Je bent hier
Home > Headlines > Vakantietips | Spanje

Vakantietips | Spanje

Nu dat het zonnetje steeds vaker en warmer schijnt en de zomervakantie dichterbij komt komen de vakantiekriebels weer omhoog. Als het om buitenlandse vakantiebestemming gaat is Spanje onder de Nederlandse vakantiegangers zeer populair. Vanzelfsprekend is Spanje niet alleen voor studenten en feestbeesten aantrekkelijk maar ook voor jonge gezinnen is dit veelzijdige land een goede vakantieland!

Zon, zee en strand zijn eigenlijk al voldoende voor een ideale gezinsvakantie. Maar kinderen willen meer. Spanje biedt een diversiteit aan avontuurlijke uitstapjes. Trek bijvoorbeeld de bergen in. De Pyreneeën in het Noorden of de Andalusische bergen in het Zuiden. Of de natuur op de eilanden met hun gezellige vissersdorpen. Bezoek een oude stad als Barcelona of Valencia. Mogelijkheden zat dus en enkele zetten we voor het gemak op een rijtje.

water pretPret
Waterpret vind je in Spanje in de vele waterpretparken, niet alleen aan de Costa Brava, maar, bijvoorbeeld ook in Torremolinos. In Aqualand Torremolinos hebben kinderen van jong tot oud gegarandeerd de hele dag plezier! Liever een pretpark? Dan is Tivoli World in Benalmádena een garantie voor een hele dag superpret.

De eilanden
Ben je op Mallorca dan maak je je kinderen zeker blij met waterparadijs Aqualand El Arenal.  Zijn de kinderen iets ouder, dan is een jeepsafari ideaal.

Ook Menorca heeft, vanzelfsprekend een aquapark: het Aquarock Water Park. Wat dacht je van dolfijnen spotten met je kinderen of samen op zoek gaan naar schildpadden?

Op Ibiza laat de Ibiza Express je het hele eiland zien. Gezellige drukte in Ibiza Stad en Santa Eularia, de hippiemarkten aan de kust, de veilige stranden of de prachtige natuur. Of een zeesafari in de boot met glasbodem.

Tips
Onze tips nog even op een rij:
• De Aquaparken. Kijk op aqualand voor de locaties
• Dolfijnen spotten. Georganiseerd vanuit diverse plaatsen op de eilanden en op het vasteland. Informeer bij de plaatselijke VVV.
• Jeep- of zeesafari. Ook vanuit vrijwel iedere toeristenplaats. Spannend en je komt op plaatsen die alleen de gids kent.
• Pretparken, bijvoorbeeld Tivoli World bij Torremolinos en Portaventura in de buurt van Barcelona
• Schitterende steden aan de kust als Barcelona en Valencia. Maar ook de leuke plaatsjes aan de Costa’s met hun vele terrassen en marktjes. Ook leuk voor kinderen!
• Zon, zee en strand. De stranden in Spanje zijn veilig, het water schoon en de zon is een zekerheid in de zomer.

Zijn jullie er al over uit wat jullie vakantiebestemming voor dit jaar wordt?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Vakantietips | Spanje

  1. Wij weten nog niet of we dit jaar op vakantie gaan, met de badkamer verbouwing op de planning. Ik wil ooit wel eens een keertje naar Barcelona 🙂

  2. Ik ga binnenkort weer eens naar Ibiza. Al heel vaak geweest, en altijd neem ik me voor met de kids op zo’n boot met glasbodem te gaan, maar steeds kwam het er niet van.
    Misschien dit keer dan wel!
    Groetjes, Olivia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top