Je bent hier
Home > Columns > Tuinieren

Tuinieren

Ik kom geregeld tuinen tegen waar ik super vrolijk van word, zo mooi en verzorgd. Verschillende planten en bloeiende bloemen die de tuin mooi sieren. Prachtig vind ik dat. Dat zou ik nou ook graag willen!
Jarenlang liep ik met het idee om ons tuintje onder handen te nemen. Ik hou van planten en bloemen maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik geen ‘groene vingers’ heb. En van alle insecten die bloeiende bloemen aantrekken ben ik zeker geen fan. Desondanks leek een tuin mij erg leuk. Wij hebben helaas geen ‘echte tuin’ maar een soort dakterras met tegels. Hier kun je natuurlijk niet tuinieren, maar met behulp van mega plantenbakken is veel mogelijk.

Na jaren van uitstel is het eindelijk zover. Wij hebben om te beginnen wel drie grote tuinbakken aangeschaft. Mijn grootste wens is al jaren het planten van een appelboompje. En dan niet zelf planten maar gewoon een mini appelboom kopen en planten. Vroeger hadden we een appelboom waar ik dol op was. En sindsdien wilde ik, wanneer ik een eigen tuin had, deze van een appelboom voorzien. Tot op heden heb ik dit helaas nog niet mogen verwezenlijken. Maar goed, alles is natuurlijk nog mogelijk.
Drie grote bakken hebben wij dus aangeschaft waarvan twee al gevuld met rozenstruik en Marokkaanse muntthee. Vorige jaar maakte ik kennis met deze munttheesoort, toen zoonlief deze van schooltuin mee naar huis bracht. Heerlijk vond ik het om een kopje ‘eigen’ thee te drinken. Helaas ging deze kleine bos muntthee dood en sindsdien wilde ik een andere. Nu ben ik de gelukkige eigenaar van een flinke struik Marokkaanse muntthee. Gelukkig groeit deze muntthee uitstekend en kan ik er binnenkort van plukken.
De laatste bak is nu nog leeg, deze is alvast gereserveerd voor mijn toekomstig appelboompje.

Na een middagje getuinierd te hebben was ik tevreden met het eindresultaat. Zo blij als ik toen was, zo teleurgesteld was ik de volgende dag toen ik tot mijn schrik een flinke hoeveelheid poep in mijn verse tuinaarde ontdekte. Om dan nog maar te zwijgen over de grote vliegen die op de stank afkwamen. Blij was ik zeker niet. Ik baalde enorm en keek iedere hond of kat die ik in de beurt van mijn tuintje zag staan scheef aan.
Dagen gingen voorbij waarbij er herhaaldelijk in mijn plantenbak gepoept werd. En ik iedere keer alles eruit scheppen. Ruim een weekje later betrapte ik de boosdoener op heterdaad.
Wij hebben veel last van zwerfkatten en blijkbaar voelden zij zich in mijn grote plantenbakken lekker op hun gemak. Balend en scheldend ontruimde ik voor de zoveelste keer mijn bakken. Ik hou van dieren maar de ontlasting wil ik zeker niet in mijn bakken terugvinden.

Vol enthousiasme begon ik met tuinieren en ruim een weekje later had ik er al genoeg van. Een stinkende tuin met veel poepvliegen is natuurlijk niet het beeld dat ik had toen ik eraan begon. Ik had de hoop al opgegeven maar gelukkig dacht mijn wederhelft daar anders over. Zo creatief als hij soms kan zijn bedacht hij een constructie die ervoor zorgde dat de katten uit mijn tuin bleven en ik weer van mijn tuin kon genieten. Nu, enkele dagen later, heb ik gelukkig geen ontlasting meer in mijn plantenbakken gevonden.
Nu dit probleem opgelost is kan ik van mijn tuin genieten, en me weer volop op mijn toekomstige appelboom richten.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Tuinieren

  1. wij hebben pas ook onze tuin aangepakt. was echt een hele mooie tuin met veel planten en bloemen maar met 2 kleine kindjes is dat niet erg handig. Dus nu hebben we de tuin aangepast dat het meer gangbaar is voor de kindjes. Een zitplekje voor papa en mama en de rest gras! Heerlijkk….. Alleen ben zo allergisch als de ./…….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top