Je bent hier
Home > Columns > Vrolijk Pasen

Vrolijk Pasen

pasenHet is mooi weer en ik ben een jaar of vijf. We zijn op de camping en hebben net een emmertje met heerlijke paaseitjes gehad en ik zit samen met mijn zusje, nicht, neefje en nichtje voor de caravan in het zonnetje te snoepen van mijn eitjes. Dit is het eerste beeld wat ik mij herinner van Pasen. Elk jaar begon voor ons het camping seizoen met Pasen. Dit was het eerste weekeind dat iedereen weer heen ging. Dan werden er eieren verstopt, waaronder geldeieren en die lagen verspreid over de gehele camping. Het was een heel feest, helemaal als je zoals ik vaak geluk had en een geldei mocht vinden. Wat hadden we een schik.

Nu 24 jaar later en zelf moeder van twee kindjes is het weer bijna Pasen. Sneeuwvlokjes vallen uit de lucht en er is sprake van een “witte Pasen”. We hebben geen witte kerst gehad maar gaan misschien dus wel sneeuw krijgen met Pasen. Geen camping, geen zon maar wel een mandje met heerlijk chocolade staan te wachten op mijn kindjes voor 1e paasdag. Ik kom uit mijn werk zondag ochtend en dan zullen we gezamenlijk een lekkere lunch gaan eten want mama moet na een nacht (met een uurtje minder i.v.m. het veranderen naar zomertijd) toch een paar uurtjes slapen. Afhankelijk van het humeur van de jongste zal deze daarna nog even naar bed gaan. We hebben daarna namelijk afgesproken om met mijn kant van de familie lekker te gaan eten. Iedereen neemt wat lekkers mee. Zelfgemaakt of zelf gekocht…. maakt niet uit, alles mag! Ik bedenk me nu dat ik het zelfs nog moet maken! Nog bedenken zelfs!

Het was al jaren lang traditie om met mijn man zijn kant van de familie te brunchen met Pasen. Dit jaar gaat dat helaas door omstandigheden niet door. Gelukkig zien we elkaar volgende week evengoed i.v.m. een verjaardag.Net zoals kerst vind ik Pasen een moment om samen te zijn met familie. Eigenlijk ben ik gewoon een familie en gezelschapspersoon en zal elke gelegenheid gebruiken om naar mijn familie en vrienden te trekken. Pasen vind ik vooral ook een feestje voor kinderen. Nu onze oudste vier is en naar school gaat wordt ze er meer op voorbereid. Komt met leuke knutselwerkjes thuis en heeft een soort van paasverhaal meegekregen van school uit. Al kan dat haar allemaal gestolen worden, zolang ze haar chocolade eitjes maar krijgt 🙂 En die zijn er! Voor beide kindjes een ei gevuld met eitjes en andere snoepjes. Voor deze keer mogen ze lekker verwend worden.
Verder houden wij het lekker rustig deze dagen. Genieten van elkaar en van de kindjes! Meer heb je toch niet nodig?!

One thought on “Vrolijk Pasen

  1. Het sneeuwt hier inmiddels ook, maar blijft niet liggen. Dat is toch wat anders; sneeuw met Pasen. Wij gaan zo aan de paasontbijt en straks mogen de kids in het huis paaseitjes gaan verzamelen. Ze kunnen haast niet wachten 🙂
    Heel veel plezier vandaag, Vrolijk Pasen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top