Je bent hier
Home > Headlines > Tips om goedkoop jouw huis in te richten

Tips om goedkoop jouw huis in te richten

Afgelopen zomer heb ik een start gemaakt met het inrichten van mijn huis. Eind januari ben ik verhuisd. Het verhuizen en het nieuwe huis overweldigde mij. Ik heb hier letterlijk jarenlang over gedroomd; een eengezinswoning! Nu ik het had, wist ik niet wat ik er mee moest doen. Ik verstijfde. Ik was ook bang om fouten te maken. In mijn hoofd moest het huis perfect zijn.

Tips om goedkoop jouw huis in te richten

Na de verhuizing heb ik de meeste dozen opgeruimd en bank gekocht. Ook heb ik de kamertjes van nummer 1 en 2 leuk ingericht. Meer heb ik niet gedaan! Gelukkig zag het huis er goed uit. Ik hoefde alleen maar te verven en in te richten. Van januari tot juli leerden mijn kinderen mij dat een perfect huis niet bestaat zolang je kinderen hebt. Het eerste ongelukje op de bank gebeurde namelijk in de tweede week. In juli begon ik met inrichten. Dat ging best snel, want ik had er zes maanden over nagedacht. Uiteraard ben ik een koopjesjager en ging ik opzoek naar goedkopere manieren om mijn huis in te richten. Hierbij de tips!

1. Bestel bij de maker/leverancier
Bij Loods5 zag ik mooie vitrinekasten. Ik stond in de rij om te bestellen. Ik wilde drie kasten, maar Loods5 moest deze dan bestellen bij de maker. Een andere klant gaf mij een tip: bestel ze zelf bij de maker! De kasten waren bij de maker even duur, maar bij Loods5 zou ik leveringskosten moeten betalen. De maker leverde gratis. Dit heeft voor een kleine besparing van 80 euro gezorgd.

2. Outlets
De tafel, de stoelen en de lampen heb ik in outlets gekocht. De tafel was precies wat ik zocht! Een natuurlijke houten vorm, bijna 3 meter lang en precies hetzelfde hout als mijn vloer! Ik vond hem in de outlet. Er waren twee krasjes op het tafelblad. Voor een korting van 300 euro nam ik deze krasjes voor lief! Ook mijn stoelen en lampen kwamen van de outlet! Ik begrip niet waarom de stoelen in de outletstore stonden, want ik heb ze gegoogled en ik kon ze elders ook voor de normale prijs kopen….

3. Marktplaats
Ik wilde nieuwe spullen voor mijn huis. In mijn oude appartement had ik veel oude, veel tweehandse en gekregen dingen. In mijn nieuwe huis wilde ik nieuwe dingen. Ik zocht naar een bankje voor mijn eettafel. Aan de ene kant wilde ik stoelen, aan de andere kant wilde ik een bankje. In meubelwinkels zag ik bankjes van 300 euro. Ook op website vond ik ook dure bankjes. Ik vond dat ik water bij de wijn moest doen en dan maar een tweedehands bankje moest kopen. Zo kwam ik op Marktplaats. Ik vond daar een maker, die houten meubels maakt. Ook bankjes! Zo kom ik aan een nieuw op maat gemaakte bankje voor iets meer dan 100 euro!

4. Bij de maker/ facebook
De vitrinekast en het bankje kocht ik bij de originele makers. Ik heb ook heel lang gezocht naar een kinderspeeltafel. Na lang zoeken had ik de ideale makers gevonden. Alleen het meubeltje was vrij duur! Na lang twijfelen besloot ik het toch te kopen. Voordat ik het meubeltje wilde bestellen zocht ik naar reviews en zo kwam ik bij hun facebookpagina. Daar zag ik dat magazijnverkoop hadden! Enkele meubels verkochten ze goedkoper. Ik moet eerlijk zijn. Het meubeltje dat ik kocht, was niet mijn favoriete meubeltje. Ik kreeg wel 250 euro korting op het meubeltje en het werd binnen drie dagen geleverd! Normaal zou de maak- en levertijd 4 tot 6 weken zijn.

4. Ikea
We kennen Ikea allemaal! Ik wilde zelf voor de woonkamer niet te veel Ikeaspulletjes kopen. Wel wilde ik een Ikeabank. Ik had ooit eens een heerlijke hangbank van de Ikea. Toen ik hem wegdeed had ik spijt. Ik wilde dus weer zo een heerlijke bank. Ikea zijn spullen zijn mooi geprijsd. De bank was dus niet duur. In de kamer van de kinderen heb ik wel veel Ikea. Voor kinderkamers vind ik Ikea praktisch en mooi.

Ben ik nu klaar met inrichten? Nee, de woonkamer is bijna klaar. Ik moet nog een televisiemeubel! Daarna ga ik verder met de eerste etage en krijgen de kamer van nummer 3 en onze kamer een beurt!

Heb jij nog goede budgettips voor het inrichten van je huis?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top