Je bent hier
Home > Baby & Kind > Baby > Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Wereldwijd drinken ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Ook in Nederland wordt geitenmelk steeds populairder, zowel voor volwassenen als in babyvoeding. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor Opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Waarom kiezen voor opvolgmelk op basis van geitenmelk?

Tijdens je zwangerschap heeft je baby een ijzervoorraad opgebouwd. Rond de 6 maanden raakt deze ijzervoorraad die je baby heeft opgebouwd echter op. Omdat hij nog niet voldoende ijzer uit zijn vaste voedsel kan halen, moet dit op een andere manier worden aangevuld. Borstvoeding is de beste voedingsbron voor je baby, maar als je geen borstvoeding kan/wil geven, dan kun je je kindje vanaf 6 maanden Opvolgmelk geven.

Nog niet zo lang geleden had je weinig keuze als het om flesvoeding ging: er waren maar een paar soorten en ze waren allemaal op basis van koemelk. Daar is niks mis mee, maar tegenwoordig kun je als ouder kiezen uit veel meer soorten voeding voor je kind. En kun je dus een keuze maken die echt bij jou en je kindje past.

Het gebruik van geitenmelk als basis voor flesvoeding is door de EU goedgekeurd

Alle flesvoeding in Nederland moet voldoen aan wettelijke voorschriften, zo ook flesvoeding op basis van geitenmelk. De hoeveelheid voedingsstoffen in flesvoeding is optimaal aangepast en aangevuld, om ervoor te zorgen dat je kindje alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft.

Geitenmelk heeft een unieke eiwit- en vetsamenstelling

Uit onderzoek is gebleken dat geitenmelk meer korte vetzuren bevat dan koemelk. Daarnaast bevat geitenmelk minder as1-caseïne en minder lactose. Helaas maakt dit geitenmelk nog geen geschikt alternatief in geval van een vastgestelde lactose intolerantie, omdat geitenmelk nog steeds lactose bevat.

Een milde smaak

Volgens ervaringen van sommige ouders heeft geitenmelk geen typische geitensmaak, maar is het juist mild en zacht van smaak. Dit maakt de overstap naar Opvolgmelk voor veel kinderen makkelijker. Kabrita Opvolgmelk combineert de natuurlijke mildheid van geitenmelk met waardevolle voedingsstoffen.

Bron van voedingsstoffen

Nederlandse geitenmelk is van nature een bron van voedingsstoffen. Het bevat onder andere vitamines A, C en D, voedingsvezels, calcium, eiwitten, ijzer en Omega vetzuren DHA*. Daarnaast bevat geitenmelk nucleotiden, wat ook een belangrijke bouwsteen is.

Kabrita op basis van geitenmelk

Kabrita geitenmelk flesvoeding bevat, net als andere opvolgmelk, mineralen, koolhydraten en vitamines die jouw kindje nodig heeft.* Kabrita geitenmelk Opvolgmelk is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling. Hierdoor ontstaat een flesvoeding met een milde smaak voor je kindje. Naast flesvoeding biedt Kabrita ook andere geitenmelkproducten voor opgroeiende kinderen, zoals papjes en knabbels.

*Zoals voorgeschreven door de wetgeving voor alle opvolgmelk

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top