Je bent hier
Home > Headlines > Sneller of goedkoper internetten: wat vind jij belangrijker?

Sneller of goedkoper internetten: wat vind jij belangrijker?

Sneller of goedkoper internetten: wat vind jij belangrijker?

Hoe kijk jij tegen je internetverbinding aan? Wil jij hem het liefst zo goedkoop mogelijk, of is voor jou de hoogste snelheid juist van het grootste belang? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, het is goed om regelmatig te kijken wat er zoal aan aanbod is van de verschillende providers. Er is, met alle ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen, namelijk altijd de mogelijkheid dat je ergens anders een stuk sneller of goedkoper vindt wat je zoekt.

De hoogste snelheid

De meeste providers gebruiken de snelheid die zij aanbieden als belangrijkste feit in hun reclames. Hoe sneller hoe beter! Feit is echter dat de meeste mensen helemaal geen idee hebben van hoe snel hun internet eigenlijk moet zijn. We zijn snel geneigd om te kiezen voor ‘de snelste’ omdat dit wordt gebracht als ‘het beste’, zelfs als we dat helemaal niet nodig hebben.

Wat zijn wél goede redenen om te kiezen voor de snelste internetverbinding? Vooral wanneer het internet in jouw huishouden heel intensief gebruikt wordt. Kijk je met meerdere personen tegelijk streaming tv of films of wordt er veel online gegamed, dan kun je bij een minder snelle verbinding tegen je grenzen oplopen. Glasvezel vergelijken met wat je nu hebt, qua snelheid, kan dat verstandig zijn. Glasvezel is in de meeste gevallen namelijk de snelst mogelijke verbinding die nu mogelijk is. Ga je door hierop over te stappen aanzienlijk vooruit in snelheid, kan dat bij intensief gebruik de moeite waard zijn.

Heb je nu een abonnement dat je nog kunt upgraden zonder op glasvezel over te stappen? Dan kun je overwegen om dat te doen, en niet meteen voor glasvezel te gaan. Grote kans dat je hier genoeg aan hebt, en zeker als je niet meer wilt uitgeven dan nodig is, is er dan geen reden om voor een nog snellere verbinding te kiezen.

Kan het wat goedkoper?

Internetverbindingen zijn niet goedkoop, en zeker wanneer je hem niet al te intensief gebruikt, of best wat in je gebruik kan minderen, kun je er vaak wat geld op besparen. Over het algemeen is het vooral de snelheid waarvoor je betaalt. Mag die best wat omlaag, omdat je lang niet tegen de grenzen van je verbinding aanloopt, of vind je een lagere prijs simpelweg belangrijker dan een hoge snelheid? Ga dan eens internet abonnementen vergelijken op basis van prijs. Kijk naar wat je minimaal wilt qua snelheid, en zoek de prijzen van de verschillende providers daarbij. Met een beetje geluk kun je op die manier mooi weer wat besparen!

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top