Je bent hier
Home > Columns > Verzamelen en sparen

Verzamelen en sparen

verzamelingDat kinderen binnen het gezin van elkaar verschillen hoef ik geen ouder te vertellen. Ik heb vijf prachtige kinderen en alle vijf verschillen ze van elkaar. Ze hebben allemaal een eigen karakter en hiermee ook een eigen interessegebied. Gelukkig maar, anders zou het hier in huis nogal een saaie boel zijn, denk ik zo. Qua interesse overtreft zoonlief van negen jaar de rest.

Zoonlief was het type kind dat het geweldig vond om spulletjes te verzamelen. Dit was al op heel jonge leeftijd duidelijk. Al vroeg verzamelde hij dingen wat hij buiten vond. Steentjes, taakjes en schelpjes waren favoriet. Ondanks dat we het niets vonden en graag wilden dat hij die troep niet mee naar huis bracht was hij, naast dat hij er dol op was, er ook trots op. Het was toentertijd voor mij een gewoonte om, voordat zoonlief naar bed ging, onder zijn kussen te kijken. Ik stond er vaak versteld van wat ik allemaal onder zijn kussen aantrof. Een echt troepsparend kind zou je kunnen zeggen.

Het verzamelgedrag van zoonlief heeft in de loop der jaren gelukkig een andere weg ingeslagen. Troep sparen doet hij tot onze grote opluchting niet meer maar verzamelen blijft een bezigheid waar hij voldoening uithaalt.  Met zijn negenjarige leeftijd is zoonlief zeer geïnteresseerd in alles wat maar een beetje leerzaam kan zijn en waaruit hij kennis kan halen. Zo is hij helemaal into de weetjes en feitjes en het ontdekken van voor hem nog onbekende diersoorten en erover lezen blijft hem fascineren. Een van zijn favoriete verzamelingen waar hij geregeld nog doorheen bladert zijn de dierenkaartjes waaruit hij veel kennis haalt. Dieren waarvan hij het bestaan niet wist maakte hij kennis mee. En vol enthousiasme kan hij je dan vertellen wat hij allemaal weet.

alproAl een tijdje liep ik met de gedachte een abonnement voor een leerzaam tijdschrift voor hem af te sluiten. Maar welk tijdschrift? Daar was ik nog niet uit. Toen ik enkele dagen terug tot de ontdekking kwam dat Alpro een spaaractie heeft waarbij je voor een gratis mini-abonnement National Geographic Junior kunt sparen moest ik meteen aan zoonlief denken. Zowel manlief als ik waren het er beide over eens dat dit wel een heel leuke manier voor hem is om kennis met het tijdschrift te maken. Ik vertelde zoonlief erover, ook hij was enthousiast en hiermee was het startsein voor het sparen gegeven.

Alpro is geen merk dat we normaliter in huis halen, om heel eerlijk te zijn had ik nog nooit een product van hen geprobeerd. Maar door deze actie maken we kennis met dit merk en zijn plantaardige producten. Het merk past wel in het straatje van bewuster en gezonder eten waarmee we sinds kort druk bezig zijn.

mini aboVoor wie de National Geographic Junior niet kent: dit is een tijdschrift speciaal voor kinderen vanaf groep 6. Vanaf groep 6 wordt de wereld voor een kind steeds interessanter. National Geographic Junior speelt hierop in door kinderen de wereld te laten ontdekken op een adembenemende manier.

Zowel Alpro als de National Geographic magazine zijn beide voorstanders van een duurzaam milieu wat hun samenwerking nog mooier maakt. Om gebruik van de gratis mini-abonnement National Geographic Junior te kunnen maken heb je slechts negen actiestickers nodig die te vinden zijn op de langhoudbare Alpro sojadrinks. Overigens is het ook mogelijk om voor de volwassen versie van de National Geographic te kiezen.

Gebruiken jullie thuis al producten van Alpro dan is dit natuurlijk een leuk extraatje. En is je kindje te jong dan kun je het abonnement voor jezelf of je wederhelft nemen. Als cadeau voor een neefje of nichtje is natuurlijk ook een mogelijkheid.
Check hier voor meer informatie waar je ook de actievoorwaarden kunt doorlezen.

Wij zijn al druk bezig met sparen, doe je mee?

Let op: Actiecodes kunnen tot en met 31 mei 2014 ingewisseld worden.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Verzamelen en sparen

  1. Haha, ik heb ook zo’n verzamelaar in huis. Wat ik allemaal niet regelmatig uit zijn jaszakken en schooltas haal, niet normaal. Dat Nat Geo Junior is erg leuk, ken ik niet, mijn man is wel al jaren lid van de volwassen variant maar die Junior daar ga ik eens even naar kijken. Alhoewel hij er misschien nog wat te jong voor is, hij zit in groep 4.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top