Je bent hier
Home > Winactie > Super Mommy 2011 > Verhaal Mo

Verhaal Mo

Hoi,
Ik wil niet mezelf opgeven voor super mommy (want dat ben ik echt niet, hoe graag ik dat ook zou willen zijn…:-))maar onze achterbuuf Inge.
Sinds 1,5 jaar woont ze bij ons in de wijk. Vanuit regio Rotterdam is ze deze kant op verhuist omdat haar toenmalige man hier werkte en ze hier een huis hadden gekocht. Omdat het huis nog niet klaar was, zouden ze een half jaar in het huis naast ons komen wonen. Binnen een maand echter gaf haar inmiddels ex aan dat hij het niet meer zag zitten met haar en ze gingen scheiden.
Inge stond toen plots alleen hier in Arnhem. Met 2 kinderen in een vreemde stad waar je niemand kent. Geen vrienden hebt, geen familie hebt. Ik zou in haar plaats direct terug zijn gegaan naar mijn vertrouwde stekje. Zij niet. Ze bleef voor de kinderen hier, huurde het huis achter ons en is haar eigen gastouder-bedrijf gestart. Een gok, maar een meer dan geslaagde keuze!
Zo is onze dochter van kinderverblijf overgegaan naar Inge. En wat ben ik daar dankbaar voor. Als gastouder, maar nog veel meer als vriendin staat ze altijd klaar voor mijn dochter en de andere kindjes die ze opvangt. Met haar ex deelt ze de zorg voor haar eigen meiden, die gezellig mee moederen met de kindjes. Iedere dag kookt ze heerlijke verse maaltijden, zodat alle ukkepukken ook van de broodnodige vitamientjes worden voorzien. Ze gaat met ze fietsen, naar de kinderboerderij en leert ze in de tuin zelf groenten kweken.
Vier dagen in de week stelt ze haar huis open voor de oppaskindjes. De rest van de week is haar huis voor haar en haar meiden. En mijn dochter, want die hupt (nu ze inmiddels naar school gaat) regelmatig naar de overkant. Gewoon voor een lekkere knuffel, om appeltaart te bakken met Inge, om een stukkie te gaan fietsen of om naar Living Statues te gaan. Voor mijn dochter is Inge een soort 2e moeder geworden en wat ben ik daar blij mee.
Ik heb grote bewondering voor de manier waarop ze haar leven heeft opgepakt hier in Arnhem. Ze heeft haar draai lekker gevonden. Zorgt goed voor zichzelf met sporten en pianoles. En naast het zorgen voor de oppaskindjes onderneemt ze van alles met haar meiden. Op vrijdag helpt ze zelfs nog even op school! Als dat niet dedicated is! Ik weet ook dat alles heus niet zo van een leien dakje is gegaan, als dat het hier lijkt in dit korte stukje. Daarom juist zoveel bewondering voor Inge die elke dag weer klaar staat voor oppaskindjes, haar eigen meiden en bovenal mijn dochter!

Ben je ontroerd door dit verhaal? Geef je stem door een reactie achter te laten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

32 thoughts on “Verhaal Mo

 1. Na alle verhalen gelezen te hebben kan ik maar tot 1 conclusie komen en dat is dat Inge inderdaad Super mommy 2011 moet worden! Tienermoeders die roken of een moeder die een open fles chloor laten staan kunnen in mijn ogen de titel niet verdienen.

 2. Mijn stem voor Inge, enorme doorzetter en laat zich niet snel uit het veld slaan door tegenslag! Rijdt zelfs een half uur terug om vergeten knuffels van haar meiden op te halen voor een logeerpartij! Supermum!

 3. IK ben het helemaal met Mo eens,wat heb ik een respect en een bewondering voor Inge,echt een leeuw.Toppie SUPERMOMMY.

 4. Ik wil heel graag mijn stem aan Inge geven. ik heb Inge een jaar geleden leren kennen en ik moet zeggen. Petje af. In maart verwachten wij een kindje en ik ben er heel trots op dat ik alvast 1 dagje opvang voor hem heb kunnen realiseren bij Inge. Als je zelf moet werken wil je toch niets liever als je kindje bij iemand onder brengen waar je heel erg veel vertrouwen in hebt. Een SUPERMOMMY dus! We kijken er echt naar uit, zeker als ik Inge zoals vandaag zie wandelen met al haar kinderen. We hopen dat we zelfs nog een dagje meer bij deze SUPERMOMMY terecht kunnen. Ga zo door!

