En milieuvriendelijk, zo zonder stroom!

 8. Dit lijkt me nou eens handig! Als ik dit zo bekijk, verwacht ik dat het ook gewoon in de vaatwasser kan? De onderdelen van de blender of staafmixer mogen bij ons in ieder geval niet in de vaatwasser. Dat is toch wel wat onhandig.
  Daarnaast handig mee te nemen, ook bij familie te gebruiken en zelfs op de camping! Zou het graag zelf gaan uittesten of het echt zo handig is als dat het me nu lijkt.

 9. jee dit is idd super handig ook voor onderweg ben zelf geen voor stander van potjes voeding geef mijn kindje het liefste lekker alles vers zodat de nodige vitamines er nog lekker veel in zitten en dat ze de pure smaak proeven zonder bij gevoegde dingen
  heb ook wel een staafmixer maar hiermee word het niet zo´n prutterige slijmerige hap

 10. Het is ideaal, je hoeft geen rommel meer te maken en vervolgens weer op te ruimen.
  en het is vooral heel gezond voor de kleine!!
  En je hebt geen electriciteit nodig, dus je hoeft het alleen maar meenemen en even klaar te maken!!
  Ik ben erg benieuwd, de kleine zal het eten erg lekker vinden.

 11. Mijn dochter is nu 4 maanden oud en ik was aan het rond kijken hoe ik haar op fruit en groentehapjes kan voorbereiden.
  Ik zag toen jullie site over de Wean Machine en dit klinkt echt ideaal.
  Aangezien ik haar het liefst vers fruit en groente wil geven is dit natuurlijk een ideale oplossing i.p.v. een staafmixer.
  Geen gezeur met geen vrij stopcontact of batterijen en ruimte tekort in de keukenkastjes, dit apparaat lijkt vrij compact.
  Super!!

 12. Dit klinkt super. Zou ik dan nu eindelijk een kind krijgen dat wel wat lust? Potjes gingen er bij de oudste 2 niet in, en met de staafmixer wordt het al gauw een vreemde slijmerige brei. Ik kan niet wachten tot de jongste (3 maanden) groente en fruit mag gaan eten. en weer een drempel minder om toch te gaan kamperen deze zomer.

 13. Wat een handig apparaat, geen gerommel met stekkers, messen, vorken, snijden, noem maar op. En lekker schoon, niet veel afwas. Kortom….’t ideale apparaat!

 14. ziet er erg handig uit. Alleen zijn wij meer van het Rapley eten… Dus stukken fruit geven. Geen papjes…. En dan heb je dit dus niet nodig….
  Maar anders denk ik dat het inderdaad een uitkomst is.

 15. Wat een geweldige uitvinding, het lijkt me idd beter om zelf een prakje klaar te maken, en met dit apparaat lukt het zo, geen geknoei meer, de peuter zal zelf van het apparaat gaan genieten qua vormgeving en kleur en wat ook handig is is dat je maar weinig af te wassen hebt, dus die overgebleven tijd kun je weer aan je peuter besteden.

 16. Het spat toch niet alle kanten op?
  Verder lijkt het mij heel handig voor de kleinere hoeveelheden.

 17. Geen wonder dat het DE uitvinding geworden is: zelfs bij een dagje uit kan je er gebruik van maken!

 18. Lijkt me handig om voor de kleine meid fruithapjes te maken. Iedere dag een andere smaak omdat je alle soorten fruit handig kunt combineren. Ja, ik wil die best hebben.

 19. Dit is nou echt iets voor mij, zodat ik ook verse fruit- en groentehapjes ga geven aan mijn kleine meid. Ik ben een drukke mama met 3 kindjes. Helaas krijgt zij vaak potjes , gewoon ivm de tijd, drukte van haar broers enz. Maar dit is zo simpel, zonder gehannes met electrische staafmixer of blender, dat het voor mij echt leuk wordt om ook aan haar vers fruit te geven ( en niet alleen aan haar broers)

 20. Mijn dochter gaat volgende maand bevallen, en het is hier al een heel discussie ivm fruitpapjes. Zij wil de mixer gebruiken of als ze een dagje weg is de potjes.
  Ik verkies nog altijd de ouderwetse rasp om het fruit fijn te maken.
  “The wean machine” is dus volgens mij de perfecte oplossing. Altijd vers fruitpapje en altijd gebruikbaar, ook als je dagje weg bent en heel belangrijk : makkelijk te onderhouden dus heel hygienisch. Ik weet nu hoe de volgende discussie zal verlopen …. The Wean Machine zal winnen.

 21. IK ben heel benieuwd of je er ook liga in kan prakken, dat vind ik altijd zo’n gedoe! Ik zou het graag willen testen hoor!

 22. De winnaars van de Wean Machine zijn geworden:
  Judith
  Isabella

  Van harte gefeliciteerd en heel veel gezonde voeding met de Wean Machine.
  Wij zullen via de mail contact met jullie opnemen

 23. Ik heb deze morgen het pakket aangekregen.
  We konden natuurlijk niet wachten en hebben ondertussen de Wean Machine getest.
  Super !!!

  Mommy online heel erg bedankt en heel tof dat jullie zo leuke winacties doen.

  Groetjes

 24. Bij ons is het pakket ook vandaag aangekomen.
  Ben alleen nog niet in de gelegenheid geweest om hem te testen, maar ik ben echt heel benieuwd.
  Echt leuk zo’n aktie!!!

  Groetjes,
  Judith

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top