Je bent hier
Home > Columns > De overgang

De overgang

Wanneer de vrouw in de overgang komt zweet ze zich suf, heeft last van opvliegers, is doorgaans super chagrijnig en heeft last van stemmingswisselingen. Ze heeft nergens zin in dus al helemaal niet in sex.
Sla ieder willekeurig boek er maar op na en je weet in feite genoeg
Wij vrouwen komen in de menopauze en krijgen daarmee direct de schuld van het feit dat de mannen hierdoor een heftige midlifecrisis crises door maken.
Ze gaan door ons chagrijnige gezeik acuut meer overwerken, nemen een vriendin desnoods een tweede leg. Als je geluk hebt blijft het bij een motor of een Porsche Cabrio.
In feite is alles wat de man doormaakt in de tijd dat wij “heel even” niet onszelf zijn onze schuld.
Ik ben inderdaad moe, soms ben ik het ene moment super chagrijnig en heb ik een pesthumeur. Lig ik het liefst de hele dag op de bank. Kijk het liefst een dvd met een vriendin en moet al helemaal niet denken aan dat gefriemel aan mijn lijf.
Maar wie weet buiten wij de situatie wel uit.
Laten we eerlijk zijn. De overgang is het ultieme excuus om overal onderuit te komen Overal een smoes voor te bedenken. In feite is de overgang de uitvinding van de eeuw of wat zeg ik van de laatste eeuwen.
Geen zin om op te blijven. Ik ben moe. Komt door de overgang. Tikje chagrijnig. De overgang. Hoofdpijn. Ja natuurlijk, de overgang.
Stemmingswisselingen, uiteraard de overgang.
Geen zin in sex. Laat me raden. De overgang.
Geweldig toch. Zodra je man ook maar een tikje begint te zeuren of te mopperen zeg je doodeenvoudig. Sorry schat ik kan het niet helpen. Het zal de overgang wel zijn.
En volgens de bladen hoort het er allemaal bij en gaat het vanzelf weer over.
Ooit, maar voorlopig nog niet.
In het gunstige geval duurt een jaar of tien. Tien jaar. Dames. Geweldig toch. Overal een excuus voor. Wat willen we nog meer.
Persoonlijk gok ik op een jaar of vijftien. Op zijn minst.

One thought on “De overgang

  1. Ik zit (gelukkig) nog niet in de overgang, maar gebasseerd op wat ik erover hoor en lees is het niet bepaald een pretje. Ik stel de overgang nog maar uit, en wat betreft de excuus om alles goed te kunnen praten, ik verzin er wel wat op 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top