Je bent hier
Home > Columns > Vreemdgaan

Vreemdgaan

Zoals altijd is het vroeg, nog veel te vroeg. Ik kijk uit mijn slaapkamerraam, en door de mist zie nagenoeg niets.

Het is koud, erg koud en ik draai me om onder mijn warme dekbed met streepjesmotief. Ik denk aan gisteravond en aan wat je me vertelde, een rilling gaat over mijn ruggengraat. Ik zie weer die blik in je ogen, zo vol schuldgevoel. Ik heb het niet aan zien komen, je was en bleef teder, je deed me fysiek niets te kort. Je behandelde me als een prinsesje, terwijl je in werkelijkheid er nog een koningin op na hield. Haar vasthield waar je mij ook beet pakte. De gedachte daaraan doet me huiveren. Hoe kon je mij erbij nemen? Als een ding dat je weggooit. Weer zie ik voor me, hoe je haar kust, het staat op mijn netvlies gebrand. Jouw lippen op de hare. Bah, ik moet bijna kotsen, hoe durf je me zo lang te belazeren. Te doen alsof ik de enige was. Gisteren kwam je dan eindelijk, je vertelde me van je ontrouw, en hoe lang het al aan de gang was. Nou lang, verrekte lang kun je beter zeggen. Veertien maanden en 12 dagen. Ja zelfs de dagen had je genoteerd in je agenda. Wat een smeerlap ben je dan! Was het een hobby, of was het een spel, of was je testosterongehalte aan de hoge kant?

Hoe kon je doen alsof ik alleen voor jou bestemd was. Die nagemaakte kop al, als ik je voor me haal, toen we een week geleden vrijden en je zei: “Je bent van mij alleen”. Hoe bedoel je alleen snol… Waarschijnlijk lag je dezelfde avond haar tenen af te likken. Ik hoop maar dat ze kalknagels heeft. Ooh, ik wens je nog veel meer narigheid toe, want het idee dat je in me was, en hetzelfde weekend nog in haar, tergt mijn ziel. Dan daarbij het feit, dat wij vrijen zonder condooms, waardoor de kans op besmetting groot is. Hoe moet ik dit mijn dokter uitleggen, bij de vraag om een SOA test. Acht jaar lief en leed de prullenbak in gesmeten. Alsof zij zoveel beter is dan ik. Geloof je nou echt dat ze meer van jou houdt dan dat ik dat doe? Hoeveel hebben we niet ondernomen, hoe ontelbaar vaak vrijden wij het weekend niet vol. Je sprankelde als je naar me lachte, doe je dat nu ook naar die muts, met haar bobkapsel? Ruikt zij altijd lekker alsof ze net onder de douche vandaan komt net als ik? Poetst ze gadver haar tanden wel, of zit er een grondlucht aan, verderrie! Ik kan gewoon niet begrijpen, wat jij in haar ziet, of nee erger nog, zij in jou… verderfelijk wezen. Van twee walletjes vreten, en daarna nog mijn ijskast. Om daarna een beurt weg te geven, terwijl zojuist een ander met je bezig is geweest. Nee meneertje, voor mij niet meer. Ik ben geen bijzettafel. Pak je zooitje en verdwijn! Laat mij alleen met deze pijn.

Ben jij ooit bedrogen of ben je zelf weleens vreemdgegaan?

12 thoughts on “Vreemdgaan

 1. Goed stuk!
  Ik ben zelf nooit vreemd gegaan maar wel door mijn (destijds) partner bedrogen, en dan niet eenmalig maar zeker een jaar lang.

 2. Ja Marlies zoiets kan er aardig inhakken, het is al een tijd gelden gebeurd maar je blijft het onthouden. groetjes Sandra.

 3. Wow! Mooi stuk!!!! Je hebt gelijk opzouten, zou ik ook zeggen. Als hij geen genoegen neemt met jou alleen is hij jou niet waard. Ach en dat monster met haar bobkapsel moet niet vergeten dat als hij jopu bedriegt met haar, hij haar wel weer bedriegt met een ander. Hopen dat iemand het hem flikt en er miss wel voor zorgt dat hij er een SOA aan overhoudt? Sorry hoor kan niet zo tegen vreemdgangers en de gedachten alleen al maakt me agressief 🙂 Super goed geschreven!!!!!!

 4. Goed stuk en mooi verwoord! Erg pijnlijk als zo iets je overkomt en vergeten doe je het zeker nooit meer. Gelukkig zijn er genoeg mannen die jou wel waard zij! En hopelijk heb je inmiddels al een goede vent gevonden!

 5. Ja gelukkig is het al een tijdje geleden gebeurd maar ik kon het niet laten et op te schrijven et gebeurd ook zo vaak, bedankt voor de lieve reakties!!!!

 6. hier weleens bedrogen, na een lang gesprek omdat ik ook in verwachting was toch nog een kans gegeven, en nu gelukkig niet meer gebeurd. erna heel veel gebeurd hier, (ouders + broertje) willen niks meer te maken met me hebben omdat me moeder voor de man heeft gekozen die me als kind heeft misbruikt en er is ook politie enz aan te pas gekomen en dit heeft ons weer heel hecht gemaakt.

 7. Wat een rot siuatie voor je Kim met je ouders, ook hoop ik dat het met je relatie goed blijft gaan,sterkte met je familieperikelen greetz Sandra

 8. Heftig! Maar heel mooi geschreven zeg. Zou me precies zo voelen. De afschuw naar haar en tegelijkertijd de haat naar hem!!!!! Je hebt gelijk. Opzouten en noooooooit meer terug komen! En hopen voor haar dat hij haar net zo bedriegt als hij nu bij jou gedaan heeft. Of zij hem 🙂 Dat ze maar heel ongeullig mogen worden en hij tot zijn laatste dag spijt krijgt dat hij jou niet meer heeft………Sterkte!

 9. Ja meiden je kan onzeker worden als de pest en het is slecht voor je zelfbeeld ook nog, daar ben ik nu wel overheen. maar kwaad was ik wel heel lang…daarna kwam het verdriet, thanx voor de reacties
  Sandra

 10. Oh bah wat een rot situatie.. Ik hoop dat je nu wel een vent heb gevonden die je waard is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top