 5. Ik was eigenlijk nooit zo positief over het fenomeen gastouder, maar dat beeld heb ik enorm bij moeten stellen nadat in Inge heb leren kennen. In een nieuwbouwwijk is het nogal krap met de mogelijkheden voor kinderopvang en twee jaar geleden kwam ik via via bij Inge terecht. Samen met mijn dochter ben ik even kennis gaan maken en vanaf de eerste seconde was er een geweldige klik en groot vertrouwen om mijn dochter aan haar zorgen toe te vertrouwen. Dat beeld is niet veranderd. Daniq gaat nu twee en straks drie dagen met veel plezier naar Inge. Er heerst altijd een prettige sfeer en ik zie dat alle kindjes volledige aandacht krijgen. Inge onderneemt ook veel met de kleintjes dus ze krijgen voldoende frisse lucht. Ook wordt er veel geknutseld en getekend. Inge stelt niet alleen haar huis maar ook haar hart open voor de kindjes (ook voor de papa’s en mama’s en de andere broertjes/zusjes). Inge krijgt dan ook met veel liefde onze stem!

 6. Mijn stem heb je hoor. Ik kan er wel een heeeeeeel lang verhaal van gaan maken maar jij bent toch wel de moeder van het jaar.

 7. Inge is gewoon een TOPPER….. Super lieve, soort van tweede, moeder voor onze kleine meid! En alle andere kinderen die ze in haar hart heeft gesloten!

 8. Lieve Inge,mijn stem Heb je zeker en die van mijn 2 kids die je wekelijks met veel liefde opvangt ook

 9. Lieve Inge, mijn stem heb je natuurlijk ook!! Onze dochter heeft het super naar haar zin bij jou!! En ik ook met jou als vriendin!!!

 10. Lieve Inge, ,ik vind het elke week weer een feestje als ik weer naar je toe mag als mijn papa en mama moeten werken! Kusje, madeleine

 11. Hoi Inge, mijn vriendje was een beetje bij-de-hand ( zie hier boven!) maar natuurlijk vind ik dat jij moet winnen!

 12. Inge, naamgenoot, ken je via Twitter en vrijdag ontmoet op de kindvakbeurs. Wat ik hier lees en jou verhaaltjes op Twitter, stem ik zeker op jou. Succes met alles en blijf positief!!:)

 13. Lieve Inge wij wten als geen ander wat een geweldige SUPER MUM jij bent.Als er iemand is die een zo positieve kant van haar heeft laten zien en zich ook een geweldige Moeder mag noemen. Ij stemmen zeker op je. Gr.Fam Wagner

 14. wat leuk inge om zo contact te houden ik lees dat je knap werk verzet. prachtig .hou vol .want er zijn maar weining mensen die dat vol houden . misschien met kracht van boven wij wensen je volle moed toe en hou je taai.fam akkermans

 15. Hoi Inge, ik had van je moeder gehoord wat een kanjer je bent.Hartstikke goed,mijn stem heb je

 16. Hoi Inge
  Met tante El
  Ik vind het heel goed van je
  En ook hoe wijs je met je eigen kinderen omgaat
  De zijn maar weinig moeders die dat doen voor hun meiden
  Ieder een denk meer aan zich zelf maar jij niet jij dacht aan je dochters
  Je maakte van je hobby je werk en dat doe je met veel plezier
  Want anders komen de kinderen niet bij je rug
  Je was vroeger al een moedertje toen je nog een klein meisje was
  Ik stem ook op jou wat dacht je natuurlijk
  Tante El

 17. Hoi inge, wat een verhaal, maar echt open top jij . Geweldig zoals je jou problemen oplost. Vroeger was ik in de leuke positie om op jouw en je zus te passen, toen was je ook al een toppertje. Hopelijk zie ik je van de zomer nog. Gr. Dory en haar bubs.

 18. Ik vind het echt geweldig wat je gepresteerd hebt !! Ik heb veel bewondering voor je.
  Zo zie je maar dat je sterk bent en niet bij de pakken neer moet leggen.
  Geniet van de mooie dingen !

 19. Dit is een bijzonder verhaal. Vaak maak je anders mee. Deze keer dan positief fijn hoor en het ga je buurvrouw goed.

 20. ik vind dit heel fijn. werk zelf met kinderen. Ik moet eerlijk zeggen, als je geen liefde, warmte en de drie “R”in je hebt lukt je dit niet ook qua geduld en begrip.
  Maar Inge het gaat over jou ga zo door want hoe ik het las heb jij liefde, warmte, geduld, begrip en de drie r in je dat zijn de basis om met kinderen om te gaan en over je vloer te hebben
  mijn complimenten en GEFELICITEERD.

 21. Beste Inge,

  Knap wat je allemaal voor elkaar gekregen heb.
  Voor mij ben je zeker een super mommy…

  gr,

  Ton

 22. inge je doet het geweldig! onze stem krijg je absoluut.

  groetjes Linde en Elsbeth

 23. ik stuur je een mail ing wat ben je een toffe meid. samen werken we aan een beter wereld. prachtig

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top