Je bent hier
Home > Gastblog artikelen > Advertorial - Sponsored > Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

Haaruitval is bij veel mensen een doorn in het oog. Door de haaruitval krijg je met kale plekken te maken, krijg je met een verhoogde haarlijn te maken of krijg je met inhammen te maken. Als de haaruitval heftig of langdurig is, krijg je zelfs met een volledig kaal hoofd te maken. En dan is een haartransplantatie wellicht uitkomst. Maar wat zijn de kosten van een haartransplantatie? In dit artikel gaan wij hier op in. Lees dus gauw verder.

Voor alle soorten problemen is een passend oplossing te vinden. Zo kun je bij een haartransplantatie kliniek de hier bovengenoemde problemen iets aan laten doen. Door een haartransplantatie behandeling te ondergaan, doe je iets tegen de haaruitval. De groei van je natuurlijke haar wordt door de behandeling gestimuleerd, waardoor je na verloop van tijd weer een volle haardos hebt.

Dit is uiteraard niet gratis. Als je een haartransplantatie wilt ondergaan, moet je met onderstaande kosten rekening houden.

Meerdere factoren van invloed
Veel mensen stellen zichzelf de vraag ‘wat kost haartransplantatie?’. Het lastige van deze vraag is dat er geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden. De totale kosten voor de haartransplantatie worden namelijk door meerdere factoren bepaald:

  • De kliniek: bij welke haarkliniek je de behandeling uit laat voeren, is bepalend voor het uiteindelijke bedrag. Elke kliniek hanteert immers haar eigen tarieven.
  • De techniek: een specialist kan op dit moment tussen de FUE- (Follicle Unit Extraction) en de FUT (Follicular Unit Transplantation) techniek kiezen. Bij beide technieken is de behandelingsduur anders, waardoor de totale kosten ook verschillend zijn.
  • De exacte behandeling: niet alleen de techniek is van belang, maar ook het soort behandeling dat je ondergaat. Gaat het om een complete behandeling? Of wil je ‘slechts’ je haarlijn laten verlagen?
  • Hoeveelheid transplantaten: de kosten per techniek kunnen ook nog verschillend zijn. Dit heeft puur te maken met de hoeveelheid transplantaten die benodigd zijn. Tijdens een intakegesprek informeert de specialist je hier uitgebreid over.

Gemiddelde kosten
Zoals je mogelijk al verwacht had, bestaan er wel gemiddelde kosten voor een haartransplantatie. Indien je voor de FUE techniek met 1500 grafts kiest, kun je uitgaan van een bedrag van pakweg 5000 euro. Geeft de specialist aan dat er 2500 grafts benodigd zijn? Dan stijgt het totaalbedrag naar pakweg 6700 euro.

Indien je voor de FUT techniek kiest, zijn de kosten anders. Dit komt puur doordat de behandeling bij de FUT techniek een stuk minder lang duurt. Over het algemeen kan gesteld worden dat de FUT techniek voordeliger is dan de FUE techniek. Het resultaat bij de FUE techniek is echter een stuk beter. Bovendien geniet je bij de FUE techniek van een sneller genezingsproces.

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top