Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Boekrecensie | How2Talk2Kids + Winactie

Boekrecensie | How2Talk2Kids + Winactie

How2Talk2Kids –  Effectief communiceren met kinderen – geschreven door Adele Faber en Elaine Mazlish, biedt praktische effectieve communicatievaardigheden, gebaseerd op de theorie van de bekende psycholoog dr. Haim Ginott en direct toepasbaar op elk kind van 2 tot 20 jaar.
Het eerste hoofdstuk ‘Omgaan met gevoelens’ begint heel treffend dat als je (nog) geen kinderen hebt, dat je dan een fantastische ouder bent en een echte expert in het oplossen van problemen die anderen hebben met hun kinderen. Wacht maar eens totdat jij kinderen krijgt ;). Het leven met echte kinderen zorgt er soms nu eenmaal voor dat je het ook allemaal niet meer weet en twijfels hebt over hoe je dingen aan kunt pakken. Of dat gevoelens als wanhoop en een hoop ongeduld door je heen stromen. Vast herkenbaar voor iedere ouder.

How2Talk2Kids legt uit dat in plaats van direct een oordeel klaar te hebben, kan je ook beschrijven van wat je ziet gebeuren als een manier van communicatie met je kind(eren). Bijvoorbeeld in plaats van te zeggen als je kind huilt: ‘Stop daar eens mee!’, maar te beschrijven wat je ziet: ‘Ik zie dat je verdrietig bent’. Het kind voelt zich gezien en gaat vaak ook weer eerder naar je luisteren.

How2Talk2Kids 2How2Talk2Kids speelt in op allerlei lastige situaties. Je bent druk in de weer en je kinderen liggen weer eens met elkaar in de clinch. En ruzie tussen je kinderen komt eerlijk gezegd nooit uit, het vreet energie terwijl je energiehuishouding wel een boost kan gebruiken met alle drukte, werk, huishouden, vrienden, familie, hobby’s, manlief. Toch hoort het bij de dagelijkse realiteit waar je mee te maken hebt. Naast de uitleg over hoe je er mee om kan gaan, kun je in een oogopslag in het bijbehorende stripverhaal zien hoe je het ook kunt aanpakken met de How2Talk2Kids-methode.

In de praktijk lukt het me vaak in de haast zeker ook niet altijd om te beschrijven wat ik zie gebeuren, maar ik heb gemerkt als ik daar het geduld voor opbreng het wel te doen, dat de kinderen dan wel eerder luisteren dan als ik in mijn boosheid er zomaar iets uit knal. De moeite waard om eens uit te proberen dus, ook voor je eigen gemoedstoestand.
Als je vastloopt in de opvoeding kan de How2Talk2kids-methode je zeker helpen dit te doorbreken en het zet je ook aan het nadenken over je eigen aanpak van opvoeden van je kinderen. Kortom, ik vind How2Talk2kids een handig boek met opvoedtips.

Trouwens als je er praktisch mee aan de slag wilt, zijn er naast het boek ook How2talk2kids-workshops waarin de methode uitgebreid wordt toegelicht en waarin je de vaardigheden in de praktijk leert toepassen. Kijk voor meer informatie op how2talk2kids.nl.

Winnen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek ‘How2Talk2Kids’? Mommyonline geeft een exemplaar weg!

Kans maken?
 -Like Mommyonline op Facebook
– Share de winactie op Facebook
-volg Mommyonline eventueel via Instagram
– en laat hieronder een berichtje achter dat je meedoet en let erop dat je een geldig e-mailadres invult!
De winactie loopt tot en met dinsdag 20 januari 2015. Op zaterdag 24 januari 2015 zal de winnaar via een mailtje op de hoogte worden gebracht.
Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

31 thoughts on “Boekrecensie | How2Talk2Kids + Winactie

 1. Ik ben voor het eerst moeder ik heb een zoontje van 7 maanden ik zou het echt heel erg fijn vinden als ik hem goed kan verstaan en kan volgen.

 2. O, dit boek wilde ik al hebben! Ik werk zelf in het onderwijs en vind dit een mooi boek om met mijn collega’s te delen!

 3. Ben erg benieuwd naar dit boek. Thuis en op het werk (onderwijs) vast handig.

 4. Lijkt me een superhandig boek, vooral ook omdat we als pleegouders met veel kinderen te maken hebben! Ik doe gráág mee!
  Helaas heb ik geen instagram, maar op facebook heb ik geliked én geshared! 😀

 5. Wat heb ik al vaak gedubd over dit boek… Nu onze kinderen steeds ouder worden merk dat het steeds mooier wordt om te communiceren maar juist ook steeds lastiger. De karaktertjes hier in huis zijn zo anders, van open tot gesloten, van opkroppen tot alles eruit gooien… En dan nog alle andere kinderen die je hier over de vloer krijgt. Al die verschillende behoeftes… Ik vind het best eens ingewikkeld. Heel veel zin om erover te lezen! (Geen Facebooker maar ik ga jullie volgend op IG!)

 6. Zou super handig zijn met de kinderen, zou het boek graag willen lezen.
  Ben erg benieuwd naar het boek.

 7. Lijkt me een zeer interessant boek.
  Ik doe graag mee en heb deze actie geliked & geshared via Facebook.

 8. Voor mijn man, héél graag! Ik vind het ook heel interessant om te lezen. Maar dit zou mijn man echt helpen daar ben ik van overtuigd. Hij heeft zelf vroeger erg weinig aan zijn ouders gehad en dus ook nooit echt wat meegekregen. Als onze knul van bijna 3 een drambui heeft of echt niet wil luisteren vind mijn man het erg moeilijk daar mee om te gaan. Dit boek zou hem hier echt in kunnen helpen.

 9. Goedemorgen,

  Graag maak ik kans op dit boek om het aan mijn zoon te geven die nog wel wat ondersteuning kan gebruiken (al vindt hij zelf natuurlijk van niet….)

  Groetjes en bedankt,

  Marianne Bitter

 10. Nou, waar zal ik beginnen? Laat ik het maar houden op wie het boek het beste kan gebruiken: mijn zwager! Zodat IK niet meer zijn kinderen moet corrigeren {;-)

 11. Met 2 jonge kinderen 3 en 5 lijkt me dit een interessant boek, ik doe daarom dan ook graag mee 🙂

  Groetjes Natalie

 12. Ik doe heel graag mee, want communiceren met de allerkleinsten is soms pittig!

 13. Ik wil dit boek graag winnen. Niet eens voor mezelf, maar wel voor mijn (bijna) ex-man. Die is altijd aan het mopperen tegen onze dochter, maar wil wel graag dat zij straks bij hem het hoofdverblijf heeft. Of hij haar nu wel of niet toegewezen krijgt, hij zal ongetwijfeld veel leren van dit boek.

 14. Met 3 kinderen van 1, 7 en 9 jaar oud kan ik vast veel tips halen uit dit boek. Ik heb de winactie ook geliked en gedeeld op Facebook. Succes ook voor de andere mede dingers!

 15. Misschien is het af en toe een open deur in trappen, maar dat is niet altijd slecht om er weer aan herinnert te worden, dus ik doe graag mee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top