Je bent hier
Home > Baby & Kind > Watersport Doe Dag: Een dagje op het water met het gezin

Watersport Doe Dag: Een dagje op het water met het gezin

Nederland is een waterland. Desondanks zijn er relatief weinig gezinnen op het water te vinden. Ook ik moet toegeven dat wij, tot sinds kort, als gezin nooit op het water zijn geweest. Gewoon een dagje op het water en zelf ervaren hoe leuk watersport is. Onlangs kwam hier dus verandering in toen wij als gezin in het kader van de landelijke campagne ‘Welkom op het water’ op het jachthaven Naarden werden uitgenodigd. Dit is een campagne die jonge gezinnen stimuleert het water op te gaan. Gezellig samen met de kids kennis met diverse vormen van watersport maken en diverse watersportactiviteiten uitproberen.

Watersport Doe Dag bij jachthaven Naarden

Al sinds een paar jaar wordt de Watersport Doe Dag bij jachthaven Naarden als het sportieve beginpunt van de zomervakantie gezien. De Watersport Doe Dag is onderdeel van de Welkom op het Water-actie van HISWA Vereniging. Een nationale water-campagne voor jonge gezinnen om hen te enthousiasmeren vaker het water op te gaan. Dit campagne wordt in iedere provincie in een waterrecreatiegebied gehouden. Het doel van de Watersport Doe Dag is dus om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de watersport en meer uren het water op te krijgen. Want: watersporten geeft je een ander perspectief!

Zelf ervaren hoe leuk het op het water kan zijn

Op zaterdag 21 juli 2018 was het dan zo ver. Vol goede moed en een flinke dosis enthousiasme reden we vanuit Amsterdam richting jachthaven Naarden. Wij hadden prachtige weer om volop met water bezig te zijn, dat is dus al een groot pluspunt. De dag stond in het teken van kinderen van 7 tot en met 14 jaar en er was voor hen van alles te doen om te kunnen ervaren hoe leuk het op het water kan zijn. Zo konden ze naast zwemmen bijvoorbeeld ook kanovaren, roeien, over het water in een waterbal rollen en suppen. Maar ook meevaren met de reddingsbrigade behoorde tot de activiteiten waaraan ze konden deelnemen. Naast dit alles was er ook een heuse opblaasbare waterglijbaan, erg leuk.

Al met al was er genoeg watersportactiviteiten voor kinderen om op een ontspannen manier te kunnen ervaren hoe leuk watersport is. Daarnaast was er volop lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar. Mijn kids hebben vrijwel aan alle activiteiten deel genomen en hebben volop van deze dag genoten. Zij hebben zich dan ook geen moment verveelt.

De Watersport Doe Dag is voor gezinnen absoluut een aanrader. Mocht het volgende jaar weer op jachthaven Naarden plaatsvinden, of een ander locatie dichtbij Amsterdam, dan zijn wij zeker van de partij! Wat mij betreft is dit inderdaad een super leuke initiatief om jonge gezinnen te enthousiasmeren vaker het water op te gaan.

 

Waterplezier #welkomophetwater #waterplezier #gezinsleven

Een bericht gedeeld door Nicky | Mommyonline.nl (@mommyonline.nl) op

 Volg jij mij al via ?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top