Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Waarom aanvullende verzekering niet altijd beste keuze is

Money Monday: Waarom aanvullende verzekering niet altijd beste keuze is

Waarom aanvullende verzekering niet altijd beste keuze is

Vorige week kon ik mijn nieuwe bril ophalen. Ik ben al 30 jaar brildragend. Ik heb nu een sterkte van –10. Mijn brillen zijn daardoor altijd erg duur. Ik probeer de dunste geslepen glazen te krijgen en dat kost geld. Het liefst zou ik graag verschillende brillen willen hebben. Net zoals ik verschillende tassen en schoenen heb, maar de prijs houdt mij tegen. Ook gaan mijn ogen steeds weer achteruit. Het is dus ook niet dat ik een ‘voorraadje’ kan opbouwen.

Zwangerschappen kunnen ook invloed hebben op het zicht. Bij alle drie de zwangerschappen ben ik achteruit gegaan in sterkte. Na de zwangerschap van nummer 2 heb ik een jaar gewacht voordat ik een nieuwe bril kocht. Ze raden namelijk aan om een  jaar te wachten. Na een jaar moeten je  hormonen en je lichaam gestabiliseerd zijn. Na de geboorte van nummer 3 voelde ik mij na een jaar nog niet hetzelfde, dus ik heb een beetje langer gewacht voordat ik een nieuwe bril aanschafte. Dit keer ben ik ook niet naar een standaardbrillenwinkel geweest, maar naar een wat luxere zaakje. Vorige week mocht ik mijn bril afhalen en ik betaalde €704 euro. Dit tikt aan!

Ik betaal mijn bril uit eigen zak, maar je kan ook via zorgverzekering een bril aanschaffen. Jij hebt dan wel een aanvullend pakket nodig. Ik ben altijd van mening geweest dat dit duurder is, maar speciaal voor de blog zocht ik het uit.

Ik ben verzekerd bij VGZ. Bij het aanvullend beter pakket krijg 1 keer per drie jaar 100 euro vergoed. Voor het aanvullend beter pakket betaal je maandelijks 23,65 euro. Je betaalt dus in drie jaar tijd 851, 40 euro om uiteindelijk 100 euro vergoed te krijgen. Bij het aanvullend best pakket krijg je 1 keer per drie jaar 125 euro vergoed. Het pakket kost 40,50 per maand.. Bij dit pakket betaald je in drie jaar tijd 1458 euro om maar 125 euro vergoed te krijgen. In mijn geval zou de vergoeding ook een druppel op de gloeiende plaat zijn. Ik zou alsnog 675 euro zelf moeten betalen.

De marges verschillen bij andere zorgverzekeringen, maar bij elke verzekering betaal je uiteindelijk heel veel voor de vergoeding. Het loont dus niet om alleen voor je bril een aanvullend pakket aan te schaffen. Ik reserveer dus geld voor mijn brillen.

Deze maand had ik geluk. Ik had wat geld gereserveerd voor mijn nieuwe bril. Deze maand kreeg ik uit onverwachtse hoek een mazzeltje. Drie keer raden. Het bedrag was ongeveer gelijk aan de kosten voor mijn bril! Het geld dat ik apart heb gehouden voor mijn bril kan ik dus voor iets anders gebruiken! Misschien wel voor een tweede bril, zodat ik toch kan wisselen.

Wist je trouwens dat de zorgverzekering aankomend jaar weer wat duurder wordt? En maak jij gebruik van aanvullende verzekeringen?

 

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Money Monday: Waarom aanvullende verzekering niet altijd beste keuze is

  1. Wat goed dat je dit uitgezocht hebt!
    Ik heb altijd wel een aanvullende verzekering gehad. Dit in verband met mijn medische zwangerschappen en later voor beugels voor zoonlief. Moet zeggen dat het nu wel verstandig zou zijn om na te gaan of een aanvullende verzekering nog steeds het beste keuze voor mijn gezin is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top