Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Vijf eenvoudige gewoontes om een prachtige huid te krijgen

Vijf eenvoudige gewoontes om een prachtige huid te krijgen

gezicht reinigenBegin van het jaar is voor velen een uiterst geschikt periode om met goede voornemens van start te gaan en gewoontes te veranderen. Afvallen en bewuster leven is bij vrouwen de meest voorkomende voornemens en zorg je goed voor jezelf zul je dat ook aan je uiterlijk merken. Ben je dus dan toch bezig met het veranderen van gewoontes, denk dan ook aan onderstaande punten. Met het simpelweg opvolgen hiervan zal je huid er zeker op vooruit gaan.

Ga naar bed met een schoon gezicht: Ga nooit – en dan bedoelen we dan ook echt nooit – slapen met je make-up op. En zelfs niet op die welbekende luie avonden waarin je nergens meer energie voor hebt. Vuil op je gezicht zorgt namelijk voor verstopping van de huid en daarnaast kan slapen met make-up tot (onnodige) rimpels leiden. Voor de avonden waarop je echt geen energie meer over hebt om je gezichtsverzorgingsroutine uit te voeren kun je het beste een make-upremoverdoekje gebruiken om je make-up snel te verwijderen.

Huidverzorgingsroutine hanteren: Bij huidverzorging is continuïteit belangrijk. Maak voor jezelf een huidverzorgingsroutine en houd je daar aan vast. Een degelijke huidverzorgingsroutine bestaat minimaal uit het goed reinigen van de huid en de huid in te smeren met een hydraterende nachtcrème. Voor het beste resultaat blijf je vanzelfsprekend trouw aan je ritueel.

Scan je gezichtscrème-ingrediënten: Bij een goede gezichtsverzorging hoort een goede gezichtscrème, zeker voor de ouder wordende huid. Voor bijvoorbeeld een gladde huid doe je er goed aan een crème te zoeken met retinol. Dit bestandsdeel versnelt de huidcellen waardoor je huid gaver en zachter wordt en daarnaast worden lijntjes fijner. Let er wel op dat Retinol wat roodheid en irritatie kan veroorzaken. Andere goede ingrediënten in gezichtscrèmes zijn peptiden, die vullen collageen aan en laten de huid er steviger uitzien, en anti-oxidanten, die schade van elementen kunnen verminderen.

Klok die acht uur: Met ruim zes uurtjes slaap en vele kopjes koffie kom je er zeker niet. Per nacht hebben we minstens acht uurtjes slaap nodig en daar is je huid ook bij gebaat. We raden aan om alles wat de slaap kan remmen, zoals mobiele telefooon, iPad ect. niet de slaapkamer in te nemen of simpelweg uitschakelen. Pak je slaapuren!

Geef je lichaam wat liefde: Terwijl je slaapt werkt je huid hard om alle schade die het door de dag heen opgedaan heeft te herstellen. Dit houdt dus in dat je huid minder hoeft te herstellen wanneer er weinig blootstelling is geweest. In de praktijk herstelt een beschadigde huid niet volledig en is voorkomen natuurlijk het beste. De conditie van je huid wordt onder andere door stress, vervuiling, uitdroging en roken beïnvloed. Echter is de grootste oorzaak van veroudering blootstelling aan de zon! Het is erg belangrijk om je huid elke dag tegen de zon te beschermen. Zelfs in de wintermaanden en op bewolkte dagen! Een dagcrème met SPF is dan noodzakelijk.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Vijf eenvoudige gewoontes om een prachtige huid te krijgen

  1. Handige tips! Van Retinol heb ik nog nooit gehoord. Wat betref mobiele telefoons. Uit ervaring weet ik dat ik slechter slaap wanneer m’n mobiel op mijn nachtkastje ligt. Eerst dacht ik dat die 2 keren puur toeval waren toen ik beter sliep, maar het was toch echt zo. Eenmaal mijn mobiel weer naast me lag, sliep ik die nacht echt veel slechter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top