Je bent hier
Home > Headlines > Waarom ik voor ieder kind een edelsteenhanger kocht

Waarom ik voor ieder kind een edelsteenhanger kocht

Waarom ik voor ieder kind een edelsteenhanger kocht

Ik ben nooit het bijgelovige type geweest. En dat ben ik overigens nog steeds niet. En of het geloof in de werking van edelstenen onder het kopje ‘bijgeloof’ valt, weet ik ook echt niet. Wat ik wel weet is dat mensen al eeuwenlang in edelstenen en hun geneeskrachtige werking geloven. Dat edelstenen goede hulpmiddelen zouden zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten. Om positiever in het leven te staan. In deze bijzondere tijd kan extra steun en of positieve energie zeker geen kwaad. Met de gedachte ‘baat het nietschaadt het niet’ heb ik onlangs dan ook een handje vol edelstenen met mooie betekenissen gekocht. Met uitzondering van mijn jongste telg kocht ik voor ieder kind een eigen edelsteenhanger. Een steen die mooi bij de persoonlijkheid of behoefte van desbetreffend kind past. Op basis van de werking en mijn eigen gevoel, dus welke steen ‘goed voelt’ bepaalde ik welke steen bij welk kind past. Dit vind ik zelf net wat fijner en zeker persoonlijker dan bijvoorbeeld stenen uitzoeken op basis van sterrenbeeld of geboortemaand.

Edelstenen heb ik altijd wel mooi gevonden en de meest bekende ken ik ook wel, maar ik heb me nooit in hun werking verdiept, althans, tot nu dan. Je zult er vast niet van opkijken als ik meld dat Instagram mijn interesse in de stenen aanwakkerde. Ik kwam namelijk een account tegen dat vintage artikelen en edelstenen verkoopt. Foto’s van de stenen wisten mijn aandacht te trekken. Maar wat mijn aandacht vasthield was het feit dat deze verkoopster, naast de namen van de edelstenen, ook de werking van iedere steen vermeldde. Ik was onder de indruk van de stenen en hun werking. De gedachte dat een steen een positieve bijdrage in een leven kan leveren vond ik wel fijn.

Terwijl ik van de verschillende edelstenen de betekenissen doornam voelde ik mij steeds meer door ze aangetrokken. Ik kreeg er een fijn gevoel van. Van enkele stenen had ik het gevoel dat ze wel goed bij mijn kroost zouden passen. Aangetrokken en overtuigd door hun (beloofde) werking besloot ik de stenen te kopen. Hieronder een opsomming van de stenen die ik kocht met hun werkingen en voor welk kind het bestemd is.

Voor mijn oudste zoon en oudste dochter koos ik groene smaragd. Deze stimuleert zowel innerlijke als geestelijke groei. Smaragd stimuleert liefde, positiviteit, oprechtheid, openheid en het gevoel van eenheid. Daarnaast vermindert het frustratie, boosheid en zorgen. Maar ook bevordert het zelfinzicht, doelgerichtheid en helpt bij het overwinnen van tegenslagen.

Adamiet is een vrij zeldzame en sterke steen en vind ik mooi passen bij zoonlief nr. 3, die tevens veel te vroeg geboren was. Adamiet verbetert de verbinding tussen wie je bent en wat er in je hart leeft. Het helpt je om je ware zelf naar boven te laten komen, je potentie waar te maken en je levensdoel of lotsbestemming te vinden. De steen helpt je om gepassioneerd en geïnspireerd te raken om stappen te zetten die leiden tot groei en zelfontplooiing. Het stimuleert doorzettingsvermogen en persoonlijke kracht zodat je deze stappen ook kunt zetten en motiveert je om je dromen waar te maken. Deze steen kan beter niet met water gereinigd worden.

Bij kindje nr. 5 (dochterlief nr. 2) vond ik een engel van bergkristal goed passen omdat zij vaak lichamelijke klachten heeft. Bergkristal wordt gezien als de allerbelangrijkste edelsteen in de edelsteentherapie. Het reinigt, zuivert, kalmeert, brengt harmonie en balans en versterkt zijn omgeving. Bergkristal heeft vooral een helende werking en versterkt daarom het zelf genezend vermogen van het lichaam. Bergkristal verbetert concentratie, geeft energie, inzicht en inspiratie in moeilijke situaties. Het maakt energiek, wilskrachtig, doelgericht, liefdevol, harmonieus en puur. Het is goed voor balans en optimaliseren van de energiestroom. Het vermindert namelijk vermoeidheid, stress en duizeligheid. En het geeft een gelijkmatige humeur. Goed voor het hart en de ziel!

Voor zoonlief nr.2 kocht ik Manifestatie kristal (ook wel Sjamaankwarts genoemd), maar bij nader inzien vind ik deze toch niet bij hem passen. Ik ben daarom opnieuw op zoek naar een edelsteen die wel bij hem past.

Bron edelstenen: spiritualgarden.nl, semoea.nl

Geloof jij in de werking van edelstenen?

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top