Je bent hier
Home > Columns > Verwende kind syndroom

Verwende kind syndroom

Verwende kind syndroomJe hoort er steeds vaker over tegenwoordig. Het verwende kind syndroom. Leerkrachten hebben er mee te kampen en worden er naar eigen zeggen overspannen van. Kinderen zijn brutaal. Kinderen maken dingen kapot. Verwende kinderen dan. De gewone kinderen niet. Die zijn gehoorzaam en beleefd. Correct en doen goed hun best. Ja, met die jeugd van tegenwoordig is er heel wat aan de hand. Men zegt het, dus het is zo. In huisgezinnen rennen ouders als sloven rond om het de kinderen naar de zin te maken. Het is een zorgelijke ontwikkeling.

Ja, zorgwekkend is het. Hier ook hoor. Zelfs in mijn huis. Op zaterdagochtend staan mijn kinderen vroeg op om voor de tv te gaan ontbijten. Voor de tv! En ik breng ze hun ontbijt ook nog zodat ze lekker kunnen blijven zitten op de bank. Dan kleden ze zich aan en als dat niet lukt help ik ze even. En soms als we weg moeten dan kleed ik ze zelfs heel snel aan. Het luie grut heeft een luizenleventje. Daarna kuieren ze zo de vrijheid in, dan gaan ze naar de speeltuin of de achtertuin in met stoepkrijtjes en andere kleurigheden. Ze hoeven echt helemaal niets te doen in huis. Ergens tussen 12 uur en half 1 komen ze weer aangesjokt en vragen ze om een boterham. Het lef dat die kinderen hebben is ongehoord.

Daarna mogen ze nog heel even televisie kijken, gewoon omdat ze dat willen. De oudste doet soms eens een spelletje op zijn eigen kamer op de laptop. En hij is nog maar zes. Ja, hij is zeer verwend. En liefst, het allerliefst doen we er een schepje bovenop. Dan gaan we gezellig aan tafel zitten en bakken we van alles. Of we knutselen. We maken een enorme rotzooi en ik ben degene die de laatste restjes opruimt. Op woensdagmiddag doen we dat ook graag trouwens. En de kleinste die vaak net even buiten de boot valt met die activiteiten krijgt toch vaak iets te doen wat er op lijkt.

Ik kan niet anders dan met de deskundigen eens zijn. Het verwende kind syndroom bestaat. Het is vreselijk. Afgrijselijk. Echt heel naar. Vooral voor zuurpruimen en andere narigheden. Ik heb gewoon drie verwende kinderen. Totaal verpest. Ze zijn compleet zichzelf, altijd vrolijk en tevreden en nog gezond ook. Als dat niet verwend is!

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Verwende kind syndroom

  1. Hahahahha, de jeugd van tegenwoordig is zoooo verwend! Ik maak mij daar ook schuldig aan, niet met één kind maar wel 5 verwende kinderen, oeps 🙂

  2. Zeg dat wel, gruwelijk verwend! Om het over de ouders helemaal maar niet te hebben. Die doen maar en genieten maar met dat grut 😉 Erg leuk geschreven!

  3. dank jullie, ja ze zijn heerlijk verwend. ik kan daar zo enorm van genieten 😉 ik ben er heilig van overtuigd dat dat goed is trouwens. door zo min mogelijk dwang leren ze heel veel zomaar vanzelf. de jongste word volgende week 2 en kan al tafel dekken omdat hij zomaar in mijn kastjes mag komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top