Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review | 5 x Vivien Kondor lipstick

Review | 5 x Vivien Kondor lipstick

Vivien Kondor? Toen ik deze vijf lipsticks binnen kreeg moest ik even goed kijken. Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord. Op internet is er wel wat over te lezen, maar dan vooral in het Engels. Vivien Kondor is een (budget)merk dat in 2013 is gelanceerd door een groep mensen met jarenlange ervaring in de cosmetica-industrie. Dat verklaart meteen waarom ik nog niets van het merk heb voorbij zien komen, want drie jaar is natuurlijk nog niet zo lang.

De komende tijd gaan we kennismaken met dit merk, want naast deze lipsticks, review ik later nog twee oogschaduwpaletten. Maar vandaag is het dus de beurt aan dit vijftal. Kijk je mee?vivien kondor lipsticks 3Zo op het eerste gezicht vind ik de kleuren stuk voor stuk goed gekozen. Van vlammend rood en kersentint tot fruitig roze en dagelijks nude. De verpakking vind ik er netjes uitzien. Niet heel bijzonder, want gewoon zwart, maar je kunt aan de stickers op de onderkant wel zien welke kleur je pakt. Verder voelt de huls wel wat licht en daarmee goedkoop aan. Maar dat lijkt me ook logisch voor een budgetmerk. Als de inhoud maar goed is, vind ik het best!vivien kondor lipsticks 2Van links naar rechts: Frosted Toast 02, Venus 03, Posh 04, Mocca 06 en Cabana 07. Altijd leuk als de lipsticks namen hebben. Waarom nummertje 06 overigens ‘Mocca’ heet verbaast me een beetje, want ‘mokka-kleurig’ is deze lipstick zéker niet. Posh 04 is de kleur die me meteen het meest aanspreekt. Zou het zo’n mooie nudekleur zijn die overal bij past?vivien kondor lipsticks 4

Laten we naar de swatches kijken.SAMSUNG CSCEn die vallen op mijn arm in elk geval al niet tegen! Prima pigmentatie voor zo’n klein prijsje. Posh 04 spreekt me nog steeds het meest aan. En Mocca 06 doet me denken aan Mac Rebel. Frosted Toast 02 is prachtig rood, maar met rood heb ik niet zulke goede ervaringen. Op de een of andere manier staat rood niet bij mij; het oogt al snel ordinair. Geef mij maar een veilig nude-tintje, dat kan altijd.

Maar laat ik niet meteen oordelen, en kijken hoe deze aanbrengt.vivien kondor lipstick 02 frosted toastedHet aanbrengen gaat verrassend goed. De pigmentatie is meer dan dik in orde en de lipstick glijdt heel gemakkelijk over mijn lippen. Nog een fijne bijkomstigheid: het benadrukt geen velletjes. Ik vind het een mooie kleur rood, die veel mensen goed zullen staan. Het is niet te oranje of te koel, maar echt neutraal rood, overigens zonder shimmers.

Full face…vivien kondor lipstick 02 frosted toasted full faceFrosted Toast is echt de eerste roodtint waarbij ik niet meteen denk: ieeeeuw! Ik vind rood nog altijd snel te ordinair staan bij mezelf, maar ik vind deze eigenlijk nog wel kunnen! En mijn tanden lijken ook meteen een stukje witter.

vivien kondor lipstick 03 venusVenus is een warme, perzikkleurige nudetint die mooie zal staan bij warme types. Het maakt mijn gezicht niet flets en mijn lippen verdwijnen niet. De pigmentatie van deze kleur laat helaas wel wat te wensen over. Je moet deze echt een paar keer opsmeren wil je de kleur zien. Dat vind ik wel jammer! Maar eenmaal op de lippen ziet het er prima uit en voelt het comfortabel aan op de lippen.vivien kondor lipstick 03 venus full faceIk vind Venus een mooi kleurtje!

