Je bent hier
Home > Columns > Wat mis jij het meest als kersverse ouder?

Wat mis jij het meest als kersverse ouder?

Wat mis jij het meest als kersverse ouder? Slaap, seks of ongestoord een boek lezen?

Deze vraag kreeg ik zojuist van Difrax via Twitter.
Voor wie niet weet wat twitter is: met twitter houd je iedereen die het interessant vindt om jou te volgen, op de hoogte van al je activiteiten. Ik gebruik het zelf meer voor zakelijke dingen, dus natuurlijk heb ik net getwitterd dat ik een column aan het schrijven ben voor Mommyonline.

Maar om weer even terug te komen op de vraag van Difrax, daar ga ik dan toch even over nadenken!
Slaap, seks of boek lezen vond ik zelf zo standaard, want wat mis ik nou echt!

Het niet meer flexibel, spontaan en onbezonnen kunnen zijn. Wat ik hiermee bedoel is dat je je constant bewust bent van de niet meer weg te denken zorg die je op je hebt genomen voor die lieve kleine mensjes.

Vroeger vond ik alles leuk, iedereen gezellig en was voor alles in! Eén en al avontuur. Laatst sprak ik er nog met mijn vriendinnen over…Wat en geweldige tijd hebben wij gehad! We hadden in die tijd afgesproken dat we, als we iets wilden, het gewoon deden (even voor de duidelijkheid: hier kwamen geen drugs of verboden middelen aan te pas!), genieten was onze levensspreuk!

Nu gaat dat niet meer. We hebben een relatie, allemaal kinderen, werk en een vol geplande agenda met kinderfeestjes, familiebijeenkomsten etc. Afspraken maken doen we aan het begin van het jaar en dan maar gelijk voor het hele jaar. We zijn allemaal verhuisd en op zo’n afstand dat het met de fiets niet meer haalbaar is. En als we dan een avond vrij zijn, dan is dat eigenlijk ook best lekker.

Maar soms komt dan toch nog wel eens dat zo lekkere opstandige buikgevoel naar boven, dan bel ik gewoon die vriendin, en weet je, dan blijkt dat ze gewoon kan afspreken! We hebben dan samen een geweldige avond om nooit meer te vergeten en voor zeker één jaar een geweldig verhaal om te vertellen. Het enige nadeel is dat ik er nu ruim drie dagen voor nodig heb om van zo’n avond bij te komen….Laten we het maar extra lang nagenieten noemen, hahaha!

Dus mijn advies is aan jullie: luister ook eens naar dat buikgevoel en denk even aan jezelf! Ben benieuwd naar jullie verhalen, genietze!

4 thoughts on “Wat mis jij het meest als kersverse ouder?

 1. Slaap of Seks mis ik niet zo.
  Wat ik soms wel mis is toch wel het ‘onbezorgen’ leven, hiermee bedoel ik dus dat je waar en wanneer je wilt weg kunt gaan. Nu moet je eerst regelen dat je kids goed opgevangen worden voordat jij de deur uit kunt gaan. En je continu zorgen maken om je kids, dat krijg je als ouder ook erbij.
  Dat hoort allemaal bij het ouderschap, je kiest ervoor en maakt het beste ervan

  Zo nu en dan even wat tijd voor jezelf is uiteraard wel zo fijn 🙂

 2. Wat ik zo nu en dan mis is toch wel tijd voor mezelf. Zelfs ongestoort op de wc zitten of een lange douche nemen is soms niet mogelijk.
  Maar ook ongestoort dingen kunnen doen zoals het huishouden of koken zou zo nu en dan prettig zijn.

  Ondanks dit alles hou ik zielsveel van mijn leven met mijn gezin en ruil ik ze voor geen goud

 3. Wat ik vooral in het begin miste was contact…
  Ik was natuurlijk al vanaf voor de geboorte alleenstaand en je komt dan in een soort “veilig kringetje”..
  Dezelfde mensen, dezelfde dingen, dag in dag uit…
  Ik had heel erg behoefte om andere mensen te zien en andere dingen te doen…
  Tuurlijk hou ik al vanaf het begin van mijn meid en zij is ook altijd het belangrijkste geweest in mijn leven… Maar om van een feestbeest te veranderen in een verantwoordelijke moeder in nog geen jaar tijd, koste me heel wat moeite…
  Gelukkig had ik een heel makkelijk kind, maar ik wilde af en toe gewoon even niet moeder zijn, even voor een uurtje… Dan ging ze lekker naar mijn moeder en kon ik met een gerust hard even gaan winkelen bijvoorbeeld…. Het tegenstrijdige was wel dat ik het al snel zat was en niet wist hoe snel ik weer terug bij mn meisje moest zijn! hahaha

 4. wat ik mis? eigenlijk niets… ik ben heel blij met mijn leven op dit moment en zou het niet anders willen zien. Tijd voor mezelf heb ik op mijn werk, ik werk in de nacht en heb heel weinig te doen. Ik rust dus uit op mijn werk. hierdoor kan ik mijn hobby ook uitvoeren. Overdag ben ik er voor mijn meissie. Als ik haar te lang niet zie dan mis ik haar. Natuurlijk zijn er momenten dat je dr achter het behang wil plakken…. maar dan ga ik haar missen denk ik 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top