Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review | Vivien Kondor Eyeshadow Palette (warm)

Review | Vivien Kondor Eyeshadow Palette (warm)

Heb ik jullie de vorige keer nog vijf lipsticks laten zien van budgetmerk Vivien Kondor, vandaag is het de beurt aan een oogschaduwpalette vol met warme, glanzende kleuren. Kijk mee!

SAMSUNG CSCHet doosje bevat geen spiegel en voelt licht en vrij goedkoop aan, maar van een budgetmerk kun je dit natuurlijk ook wel verwachten. Belangrijker vind ik de inhoud.

SAMSUNG CSCEn van de inhoud word ik al meteen enthousiast. Wat een mooie kleurencombinatie! In totaal 15 kleuren, en alles zit erin: veel highlighters, verschillende bronstinten, koperkleuren, van licht naar donker, én een zwarte tint. Altijd goed, want zo kun je je ooglook altijd net even wat zwaarder aanzetten. Ze zijn allemaal glanzend, wat ik dan wel een klein minpuntje vind. Ik vind het zelf altijd prettig als er matte kleuren bij zitten, omdat het anders al snel een ’too much’ glitterdisco-geheel wordt. Prachtig als je een twintigplus-huidje hebt, maar niet als je de veertig bent gepasseerd, zoals ik.

SAMSUNG CSCWauw. Die kleuren! De paarse tint lijkt er niet bij te horen, maar dit is dan wel een warme paarse kleur. Ik denk dat je met dit palette aardig wat combinaties kunt creëren. De oogschaduws hebben overigens geen namen, maar dat vind ik zelf nooit zo erg. Ik onthoud ze toch nooit. 😉 Ik heb de kleuren die ik gebruikt heb dan ook aangegeven met kruisjes. Laten we niet te lang wachten en snel gaan kijken naar de swatches.

Ik begin met de bovenste rij vijf kleuren.

SAMSUNG CSCBAM! Wát een goede pigmentatie! Hier word ik heel enthousiast van. Zou de rest ook zo sterk gepigmenteerd zijn?

SAMSUNG CSCJazeker! De tweede rij belooft ook wat. Wat een glans ook!

SAMSUNG CSCEn dan de derde rij. Wauw! Wat een práchtige kleuren. Ik vind ze MOOI! Op de volgende foto kun je zien welke kleuren ik gebruikt heb voor de full face-foto.

SAMSUNG CSCIk heb de meest veilige tinten gebruikt, zodat iedereen deze look kan toepassen. Niet iedereen houdt immers van al te opvallende looks.

De middelste kleur van de eerste rij heb ik in mijn ooghoeken aangebracht. De meest linkse kleur van de middelste (tweede) rij heb ik op het bewegend ooglid aangezet, de kleur ernaast in mijn arcadeboog, die ik iets sterker heb aangezet met de bruine, taupe-achtige tint van de onderste (derde) rij. Diezelfde laatstgenoemde kleur heb ik ook onderlangs mijn wimperrand aangebracht.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCVerder heb ik het afgemaakt met een donkerbruin oogpotlood langs mijn bovenste wimperrand (eyeliner maakt me al snel te hard), die ik heb vervaagd met een donkerbruine (matte) tint uit mijn eigen stash. Ik heb het vlak onder mijn wenkbrauwen mat gelaten met een vanilletint (ook uit mijn eigen stash), anders zou het allemaal véél te glanzend worden. Waarmee ik meteen 10 jaar ouder zou lijken. 😛

Want hoewel het op de foto’s niet zo goed te zien is, zijn de oogschaduws real life echt SUPERglanzend. Ze doen me denken aan die geweldige Make-Up Geek foiled oogschaduws! Dat kun je dan ook wel zien aan mijn oogleden; de fijne lijntjes worden door de hoge glans-textuur extra geaccentueerd. Maar als je nog niet zoveel last hebt van lijntjes en rimpeltjes, dan zal het natuurlijk anders zijn.

De oogschaduws hebben geen fall out, maar hier en daar zie ik wel een glittertje op mijn huid zitten, die je overigens gewoon kunt weg’waaieren’ met een kwast. Ik kan er prima mee werken en het blenden gaat eveneens helemaal prima; ze verdwijnen niet tot één wazig geheel.

En zo ziet het er van een afstandje uit.SAMSUNG CSC

Kortom: dit palette heeft me echt verrast! Het palette voelt licht en goedkoop aan, maar dat zegt in dit geval duidelijk niets over de inhoud. Wát een glans en pigmentatie. Het enige minpuntje is dus dat er geen matte kleuren tussen zitten. Maar die kun je natuurlijk ook gewoon apart gebruiken. Dit palette blijft in elk geval in mijn stash zitten, want hoewel ik ‘glitter and glamour’ over mijn hele oogleden te veel van het goede vind, zal ik ze zeker wel gebruiken om een ooglook net iets stralender te maken. Ook de highlighters zijn stuk voor stuk waanzinnig mooi. Ideaal voor in de binnenste ooghoeken of op het midden van je bewegende ooglid.

Ook enthousiast geworden? Dit leuke palette is te koop bij Miss gorgeous en heeft een heel lief prijsje van € 8,69.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

2 thoughts on “Review | Vivien Kondor Eyeshadow Palette (warm)

  1. Moet eerlijk zeggen dat de pigmentatie mij verrast heeft, heb ze zelf niet uitgeprobeerd. Mooi subtiele look heb je ermee gemaakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top