Dan komen we bij mijn favoriet-op-het-eerste-gezicht, Posh 04.vivien kondor lipstick 04 poshIk vind Posh wel heel mooi, fris en natuurlijk. Maar ook hier laat de pigmentatie het helaas afweten. Ook deze kleur moet je echt een paar keer opbouwen, wil je de kleur zien. Zo goed als de pigmentatie van de eerste was, zoveel minder zijn de twee lichte kleuren.vivien kondor lipstick 04 posh full faceMaar eerlijk is eerlijk, eenmaal erop, ziet ook deze er uiteindelijk goed uit. Dit is echt zo’n kleur die je kan dragen bij zwaar aangezette smokey eyes.

vivien kondor lipstick 06 moccaEn dan is Mocca 06 aan de beurt. Hier houd ik van! Real life is de kleur ietsje donkerder dan hier op de (bovenste) foto. De foto eronder laat meer de kleur zien zoals ie echt is. vivien kondor lipstick 06 mocca full faceDit is zo’n lekkere opvallende kleur die nog nét niet té knallend is. Gelukkig is de pigmentatie van deze tint weer wél dik in orde!

vivien kondor lipstick 07 cabanaCabana 07 is frisroze met een bescheiden metallic finish. Het is een koelroze tint die niet te blauw is zodat het niet vloekt bij mijn huid. De pigmentatie van Cabana zit tussen de donkerdere/felle tinten en de nude-kleuren van dit rijtje in. Beter dan de lichte kleurtjes, maar minder goed dan de donkere/felle kleuren. Niet slecht, maar kan beter.

lichroze lipstick pic mon

Nog even alle kleuren op een rij.vivien kondor lipsticks swatches 2Samengevat vind ik de lipsticks erg goed voor een budgetmerk. Dit geldt dan wel met name voor Frosted Toast 02 en Mocca 06. Het verschil wat pigmentatie betreft is opvallend groot tussen deze felle kleuren en de lichte versies. De lichte kleuren zitten uiteindelijk wel mooi, maar die moet je wel echt een paar keer opsmeren, waar je bij Frosted Toast en Mocca 06 met één a twee veegjes klaar bent.

Mijn voorkeur van Posh 04 is verschoven naar Mocca 06. De kleur van Posh spreekt me wel het meeste aan voor dagelijks gebruik, maar de smeerbaarheid en pigmentatie van Mocca vind ik stukken beter. Dat geldt dus ook voor de vlammend rode Frosted Toast, al zal ik die zelf niet zo snel dragen, puur omdat het rood is en ik zoiets eerder zal pakken met bijvoorbeeld Kerst. Maar ben je op zoek naar een prachtige rode tint die goed draagbaar is, comfortabel voelt, goed gepigmenteerd is én budgetvriendelijk? Dan is dit absoluut een aanrader.

vivien kondor lipsticksAl met al ben ik dus zeker tevreden over de lipsticks. Na een drankje of hapje zou ik voor het mooie wel wat bijwerken, maar ze slijten mooi en vooral de felle tinten laten een egale ‘stain’ achter. Bijwerken geldt daarbij voor vrijwel de meeste lipsticks, ook als het gaat om high end-merken.

De pigmentatie van de opvallende kleuren is dik in orde en verder voelen ze állemaal comfortabel aan op de lippen. Niet te vet, niet te droog, niet te mat of juist te glanzend. En ga je voor de lichte kleurtjes, houd er dan rekening mee dat je wat vaker zult moeten smeren voor je de kleur ziet.

Meer info over het merk? Zie www.vivienkondor.com

Vivien kondor lipsticks 2De lipsticks zijn te koop bij Miss Gorgeous en kosten €3,99

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

One thought on “Review | 5 x Vivien Kondor lipstick

  1. Jammer dat ze niet allemaal even goed gepigmenteerd zijn. Ik vind ze allemaal wel leuk bij je staan. Maar omdat ik toch meer van nude hou vind ik Venus en Posh het mooist.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top